De afgelopen weken stonden hier dikwijls tortilla wraps en (soft) taco’s op het menu! Dus ik vond het wel weer tijd worden voor een Mexicaans gerecht! Vandaag op het menu: burrito met kip en quinoa! Een stevig, gevulde burrito, die eigenlijk gewoon onder heerlijk comfort food valt! En.. hij staat binnen een half uur op tafel!
Burrito met kip maken
Ik heb echt een vreemde eet-tic! Als ik thuis knapperige mais taco schelpen maak, dan vul ik deze het liefst met gehakt. Maar als ik burrito’s maak, dan vind ik deze lekkerder met kip er in. Ik weet ook niet hoe het komt, maar het is gewoon zo. Ik weet niet of jullie hier hetzelfde over denken? Maar als ik dus zin heb in een goed gevulde wrap, dan ga ik dus burrito met kip maken. Traditioneel zou ik deze met rijst en bonen maken. Maar vandaag maak ik een variant van burrito met kip en quinoa. Check hier tevens een Mexicaans weekmenu met overheerlijke recepten zoals deze en meer.
Nog meer quinoa recepten
Kun jij ook geen genoegen krijgen van recepten met quinoa? Dit heerlijke alternatief op rijst of couscous bevat lekker veel eiwitten en is van nature glutenvrij! Probeer daarom ook eens deze Italiaanse caprese quinoacake, of ga voor een vegetarische gevulde paprika met quinoa. Maar je kunt ook bijvoorbeeld eens deze Marokkaanse Quinoa Bowl maken! En wat dacht je van een Tropische quinoa ontbijt met Earl Grey thee? Genoeg variantie voor quinoa recepten! Eet smakelijk alvast!
Recept: Burrito met kip en quinoa
Een voedzame lunch of diner gerecht met quinoa, kip en groente geserveerd in een tortilla wrap. Deze burrito met kip en quinoa heeft heerlijke smaakmakers uit de TexMex keuken en staat lekker snel op tafel!
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met kip
- Cuisine: Tex Mex Keuken
Ingredients
- 75 gram quinoa
- 400 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 tomaten
- 1 klein blikje zwarte bonen
- 1 zakje Burrito Kruidenmix (bijv. Santa Maria)
- 4 grote tortilla wraps,
- 40 gram geraspte kaas
- 2 eetrijpe avocado’s
- olijfolie, voor bakken
Instructions
- Breng de quinoa aan de kook, evt met een snufje zout, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet daarna af en zet apart.
- Ondertussen maak je de kipfilets schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet tot slot de zwarte bonen af.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kipfiletblokjes rondom gaar. Voeg daarna de uien, knoflook en paprika toe en bak 3 minuten mee, op middelhoog vuur.
- Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur en voeg de tomaten samen met de burrito kruidenmix toe. Check de bereidingswijze want wellicht dien je tevens een scheutje water toe te voegen. Laat dit burrito mengsel zachtjes doorkoken gedurende 10 minuten.
- In de laatste minuut voeg je ook de zwarte bonen toe. Tot slot haal je de pan van het vuur en roer de afgegoten quinoa door het mengsel.
- Verwarm ondertussen de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de geraspte kaas over de wraps. Lepel vervolgens 1/4 van het burrito mengsel over het midden van elke wrap.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in een ruitjes patroon. Lepel vervolgens een halve avocado uit over elke burrito met kip en quinoa. Vouw de wraps dicht en serveer direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze burrito met kip en quinoa wilt gaan maken!
Wim
Dit is weer eens ‘n lekker recept?