Dit is dat lekkere Griekse bijgerecht waar je partner zo blij mee zal zijn (ahem). Tzatziki is namelijk een heerlijke Griekse yoghurtdip met lekker veel knoflook.
Goed tegen vampieren maar ook goed voor een gunstige bloeddruk en cholesterolverlagend. Maar bovenal heerlijk voor bij je Griekse gerechten en om lekker je brood in te dippen.
Griekse Tzatziki maken
Het is de eenvoud van de ingrediënten die deze tzatziki zo lekker maken. Dikke Griekse yoghurt, met knoflook en stukjes frisse komkommer voor een lekkere bite. Op smaak gebracht met een zuurtje, dille en munt. Een ideaal bijgerecht en smaakmaker voor bij de barbecue. Maar ook heerlijk om te serveren met Spanakopita of simpelweg een stukje brood. En ik waan me dan altijd weer even een avondje op vakantie. Griekse Tzatziki maken is niet moeilijk en werkelijk waar iedereens favoriet! Behalve voor diegenen die niet van knoflook houden.
Recept: Tzatziki maken (Griekse Yoghurt dip)

Tzatziki is een Griekse yoghurt dip met knoflook en komkommer. Heerlijk voor bij brood, rijstgerechten en natuurlijk mixed grill van vlees, vis, gevogelte of varken.
- Cook Time: 5 minutes
- Total Time: 5 minutes
- Yield: 1 portie 1x
- Category: Dips & Sauzen
- Cuisine: Griekse Keuken
Ingredients
- 1/2 komkommer,
- 350 gram Griekse Yoghurt,
- 3–4 teentjes knoflook,
- 1 eetlepel fijngehakte dille,
- 1 eetlepel fijngehakte munt,
- 1 eetlepel witte azijn (of citroensap),
- 1 eetlepel Griekse olijfolie,
- peper & zout.
Extra:
- Grove rasp,
- keukenpapier.
Instructions
- Was de komkommer en rasp deze grof. De schil er svp op laten zitten! Stop de geraspte komkommer tussen een paar vellen keukenpapier en knijp al het vocht er goed uit. Stop vervolgens in een kommetje.
- Pel de teentjes knoflook en pers deze boven het kommetje uit.
- Voeg de Griekse yogurt, dille, munt, azijn (of citroensap) en olie toe en roer het geheel goed door.
- Breng de tzatziki goed op smaak met peper en zout. Stop nog even een uurtje terug in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Tip: Dek deze Griekse Yoghurt dip goed af met zilverfolie, dan is deze gerust twee dagen houdbaar in de koelkast. Maar als hij te lang op tafel heeft gestaan, zou ik het restant niet meer bewaren. Warm geworden yoghurt is niet lekker meer.
Kali Orexi (= Eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
Geef een reactie