Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch pasta gerecht voor deze vroege lente dagen. Deze tortellini met witlof en paddestoelen heeft een lichte bite, maar is toch zacht van smaak!
Nu het zonnetje lekker flink aan het schijnen is, vind ik het toch jammer dat we de winter een beetje overgeslagen hebben. Ondanks dat het winterseizoen voor mij voorbij is gevlogen door de verbouwing en verhuizing, heb ik ook niet echt veel aandacht geschonken aan winterse gerechten op de blog.
Dus vandaag een recept met witlof of de blog, ofwel ‘With Love‘ zoals ik het ook wel noem! Voor diegenen die witlof vaak te bitter vinden: neem de rode variant! Deze is wat zoeter van smaak en past ook prima bij kazen. Dus deze winterse groente gaat gewoon op het menu dit voorjaar! Vanavond dus smullen geblazen met deze heerlijke tortellini met witlof en paddestoelen.
Recept voor Tortellini met witlof en paddestoelen:
(hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 sjalotje,
- 250 gram paddestoelenmix,
- 4 kleine stronkjes (rode) With Love,
- 400-500 gram (verse) tortellini pasta, bijvoorbeeld walnoot/kaas van AH,
- 1 flinke eetlepel basilicum pesto,
- 1 flinke eetlepel creme fraiche,
- peper & zout,
- olijfolie,
- Optioneel: verse basilicum om te garneren.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Bereidingswijze:
- Breng als eerste een grote pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Pel en snipper ondertussen het sjalotje, en boen de paddestoelen schoon. Hak de paddestoelen vervolgens in stukjes. Snijd de stronkjes van de witlof en pel de bladeren er af. Scheur ze eventueel in grove stukken.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze zacht zijn (3-4 minuten).
- Kook ondertussen de tortellini pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Heb je echt dagverse pasta, dan hoeft deze slecht 2-3 minuten te koken. Voeg in de laatste minuut de witlof toe aan de pasta zodat deze kan ‘blancheren’ in het water. Giet hierna de pasta met witlof af en stop terug in de pan.
- Voeg het paddenstoelenmengsel toe, samen met de pesto en creme fraiche, en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse basilicum. En serveer direct!
- Geniet van je tortellini met witlof en paddestoelen, terwijl je op een tuinstoel op je terras zit. Inclusief zonnebril en dikke jas aan. Dat doe ik op dit moment ook 🙂
Eet smakelijk!
Wat een goed idee. Ik zou er nooit op gekomen zijn om tortellini met witlof te combineren, maar die met walnoot en kaas passen er inderdaad denk ik heel goed bij. Klinkt goed!
😀 thanks!