Print

Recept: Bloemkool curry met aardappel

indiase bloemkool curry met aardappel © bettyskitchen.nl

Deze vegetarische bloemkool curry met aardappel is een persoonlijk favoriet recept uit de Indiase keuken. Je maakt zelf een Garam masala curry met bloemkool en stukken aardappel. Serveer met basmatirijst, raita en naanbrood voor de ultieme ervaring. 

Ingredients

Scale

 

Extra:

Instructions

  1. Schil de aardappels, snijd in parten en kook in een pan met ruim water gaar. Giet af en zet apart.
  2. Pel de uien en knoflook. Verwijder de steel van de rode peper en schil de gember. Pureer alle 4 tezamen tot een dikke pasta in een foodprocessor of blender. Zet apart.
  3. Verhit een braadpan met een scheut olie en voeg het komijnzaad toe. Roer door gedurende 1 minuut, zodat alle smaken loskomen en voeg de gehalveerde bloemkoolroosjes toe. Bak om en om tot ze een beetje bruin kleuren en schep vervolgens uit de pan.
  4. Voeg het uienmengsel toe aan de pan en bak dit gedurende 3 minuten aan. Roer dan de Garam Masala, kurkuma, zout en gepelde tomaten erdoor. Gebruik een pureestamper om de tomaten wat te pletten.
  5. Voeg dan de gebakken bloemkool en gekookte aardappels toe. Roer het geheel goed door en voeg een half kopje water toe zodat alles een beetje onder staat. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten op medium vuur doorkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Serveer direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze bloemkool curry met aardappels  smaakt heerlijk met naanbrood en raita yoghurt saus. Ook lekker: geef er gekookte of gestoomde basmatirijst bij en bestrooi met wat ringetjes bosui.

Keywords: curry, vegetarisch, bloemkool, tomaten, aardappels,