• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Pasta Recepten / Tortellini met witlof en paddestoelen

Tortellini met witlof en paddestoelen

13 maart 2015 Door Betina Oostveen 2 Comments

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch pasta gerecht voor deze vroege lente dagen. Deze tortellini met witlof en paddestoelen heeft een lichte bite, maar is toch zacht van smaak!

Tortellini met witlof en paddestoelen

Nu het zonnetje lekker flink aan het schijnen is, vind ik het toch jammer dat we de winter een beetje overgeslagen hebben. Ondanks dat het winterseizoen voor mij voorbij is gevlogen door de verbouwing en verhuizing, heb ik ook niet echt veel aandacht geschonken aan winterse gerechten op de blog.

Dus vandaag een recept met witlof of de blog, ofwel  ‘With Love‘ zoals ik het ook wel noem! Voor diegenen die witlof vaak te bitter vinden: neem de rode variant! Deze is wat zoeter van smaak en past ook prima bij kazen. Dus deze winterse groente gaat gewoon op het menu dit voorjaar! Vanavond dus smullen geblazen met deze heerlijke tortellini met witlof en paddestoelen.

Recept voor Tortellini met witlof en paddestoelen:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 sjalotje,
  • 250 gram paddestoelenmix,
  • 4 kleine stronkjes (rode) With Love,
  • 400-500 gram (verse) tortellini pasta, bijvoorbeeld walnoot/kaas van AH,
  • 1 flinke eetlepel basilicum pesto,
  • 1 flinke eetlepel creme fraiche,
  • peper & zout,
  • olijfolie,
  • Optioneel: verse basilicum om te garneren.

Bereidingstijd:  20-25 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Pel en snipper ondertussen het sjalotje, en boen de paddestoelen schoon. Hak de paddestoelen vervolgens in stukjes. Snijd de stronkjes van de witlof en pel de bladeren er af. Scheur ze eventueel in grove stukken.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze zacht zijn (3-4 minuten).
  3. Kook ondertussen de tortellini pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Heb je echt dagverse pasta, dan hoeft deze slecht 2-3 minuten te koken. Voeg in de laatste minuut de witlof toe aan de pasta zodat deze kan ‘blancheren’ in het water. Giet hierna de pasta met witlof af en stop terug in de pan.
  4. Voeg het paddenstoelenmengsel toe, samen met de pesto en creme fraiche, en roer het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse basilicum. En serveer direct!
  5. Geniet van je tortellini met witlof en paddestoelen, terwijl je op een tuinstoel op je terras zit. Inclusief zonnebril en dikke jas aan. Dat doe ik op dit moment ook  🙂

Eet smakelijk!

Tortellini met witlof en paddestoelen

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, champignons, Crème fraiche, diner, paddestoelen, pasta, pesto, sjalot, vegetarisch, witlof

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

« De ABC TAG – 26 vragen aan Betty
Eetdagboek van Betty – week 11 »

Reader Interactions

Comments

  1. The Very Hangry Bookworm

    14 maart 2015 at 7:18 pm

    Wat een goed idee. Ik zou er nooit op gekomen zijn om tortellini met witlof te combineren, maar die met walnoot en kaas passen er inderdaad denk ik heel goed bij. Klinkt goed!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 maart 2015 at 8:55 pm

      😀 thanks!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical
  • NU ONLINE
Zondag-bakdag! En deze overheerlijke chocoladebrood met zoete aardappel kun je lekker meal prepped vandaag. Zorgt voor een goed en lekker ontbijt of tussendoortje. Wie lust er wel een plakje? 😍
#weekend #zondag #bakdag #heelhollandbakt #chocolade #chocoladebrood #zoeteaardappel #glutenvrij #granaatappel #hazelnoten  #breakfast  http://bit.ly/2qwjwIt
  • Zijn jullie al eens wezen eten in de (nieuwe) food court van Hoog Catharijne? Met o.a.Sla, Comptoir Libanese, Leon en @theburgerfederation ? Utrecht wordt steeds leuker vind ik, dus ik mocht jullie een lekkere Lunch foto dan ook niet onthouden 😁
Maak er een mooi weekend van!
#utrecht #lunch #burgers #fries #hoogcatharijne #hollandsetoren #burgerfederation #zaterdag #weekend
  • Drink jij wel genoeg water??
Met deze knapperds ben ik namelijk deze week in Chaudfontaine, waar we alles te weten komen over heilzaam mineraal en thermaal water. Gisteren hebben we zelfs een waterproeverij gehad met een echte watersommelier.(zie stories.) Wie had verwacht dat er zoveel verschil tussen water en water kon zitten.
#ergaathiereenwereldvoormijopen #chaudfontaine #mineraalwater #Chaudfontainefusion #gebotteldwater #platwater #bruisenwater #water #aqua #charliesangels 📸 door @susanaretz

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com