• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Kikkererwten Curry met aardappels

Kikkererwten Curry met aardappels

8 november 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Het is weer een ‘Meatless Monday’ en deze vegan curry met peulvruchten is een absolute aanrader! Deze volromige kikkererwten curry met aardappels is een Indiase stoofschotel met verwarmende kruidenmix. Dit gerecht heeft wat weg van de bekende Indiase ‘Channa Masala’ en is ideaal voor herfstachtige dagen.

Snelle kikkererwten curry met aardappels maken

Met Garam masala gekruide kikkererwten worden in India ‘Channa Masala‘ genoemd en daar is dit recept voor snelle kikkererwten curry op gebaseerd. Ik voegde echter nog aardappels toe voor meer vulling en maakte zo een heerlijke vegetarische of zelfs vegan Indiase maaltijd om van te smullen! Serveer de curry met gestoomde rijst en eventueel naanbrood. Je kunt er ook eventueel wat raita yoghurtdip bij serveren om de pittige smaken een beetje te remmen, maar het is niet perse nodig. Deze snelle kikkererwten curry met aardappels maak je echter in een handomdraai klaar, dus het is ook ideaal voor een doordeweekse werkdag als vandaag!

recept indiase kikkererwten curry met aardappel

Nog meer Indiase recepten en curry gerechten

Wist je dat een groot deel van de Indiase bevolking vegetarisch is? Bij heel veel gerechten en curry draait het immers om de groenten. Daarnaast zijn peulvruchten en dan met name ‘dahl’ (spliterwten) veel voorkomend in deze keuken. Veel van de Indiase recepten op deze website zijn dan ook vegetarische of zelf vegan en je mist een stukje vlees hierbij echt totaal niet. Wacht dacht je bijvoorbeeld van deze gele curry met jackfruit en aubergine? Deze spinaziecurry met paneer kaas – ook bekend als Palak Paneer is een van mijn favoriete gerechten uit deze keuken. Evenals de Aloo Gobi met bloemkool en aardappel die een van mijn Indiase vriendinnen regelmatig voor mij maakt. Onze Nanda maakte deze op Dal Tadka geïnspireerde Indiase currysoep met gele spliterwten en die is ook perfect voor dit najaar!


Print

Recept: Kikkererwten Curry met aardappels

recept indiase kikkererwten curry met aardappel
Print Recipe

Deze snelle en vegetarische kikkererwten curry is geïnspireerd door het Indiase gerecht ‘Channa Masala‘. Dit zijn gebakken kikkererwten met garam masala kruidenmix.Ik voegde echter nog aardappels toe voor meer vulling en maakte zo een heerlijke vegan Indiase maaltijd om van te smullen! Serveer de curry met gestoomde rijst en eventueel naanbrood.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 400 gr kikkererwten (in blik)
  • 250 gr kruimige aardappels
  • 3 kardemompeulen (optioneel)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurier blaadje
  • 250 ml water
  • zonnebloemolie

Voor de uienpasta:

  • 2 uien
  • 3 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 duimpje gember (ca 5 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn 
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 50 ml water

Extra:

  • Braadpan
  • foodprocessor

Instructions

  1. Giet de kikkererwten af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  2. Vervolgens ga je de uienpasta maken: pel de uien en snijd in parten. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in parten. Verwijder de steel van de rode peper en snijd in 2 – 3 stukken. Schil de gember en snijd in een paar dikke plakjes. Pel de knoflook. Stop alle ingrediënten voor de uienpasta in een foodprocessor en laat 10 seconden draaien. In een hoge kan stoppen en pureren met een staafmixer kan natuurlijk ook.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur in de braadpan. Stop de kardemom, kaneel en laurier in de pan en laat kort verwarmen (10 – 15 seconden) in de hete olie om smaak af te geven. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze gedurende 5 minuten. Blijf regelmatig roeren. Schep daarna de uienpasta erbij en bak deze mee gedurende een extra 5 minuten.
  4. Voeg tot slot de kikkererwten toe met het water, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar laag en laat de kikkererwten curry gedurende 20 minuten zachtjes garen. Roer tussentijds een paar keer door en voorkom dat het helemaal droog kookt. Serveer de vegetarische curry direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: curry, vegan, kikkererwten, aardappels, tomaten, komijn, kurkuma, gember

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept indiase kikkererwten curry met aardappel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zin krijgt in Channa massala en aan de slag wilt gaan met dit recept vegetarische kikkererwten curry met aardappels! Eet smakelijk alvast!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indiase keuken, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, rode peper, tomaten, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocoladecake met bacon en karamel
Volgend bericht: Carrotcake Baked Oats »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in