• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

12 mei 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Liefhebbers van de Indiase keuken hebben vast wel eens deze Indiase aardappels met doperwten geproefd. Het is een simpel bijgerecht dat werkelijk iedereen wel lust. Niet perse pittig maar wel lekker om extra groenten aan je Indiase rijsttafel toe te voegen.

Indiaas bijgerecht van aardappel en doperwten maken

Deze snelle Indiase aardappels met doperwten wordt in de volksmond ook Aloo Mutter (of aloo matar) genoemd. Want aloo betekent aardappel en mutter of matar is het Indiase woord voor doperwten. Lekker geserveerd in een kruidig sausje van uien en tomaten is dit het ideale bijgerecht voor heel veel verschillende Indiase vlees, kip of vis gerechten. Daarnaast wordt basmatirijst ook altijd als bijgerecht geserveerd en naan brood om al die heerlijke sauzen lekker mee te kunnen deppen en verorberen.

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Wat eet je met aloo mutter?

Ik vind die Indiase keuken is echt zo ontzettend lekker en smaakvol. Lang niet alles is pittig hoor. Neem bijvoorbeeld het recept voor Butter Chicken die binnenkort online komt! Maar deze Palak Paneer is een milde spinaziecurry met paneer kaas en blijkt ook een grote favoriet op deze site. Zoek je iets om al dat pittige eten een beetje mee af te kunnen remmen? Dan mag de bekende ‘Raita’ yogurtsaus natuurlijk niet aan tafel ontbreken. Zoek je juist wat meer pit? Probeer dan eens deze pittige en friszure groene chutney met koriander en groene peper. Die kun je namelijk heeeeel erg pittig maken en lekker over je gerechten heen lepelen. Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken!


Print

Recept: Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Indiase aardappels met doperwten een simpel bijgerecht dat werkelijk iedereen wel lust. Niet perse pittig maar wel lekker om extra groenten aan je Indiase rijsttafel toe te voegen. In de volksmond heet dit gerecht Aloo Mutter of Aloo Mata en is letterlijk vertaald aardappel & doperwten. Rijst en naan broodjes zijn ook zeer geliefde bijgerechten uit de Indiase keuken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 150 gr uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 finke duim gember
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 tl Garam Masala kruidenmix
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • 1 – 2 theelepels zout
  • 300 gr diepvries doperwten, ontdooid
  • verse koriander
  • plantaardige olie (bijv. kokos of zonnebloem)

Extra:

  • foodprocessor of blender
  • medium kookpannetje met deksel

Instructions

  1. Schil de aardappels, snijd in blokken van 2-3 cm. Zet apart. Bij diepvries erwten kun je deze het beste even kort afspoelen met warm water en in een vergiet uithangen om te ontdooien.
  2. Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de groene peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke grove pasta in een foodprocessor of blender. 
  3. Verhit in de kookpan een scheutje olie op medium hoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en wacht heel even tot de smaak vrijkomt in de olie. Voeg het uienmengsel toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en bak ook gedurende 2 minuten op medium vuur.
  4. Roer dan de Garam Masala, koriander, kurkuma en zout toe. Verwarm gedurende 10 minuten tot de masala kruiden hun oliën beginnen af te geven.
  5. Voeg dan pas de aardappels en doperwten toe. Schenk desnoods een beetje water in de pan, zodat alles net onder staat en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar medium en plaats de deksel op de pan. Stoof de aloo mutter tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Blijf tussendoor een paar keer doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  6.  Roer op het einde wat verse koriander door de Indiase aardappels met doperwten. Breng op smaak met zout & peper. Serveer de Aloo Mutter en basmatirijst als bijgerechten bij jouw favoriete Indiase curry’s of vleesgerechten. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: aardappels, curry, doperwten, uien, peper, gember, tomaten

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase aardappels met doperwten, ook wel Aloo Mutter genoemd.

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, curry, doperwten, garam masala, Glutenvrij, Indiase keuken, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, saus, spaanse peper, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Havermout crumble met tropisch zomerfruit
Volgend bericht: Pappardelle pasta met stoofvlees »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in