Print

Recept: Bloemkool curry met aardappel (aloo gobi)

Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool, stukken aardappel en tomaten. Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Vegetarischq
  • Cuisine: Indiase Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gr vastkokende aardappels
  • 150 gr uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 finke duim gember
  • ½ tl mosterdzaadjes of komijnzaad
  • 500 gram bloemkoolroosjes, gehalveerd
  • 2 tl Garam Masala kruidenmix
  • ½ theelepel kurkuma
  • 12 theelepels zout
  • ½ blik gepelde tomaten (400 gram),
  • kokosolie of zonnebloemolie.

Extra:

Instructions

  1. Schil de aardappels, snijd in parten en kook in een pan met ruim water gaar. Giet af en zet apart.
  2. Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de rode peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke pasta in een foodprocessor of blender. Zet apart.
  3. Verhit een braadpan met een scheut olie en voeg het mosterdzaad (of komijnzaad) toe. Roer door gedurende 1 minuut, zodat alle smaken loskomen en voeg de gehalveerde bloemkoolroosjes toe. Bak om en om tot ze een beetje bruin kleuren en schep vervolgens uit de pan.
  4. Voeg het uienmengsel toe aan de pan en bak dit gedurende 3 minuten aan. Roer dan de Garam Masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten erdoor. Gebruik een pureestamper om de tomaten wat te pletten.
  5. Voeg dan de gebakken bloemkool en gekookte aardappels toe. Roer het geheel goed door en voeg een half kopje water toe zodat alles een beetje onder staat. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten op medium vuur doorkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Serveer de Aloo Gobi direct met basmatirijst en naanbrood.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze bloemkool curry met aardappels  smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.

Keywords: curry, vegetarisch, bloemkool, tomaten, aardappels,