• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Tortellini met witlof en paddestoelen

Tortellini met witlof en paddestoelen

13 maart 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch pasta gerecht voor deze vroege lente dagen. Deze tortellini met witlof en paddestoelen heeft een lichte bite, maar is toch zacht van smaak!

Tortellini met witlof en paddestoelen

Nu het zonnetje lekker flink aan het schijnen is, vind ik het toch jammer dat we de winter een beetje overgeslagen hebben. Ondanks dat het winterseizoen voor mij voorbij is gevlogen door de verbouwing en verhuizing, heb ik ook niet echt veel aandacht geschonken aan winterse gerechten op de blog.

Dus vandaag een recept met witlof of de blog, ofwel  ‘With Love‘ zoals ik het ook wel noem! Voor diegenen die witlof vaak te bitter vinden: neem de rode variant! Deze is wat zoeter van smaak en past ook prima bij kazen. Dus deze winterse groente gaat gewoon op het menu dit voorjaar! Vanavond dus smullen geblazen met deze heerlijke tortellini met witlof en paddestoelen.

Recept voor Tortellini met witlof en paddestoelen:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 sjalotje,
  • 250 gram paddestoelenmix,
  • 4 kleine stronkjes (rode) With Love,
  • 400-500 gram (verse) tortellini pasta, bijvoorbeeld walnoot/kaas van AH,
  • 1 flinke eetlepel basilicum pesto,
  • 1 flinke eetlepel creme fraiche,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • Optioneel: verse basilicum om te garneren.

Bereidingstijd:  20-25 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Pel en snipper ondertussen het sjalotje, en boen de paddestoelen schoon. Hak de paddestoelen vervolgens in stukjes. Snijd de stronkjes van de witlof en pel de bladeren er af. Scheur ze eventueel in grove stukken.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze zacht zijn (3-4 minuten).
  3. Kook ondertussen de tortellini pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Heb je echt dagverse pasta, dan hoeft deze slecht 2-3 minuten te koken. Voeg in de laatste minuut de witlof toe aan de pasta zodat deze kan ‘blancheren’ in het water. Giet hierna de pasta met witlof af en stop terug in de pan.
  4. Voeg het paddenstoelenmengsel toe, samen met de pesto en creme fraiche, en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse basilicum. En serveer direct!
  5. Geniet van je tortellini met witlof en paddestoelen, terwijl je op een tuinstoel op je terras zit. Inclusief zonnebril en dikke jas aan. Dat doe ik op dit moment ook  🙂

Eet smakelijk!

Tortellini met witlof en paddestoelen

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, champignons, Crème fraiche, paddestoelen, pesto, sjalot, vegetarisch, witlof

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Blueberry Pancakes
Volgend bericht: Eetdagboek van Betty – week 11 »

Lees Interacties

Reacties

  1. The Very Hangry Bookworm

    14 maart 2015 om 7:18 pm

    Wat een goed idee. Ik zou er nooit op gekomen zijn om tortellini met witlof te combineren, maar die met walnoot en kaas passen er inderdaad denk ik heel goed bij. Klinkt goed!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 maart 2015 om 8:55 pm

      😀 thanks!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in