• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

12 mei 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Liefhebbers van de Indiase keuken hebben vast wel eens deze Indiase aardappels met doperwten geproefd. Het is een simpel bijgerecht dat werkelijk iedereen wel lust. Niet perse pittig maar wel lekker om extra groenten aan je Indiase rijsttafel toe te voegen.

Zelf Bloemkool Curry met aardappel maken

Deze snelle Indiase aardappels met doperwten wordt in de volksmond ook Aloo Mutter (of aloo matar) genoemd. Want aloo betekent aardappel en mutter of matar is het Indiase woord voor doperwten. Lekker geserveerd in een kruidig sausje van uien en tomaten is dit het ideale bijgerecht voor heel veel verschillende Indiase vlees, kip of vis gerechten. Daarnaast wordt basmatirijst ook altijd als bijgerecht geserveerd en naan brood om al die heerlijke sauzen lekker mee te kunnen deppen en verorberen.

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Nog meer Indiase recepten om van te smullen!

Ik vind die Indiase keuken is echt zo ontzettend lekker en smaakvol. Lang niet alles is pittig hoor. Neem bijvoorbeeld het recept voor Butter Chicken die binnenkort online komt! Maar deze Palak Paneer is een milde spinaziecurry met paneer kaas en blijkt ook een grote favoriet op deze site. Zoek je iets om al dat pittige eten een beetje mee af te kunnen remmen? Dan mag de bekende ‘Raita’ yogurtsaus natuurlijk niet aan tafel ontbreken. Zoek je juist wat meer pit? Probeer dan eens deze pittige en friszure groene chutney met koriander en groene peper. Die kun je namelijk heeeeel erg pittig maken en lekker over je gerechten heen lepelen. Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken!


Print

Recept: Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Indiase aardappels met doperwten een simpel bijgerecht dat werkelijk iedereen wel lust. Niet perse pittig maar wel lekker om extra groenten aan je Indiase rijsttafel toe te voegen. In de volksmond heet dit gerecht Aloo Mutter of Aloo Mata en is letterlijk vertaald aardappel & doperwten. Rijst en naan broodjes zijn ook zeer geliefde bijgerechten uit de Indiase keuken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gr vastkokende aardappels
  • 150 gr uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 finke duim gember
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 tl Garam Masala kruidenmix
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • 1 – 2 theelepels zout
  • 300 gr diepvries doperwten, ontdooid
  • verse koriander
  • plantaardige olie (bijv. kokos of zonnebloem)

Extra:

  • foodprocessor of blender
  • medium kookpannetje met deksel

Instructions

  1. Schil de aardappels, snijd in blokken van 2-3 cm. Zet apart. Bij diepvries erwten kun je deze het beste even kort afspoelen met warm water en in een vergiet uithangen om te ontdooien.
  2. Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de groene peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke grove pasta in een foodprocessor of blender. 
  3. Verhit in de kookpan een scheutje olie op medium hoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en wacht heel even tot de smaak vrijkomt in de olie. Voeg het uienmengsel toe en bak gedurende 2 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en bak ook gedurende 2 minuten op medium vuur.
  4. Roer dan de Garam Masala, koriander, kurkuma en zout toe. Verwarm gedurende 10 minuten tot de masala kruiden hun oliën beginnen af te geven.
  5. Voeg dan pas de aardappels en doperwten toe. Schenk desnoods een beetje water in de pan, zodat alles net onder staat en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar medium en plaats de deksel op de pan. Stoof de aloo mutter tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Blijf tussendoor een paar keer doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  6.  Roer op het einde wat verse koriander door de Indiase aardappels met doperwten. Breng op smaak met zout & peper. Serveer de Aloo Mutter en basmatirijst als bijgerechten bij jouw favoriete Indiase curry’s of vleesgerechten. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: aardappels, curry, doperwten, uien, peper, gember, tomaten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase aardappels met doperwten, ook wel Aloo Mutter genoemd.

Category: Bijgerechten, Glutenvrije Recepten Tags: aardappels, curry, doperwten, garam masala, Glutenvrij, Indiase keuken, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, saus, spaanse peper, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Havermout crumble met tropisch zomerfruit
Volgend bericht: Pappardelle pasta met stoofvlees »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee