Wist je dat de Indiase keuken ook een van mijn favorieten is? Heerlijke kruidige gerechten en zoveel verschillende smaakervaringen in een. Deze week houden we dan ook een soort Indiase week op de blog en we trappen af met een vegetarische bloemkool curry met aardappel.
Persoonlijke favoriet: Bloemkool Curry
Een Indiase vriendin van mij kookt regelmatig een variant van deze bloemkool curry met aardappel. Het is werkelijk een van mijn favoriete gerechten met bloemkool geworden en door de jaren heb heb ik er zelf mijn eigen draai aan gegeven. Je kunt zelf aan de slag gaan met een Garam masala kruidenmengel samen te stellen, maar om te voorkomen dat je 7 kruidenpotjes slechts een paar keer gebruikt, kun je beter een kruidenmix in de toko halen.

Serveer deze bloemkool curry met aardappel, en bijvoorbeeld wat extra gekookte basmatirijst. Wat in ieder geval nooit mag ontbreken is de verfrissende yogurtsaus raita die de pittigheid ook een beetje remt en het gerecht in balans brengt. En natuurlijk maken we er nog wat (homemade) naanbrood bij voor de ultieme ervaring. Die gebruik je namelijk om wat curry mee te deppen en je dient als een soort ‘lepel’.
Check hier nog meer overheerlijke recepten uit de Indiase keuken!
Recept: Bloemkool curry met aardappel (aloo gobi)

Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool en stukken aardappel. Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 20 min
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Vegetarischq
- Cuisine: Indiase Keuken
Ingredients
- 400 gram vastkokende aardappels,
- 150 gram uien,
- 4 teentjes knoflook,
- 1 rode peper,
- 1 finke duim gember,
- 1 theelepel mosterdzaadjes of komijnzaad,
- 500 gram bloemkoolroosjes, gehalveerd,
- 1 eetlepel Garam Masala kruidenmix,
- 1 theelepel kurkuma,
- 2 theelepels zout,
- 1 blik gepelde tomaten (ca. 400 gram),
- kokosolie of zonnebloemolie.
Extra:
- kookpannetje,
- foodprocessor of blender,
- ruime braadpan,
- pureestamper.
Instructions
- Schil de aardappels, snijd in parten en kook in een pan met ruim water gaar. Giet af en zet apart.
- Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de rode peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke pasta in een foodprocessor of blender. Zet apart.
- Verhit een braadpan met een scheut olie en voeg het mosterdzaad (of komijnzaad) toe. Roer door gedurende 1 minuut, zodat alle smaken loskomen en voeg de gehalveerde bloemkoolroosjes toe. Bak om en om tot ze een beetje bruin kleuren en schep vervolgens uit de pan.
- Voeg het uienmengsel toe aan de pan en bak dit gedurende 3 minuten aan. Roer dan de Garam Masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten erdoor. Gebruik een pureestamper om de tomaten wat te pletten.
- Voeg dan de gebakken bloemkool en gekookte aardappels toe. Roer het geheel goed door en voeg een half kopje water toe zodat alles een beetje onder staat. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten op medium vuur doorkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Serveer direct
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Deze bloemkool curry met aardappels smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.
Keywords: curry, vegetarisch, bloemkool, tomaten, aardappels,

Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Ik had dit een keer gegeten als een restje bij iemand en die wist alleen dat het Indisch was.
Ik ben gaan googlenen en dit recept kwam het meest in de buurt van wat ik geproefd had, ik heb het gemaakt, alleen met licht kruimige aardappelen en een bakje tomato frito van Heinz.
Ik heb zitten smullen en had gelukkig veel te veel gemaakt, de volgende dag bleef er onverwachts een vriend eten en ook hij heeft zitten smullen.
Dank je wel voor het delen van dit heerlijke recept.
Eén fout van mij is dat de bloemkool iets te zacht was geworden, maar heerlijk!
Met vriendelijke groetjes, Jacqueline
★★★★★
Wat ontzettend leuk om te horen dit! Dank je wel en geniet er heerlijk van!