• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Bokkepootjes maken

Bokkepootjes maken

15 maart 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe
Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

In Betty’s Kitchen zijn wij dol op koekjes recepten en het leek ons thuis dan ook leuk om aan de slag te gaan met de oer-Hollandse ‘Bokkepootjes’ maken. Want wie houdt er niet van een zacht koekje met botercreme en chocolade. Perfect voor bij de koffie, een verjaardag of gewoon voor de lekkere trek!

Zelf bokkepootjes maken

Deze oer-hollandse amandelkoekjes bestaan uit 2 amandel-meringues met daartussen een vanille botercreme. Meringues zijn een soort schuimpjes die letterlijk smelten op je tong. Als je daarna de uiteinden van de langwerpige koekjes in gesmolten pure chocolade dipt en laat drogen krijg je een smakelijk koekje dat qua uiterlijk veel lijkt op een bokkepootje. Het is een koekje waar je wel een beetje tijd en moeite in moet stoppen maar dan heb je ook echt wat. En het leuk is: als je ze zelf maakt, dan kun je de bokkepootjes zo groot of zo klein spuiten als je zelf wilt.

Het recept voor deze bokkepootjes maken is afkomstig uit het nieuwe 50x Koekjes bakboek van Laura’s Bakery Een must-have voor grote en kleine koekenbakkers. Lees hier de review van dit verrukkelijke bakboek.

recept bokkepootjes maken © bettyskitchen.nl
recept bokkepootjes maken © bettyskitchen.nl
50x koekjes bakboek laura's bakery kookboek

Nog meer recepten uit Laura’s Bakery

De heerlijke bakblog Laura’s Bakery is een grote favoriet van mij en mijn kids. Wij maken geregeld de bakrecepten van Laura en hebben ook aardig wat kookboeken (lees: bakboeken) van haar in huis. Enkele van onze favoriete recepten uit Laura’s Bakery zijn dan ook:

  • Koekjes met M&M’s (incl. receptvideo)
  • Hazelnoot Spinnenkoekjes (voor Halloween)
  • Speculoos Koekjes met chocolate chips
  • Griekse Walnotencake (KARIDÓPITA)
  • Koffiecake met mascarponeroom
  • Vanille – Chocolade Swirls koekjes

Voor het geval je dus nog veel meer lekkers wilt gaan maken, veel bakplezier gewenst in ieder geval!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Bokkepootjes maken

recept bokkepootjes maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Hollandse klassieker ‘Bokkepootjes’ is een favoriet koekje van velen! De zachte amandelschuimpjes worden gevuld met een laagje vanille botercreme en vervolgens worden de uiteinden in pure chocolade gedipt. Wist je dat je bokkepootjes heel eenvoudig zelf kunt maken?

  • Author: uit het 50x Koekjes bakboek van Laura’s Bakery
  • Prep Time: 15 minuten + afkoelen
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 12 stuks
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Voor het Bokkepootjes beslag:

  • 3 eiwitten (ca 90 gram in totaal)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram bloem
  • 50 gram amandelschaafsel

Voor de creme + dip:

  • 50 gram roomboter (ongezouten), op kamertemperatuur
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 –2 el ongeklopte slagroom
  • 150 gram pure chocolade

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • spatel
  • spuitzak
  • rond spuitmondje 1 cm doorsnede
  • bakpapier
  • au-bain marie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Voeg eiwitten en fijne kristalsuiker toe aan de mixer en klop deze stijf.
  3. Voeg dan het amandelmeel en bloem toe en spatel deze voorzichtig door de eiwitten. Je wilt het mengsel zo luchtig mogelijk houden.
  4. Plaats ronde mondje in de spuitzak en schep hier het schuimmengsel in. Spuit hier langwerpige schuimpjes van zo’n 9 cm lengte van. Je hebt totaal 24 schuimpjes nodig om 12 stuks bokkepootjes te maken.
  5. Bestrooi vervolgens de schuimpjes met amandelschaafsel. Wrijf die schaafsel tussen je vingers iets fijnes voordat jet het er over heen strooit.
  6. Bak de schuimpjes in 20 minuten gaar in het midden van de oven. Haal na het bakken de plaat uit de oven en laat volledig afkoelen.  Daarna trek je voorzichtig de schuimpjes pas van de plaat af en sorteer je deze in setjes van 2 in gelijke grootte.
  7. Voor de creme mix je boter, poedersuiker, vanille-extract en slagroom (in de mixer) tot een romig geheel. Doe dit ook in een spuitzak(je). Knip het puntje an de spuitzak (of gebruik een kleine spuitmond) en spuit een dun laagje creme op de platte kant van de helft van de schuimpjes. Plaats de overige schuimpjes hier bovenop (met de platte kant) en druk voorzichtig aan.
  8. Leg de bokkepootjes op een ruim bord en plaats in de koelkast. Ondertussen smelt je ⅔ van de chocolade au-bain marie. Haal de kom van de pan met water en voeg de rest van de chocolade toe. Roer goed door total alles gesmolten is.
  9. Haal de bokkepootjes uit de koeling en dip de uiteindes in de chocolade. Plaats ze vervolgens op een vel bakpapier en laat afkoelen en uitharden. Daarna kun je er lekker van gaan genieten.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaaradvies: je kunt de bokkepootjes circa 1 week in een trommel bewaren. Let op: de schuimpjes zelf kunnen wel iets zachter worden door het vocht uit de creme. Invriezen wordt niet aangeraden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bokkepootjes maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oer-Hollandse Bokkepootjes of een van Laura’s andere koekjes recepten wilt gaan maken.

recept bokkepootjes maken © bettyskitchen.nl

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Share
Share on Google Plus
Share
Share on Facebook
Share
Share this
Pin
Pin this

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten, Kookboeken Tags: amandelen, amandelmeel, amandelschaafsel, bloem, bokkepootjes, chocolade, eiwitten, koekjes, kookboek, Laura Kieft, Laura's Bakery, meringues, Nederlandse keuken, poedersuiker, roomboter, slagroom, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 6x Brood met Ricotta
Volgend bericht: Ravioli met witlof en ricotta »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee

Meldingen