Wist je dat de Indiase keuken ook een van mijn favorieten is? Heerlijke kruidige gerechten en zoveel verschillende smaakervaringen in een. Deze week houden we dan ook een soort Indiase week op de blog en we trappen af met een vegetarische bloemkool curry met aardappel.
Zelf Bloemkool Curry met aardappel maken
Een Indiase vriendin van mij kookt regelmatig een variant van deze bloemkool curry met aardappel en tomaten. Het is werkelijk een van mijn favoriete gerechten met bloemkool geworden en door de jaren heb heb ik er zelf mijn eigen draai aan gegeven. Je kunt aan de slag gaan met zelf een Garam masala kruidenmengel samen te stellen. Maar om te voorkomen dat je 7 kruidenpotjes slechts een paar keer gebruikt, kun je beter een Garam masala kruidenmix in de toko halen. Deze Indiase curry wordt in de volksmond ook Aloo Gobi genoemd, want aloo betekent aardappel en gobi is het Indiase woord voor bloemkool.

Nog meer Indiase recepten om van te smullen!
Serveer deze bloemkool curry met aardappel, en bijvoorbeeld wat extra gekookte basmatirijst. Wat in ieder geval nooit mag ontbreken is de verfrissende yogurtsaus raita die de pittigheid ook een beetje remt en het gerecht in balans brengt. En natuurlijk maken we er nog wat (homemade) naanbrood bij voor de ultieme ervaring. Die gebruik je namelijk om wat curry mee te deppen en je dient als een soort ‘lepel’.
Check hier nog meer overheerlijke recepten uit de Indiase keuken!
Recept: Bloemkool curry met aardappel (aloo gobi)
Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool, stukken aardappel en tomaten. Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 20 min
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4–6 personen 1x
- Category: Vegetarischq
- Cuisine: Indiase Keuken
Ingredients
- 400 gr vastkokende aardappels
- 150 gr uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 finke duim gember
- ½ tl mosterdzaadjes of komijnzaad
- 500 gram bloemkoolroosjes, gehalveerd
- 2 tl Garam Masala kruidenmix
- ½ theelepel kurkuma
- 1 – 2 theelepels zout
- 200 gram gepelde tomaten (dat is een ½ blik)
- kokosolie of zonnebloemolie.
Extra:
- foodprocessor of blender
- pureestamper
Instructions
- Schil de aardappels, snijd in parten en kook in een pan met ruim water gaar. Giet af en zet apart.
- Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de rode peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke pasta in een foodprocessor of blender. Zet apart.
- Verhit een braadpan met een scheut olie en voeg het mosterdzaad (of komijnzaad) toe. Roer door gedurende 1 minuut, zodat alle smaken loskomen en voeg de gehalveerde bloemkoolroosjes toe. Bak om en om tot ze een beetje bruin kleuren en schep vervolgens uit de pan.
- Voeg het uienmengsel toe aan de pan en bak dit gedurende 3 minuten aan. Roer dan de Garam Masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten erdoor. Gebruik een pureestamper om de tomaten wat te pletten.
- Voeg dan de gebakken bloemkool en gekookte aardappels toe. Roer het geheel goed door en voeg een half kopje water toe zodat alles een beetje onder staat. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten op medium vuur doorkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Serveer de Aloo Gobi direct met basmatirijst en naanbrood.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Deze bloemkool curry met aardappels smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.
Keywords: curry, vegetarisch, bloemkool, tomaten, aardappels,

Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
