• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Raita – Indiase yoghurt saus

Raita – Indiase yoghurt saus

11 juni 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens deze Indiase week op de blog, mag dit klassieke bijgerecht natuurlijk niet ontbreken! Raita is de welbekende Indiase yoghurt saus die bij veel gerechten wordt geserveerd.

Zelf een raita maken met yoghurt

Dit recept voor yoghurtsaus is heerlijk fris door de munt blaadjes! En de stukjes komkommer en tomaat zorgen voor een lekkere bite! Voor mij is raita echt onmisbaar naast elke Indiase curry dit ik maak, omdat het je gerechten mooi in balans brengt met een frisje en een zuurtje (van de yoghurt). Tevens zijn Indiase gerechten ook vaak wat pittig(er) van smaak en de yoghurt blust dit tevens ook een beetje af. Hieronder laat ik je zien dat je heel eenvoudig zelf raita kunt maken met yoghurt en is je Indiase maaltijd voortaan helemaal compleet!

recept voor zelf raita maken indiase yoghurt dip

Overheerlijke Indiase recepten

Maar behalve zelf raita maken hebben we nog veel meer lekkers uit India voor je in petto! Probeer zeker ook eens een van deze homemade chutneys voor bij onze overheerlijke Indiase recepten. Je bent thuis in Betty’s Kitchen voor bijvoorbeeld een Indiase bloemkool curry, maar ook paneer met spinazie, of zelfs deze dahl linzensoep. En uiteraard hoort hier dan ook homemade naanbrood of pappadums bij! Die laatste is samen met raita ook een heerlijk voorafje of om gewoon als dip te serveren.


Print

Recept voor zelf raita maken

recept voor zelf raita maken indiase yoghurt dip
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Dit is een recept voor om zelf raita te maken. Deze verfrissende Indiase yoghurt saus is ideaal voor bij Indiase gerechten zoals curry’s. Wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld naanbrood in te dippen. Een heerlijke bijgerecht voor je Indiase gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 5 min
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: sauzen
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 1 theelepel (gemalen) komijnzaad,
  • halve theelepel cayennepeper,
  • halve komkommer,
  • 1 tomaat,
  • 250 ml volle yoghurt,
  • halve theelepel zout,
  • flinke snuf vers gemalen peper,
  • 2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes.

Instructions

  1. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de (gemalen) komijnzaad en cayenne pepper gedurende 1 minuut op medium vuur. Hierdoor komen de smaken en aroma’s vrij. Gebruik een houten spatel om door te roeren en verbranden te voorkomen. Schep daarna meteen over in een kom en laat iets afkoelen.
  2. Was de komkommer, snijd overlangs in repen en vervolgens in kleine blokjes (bijv. 0.5×0.5 cm). Was de tomaat, halveer, verwijder de zaadjes en eventueel het vel en snijd het vruchtvlees ook in blokjes.
  3. Giet de yoghurt bij de gebakken kruiden en voeg het zout en peper toe. Roer het geheel goed door. Tot slot voeg je de komkommer, tomaat en gehakte muntblaadjes toe en roer nog een laatste keer door.
  4. Serveer direct, of bewaar max. 2 dagen in de koeling tot gebruik.

Eet smakelijk! Groetjes, Bewtty

Keywords: yogurt, curry, saus, dip, komkommer, munt, tomaat

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor zelf raita maken indiase yoghurt dip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: curry, Indiase keuken, knoflook, komijn, komkommer, rijst, saus, tomaten, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bloemkool curry met aardappel (Aloo Gobi)
Volgend bericht: Zelf Naan maken – Indiaas platbrood (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in