• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Knoflooksaus met yoghurt

Knoflooksaus met yoghurt

6 april 2013 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Zelf knoflooksaus maken is zo eenvoudig! En als je deze eenmaal zelf hebt geproefd, dan hoef je nooit meer een kant-en-klare versie uit de supermarkt. Ik maak mijn knoflooksaus wat lichter door yoghurt toe te voegen en dat maakt een heerlijke dip voor heel veel gerechten en borrelplankjes.

Knoflook is super gezond!

Maar wat is dat toch met knoflook? Het voegt heerlijk smaak toe aan alle gerechten en ik kan er geen genoeg van krijgen. Knoflook is super gezond: cholesterolverlagend, versterkt je immuunsysteem en verminderd de kans op kanker en hart- en vaatziektes.  Oh en het schijnt ook nog te helpen tegen vampieren… Voor een bord tapas, met dubbele portie knoflook, mag  je mij dan ook midden in de nacht wakker maken. En een goede knoflooksaus blijf je ook opscheppen.

recept voor homemade knoflooksaus met yoghurt © bettyskitchen.nl

Mijn homemade knoflooksaus bestaat uit een mengsel van volle mayonaise en volle yoghurt. De yoghurt houdt de saus lekker fris en maakt hem geschikt voor meerdere toepassingen. Deze knoflooksaus is heerlijk voor bij shoarma, gegrilde groenten,  gegrild vlees van de BBQ, maar ook gewoon om je brood in de dippen. Deze saus kun je ook zonder knoflook maken dan krijg je een overheerlijke yoghurtdip die weer verrukkelijk is om rauwkost in te dippen. Check voor inspiratie bijvoorbeeld het Halloween Rauwkost skelet!


Print

Recept: Knoflooksaus met yoghurt

Print Recipe

Zelf knoflooksaus maken is zo eenvoudig! En als je deze eenmaal zelf hebt geproefd, dan hoef je nooit meer een kant-en-klare versie uit de supermarkt. Ik maak mijn knoflooksaus wat lichter door yoghurt toe te voegen en dat maakt een heerlijke dip voor heel veel gerechten en borrelplankjes.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 pot 1x
  • Category: saus

Ingredients

Scale

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels dikke yoghurt
  • 1–2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 grote knoflooktenen
  • zout & peper
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of (platte) peterselie

Extra:

  • hersluitbare glazen pot met deksel

Instructions

  1. Steriliseer als eerste de (jam)pot en deksel: Breng aan de kook in een pan water en laat 10 minuten doorkoken. Haal met een tang uit het water en laat daarna aan de lucht drogen.Knoflooksaus met yoghurt
  2. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en 1 eetlepel citroensap door elkaar. Proef even of je er nog een tweede eetlepel citroensap bij wilt. (bij rauwkost vind ik een extra eetlepel citroensap in dit recept nog lekkerder.)
  3. Pel de knoflook en hak in een paar grove stukken. Strooi hier 2 mespunten zout op en gebruik de zijkant van een breed mes om de knoflook met zout tot een pasta te pletten en wrijven. (Dit kan ook eventueel in een kleine vijzel.) Knoflooksaus met yoghurt
  4. Hak de bieslook en koriander of peterselie fijn en roer dit samen met de knoflookpasta door de saus. Breng op smaak met zout en peper en vul de gesteriliseerde (jam)pot met de knoflooksaus. Deze homemade knoflooksaus kun je nu 2 weken in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Keywords: knoflook, mayonaise, yoghurt, saus

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor homemade knoflooksaus met yoghurt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze knoflooksaus met yoghurt wilt maken!

Category: Barbecue keuken, Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: dips, knoflook, mayonaise, saus, shoarma, Voedselzandloper, yogurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Shoarma salade
Volgend bericht: 10x reclameborden met humor »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne

    7 april 2017 om 10:25 am

    Ik heb nog een tip; Als je niet na knoflook wilt stinken dan moet je de kern in het midden van de knoflook eruit halen. Ik doe dit zelf al jaren en eet bijna dagelijks knoflook en hoor niemand meer klagen dat ik stink na knoflook

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept coq au vin kip in wijn saus © bettyskitchen.nl FRANKRIJK Weekmenu
  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee