• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Bloemkool curry met aardappel (Aloo Gobi)

Bloemkool curry met aardappel (Aloo Gobi)

10 juni 2019 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Wist je dat de Indiase keuken ook een van mijn favorieten is? Heerlijke kruidige gerechten en zoveel verschillende smaakervaringen in een. Deze week houden we dan ook een soort Indiase week op de blog en we trappen af met een vegetarische bloemkool curry met aardappel.

Zelf Bloemkool Curry met aardappel maken

Een Indiase vriendin van mij kookt regelmatig een variant van deze bloemkool curry met aardappel en tomaten. Het is werkelijk een van mijn favoriete gerechten met bloemkool geworden en door de jaren heb heb ik er zelf mijn eigen draai aan gegeven. Je kunt aan de slag gaan met zelf een Garam masala kruidenmengel samen te stellen. Maar om te voorkomen dat je 7 kruidenpotjes slechts een paar keer gebruikt, kun je beter een Garam masala kruidenmix in de toko halen. Deze Indiase curry wordt in de volksmond ook Aloo Gobi genoemd, want aloo betekent aardappel en gobi is het Indiase woord voor bloemkool.

indiase bloemkool curry met aardappel © bettyskitchen.nl

Nog meer Indiase recepten om van te smullen!

Serveer deze bloemkool curry met aardappel, en bijvoorbeeld wat extra gekookte basmatirijst. Wat in ieder geval nooit mag ontbreken is de verfrissende yogurtsaus raita die de pittigheid ook een beetje remt en het gerecht in balans brengt. En natuurlijk maken we er nog wat (homemade) naanbrood bij voor de ultieme ervaring. Die gebruik je namelijk om wat curry mee te deppen en je dient als een soort ‘lepel’.

Check hier nog meer overheerlijke recepten uit de Indiase keuken!


Print

Recept: Bloemkool curry met aardappel (aloo gobi)

indiase bloemkool curry met aardappel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 3 reviews

Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool, stukken aardappel en tomaten. Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Vegetarischq
  • Cuisine: Indiase Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 150 gr uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 finke duim gember
  • ½ tl mosterdzaadjes of komijnzaad
  • 500 gram bloemkoolroosjes, gehalveerd
  • 2 tl Garam Masala kruidenmix
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 – 2 theelepels zout
  • ½ blik gepelde tomaten (400 gram),
  • kokosolie of zonnebloemolie.

Extra:

  • foodprocessor of blender
  • pureestamper

Instructions

  1. Schil de aardappels, snijd in parten en kook in een pan met ruim water gaar. Giet af en zet apart.
  2. Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de rode peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke pasta in een foodprocessor of blender. Zet apart.
  3. Verhit een braadpan met een scheut olie en voeg het mosterdzaad (of komijnzaad) toe. Roer door gedurende 1 minuut, zodat alle smaken loskomen en voeg de gehalveerde bloemkoolroosjes toe. Bak om en om tot ze een beetje bruin kleuren en schep vervolgens uit de pan.
  4. Voeg het uienmengsel toe aan de pan en bak dit gedurende 3 minuten aan. Roer dan de Garam Masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten erdoor. Gebruik een pureestamper om de tomaten wat te pletten.
  5. Voeg dan de gebakken bloemkool en gekookte aardappels toe. Roer het geheel goed door en voeg een half kopje water toe zodat alles een beetje onder staat. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten op medium vuur doorkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Serveer de Aloo Gobi direct met basmatirijst en naanbrood.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze bloemkool curry met aardappels  smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.

Keywords: curry, vegetarisch, bloemkool, tomaten, aardappels,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

indiase bloemkool curry met aardappel © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, bloemkool, curry, garam masala, gember, komijn, kurkuma, rijst, tomaten, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mac n Cheese met ham (video)
Volgend bericht: Raita – Indiase yoghurt saus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jacqueline de Vries

    29 maart 2021 om 10:42 pm

    Ik had dit een keer gegeten als een restje bij iemand en die wist alleen dat het Indisch was.
    Ik ben gaan googlenen en dit recept kwam het meest in de buurt van wat ik geproefd had, ik heb het gemaakt, alleen met licht kruimige aardappelen en een bakje tomato frito van Heinz.
    Ik heb zitten smullen en had gelukkig veel te veel gemaakt, de volgende dag bleef er onverwachts een vriend eten en ook hij heeft zitten smullen.
    Dank je wel voor het delen van dit heerlijke recept.
    Eén fout van mij is dat de bloemkool iets te zacht was geworden, maar heerlijk!
    Met vriendelijke groetjes, Jacqueline

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 april 2021 om 9:39 am

      Wat ontzettend leuk om te horen dit! Dank je wel en geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden
  2. Luci

    15 maart 2022 om 8:50 pm

    Ik zag het gerecht bij mijn plaatselijke vegan traiteur. Heb thuis jouw recept opgezocht en het gemaakt. Mijn man zei meerdere keren tijdens het eten hoe lekker hij het vond, en ik smulde er ook van. Dank voor het delen, lieve Betty!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 maart 2022 om 4:56 pm

      Hi Luci,
      superlief om te horen! Dank jullie wel en geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden
  3. Kiki

    11 mei 2022 om 2:27 pm

    Ga deze voor de 2e keer maken met tandoori kip uit de oven, naar, en raita en natuurlijk, een heerlijke witte wijn Zin an!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 mei 2022 om 2:56 pm

      Superleuk om te horen! Aloo Gobi is bij ons thuis ook echt een grote favoriet!
      Eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. PO Traditie en Innovatie – Joris Sanders schreef:
    23 juni 2021 om 3:28 pm

    […] Oostveen, B. (2019, juni 10). Bloemkool curry met aardappelen (Aloo Gabi) | Recept | Betty’s Kitchen. Betty’s Kitchen. Retrieved mei 19, 2021, from https://bettyskitchen.nl/bloemkool-curry-met-aardappel/ […]

    Beantwoorden
  2. V4 traditie & innovatie – Sitetitel schreef:
    24 juni 2021 om 4:05 pm

    […] Oostveen, B. (2019, juni 10). Bloemkool curry met aardappelen (Aloo Gabi) | Recept | Betty’s Kitchen. Betty’s Kitchen. Retrieved mei 19, 2021, from https://bettyskitchen.nl/bloemkool-curry-met-aardappel/ […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in