• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Bananabread Pancakes

Bananabread Pancakes

2 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

Pancakes maken van bananabread beslag

Op deze website vind je inmiddels heel wat recepten voor bananabread of bananenbrood maken terug. Het is een geweldig tussendoortje met veel vezels en geeft je een ware powerboost! Maar behalve dat je er dus een mooie brood\cake van kunt bakken kun je het beslag ook gebruiken om pannenkoekjes of bijvoorbeeld wafels te bakken. Omdat het beslag wat dikker van structuur is dan bijvoorbeeld normale pancakes bakken, zullen je bananabread pancakes ook wat dikker uitvallen. Probeer het zelf eens uit, je kunt hiervoor echt letterlijk elk recept voor bananabread gebruiken. Maar wij thuis ‘zweren’ inmiddels bij onderstaand recept voor bananabread pancakes. Ook leuk: Draai het gewoon eens om en bak onderstaand recept in een cakeblik of brownievorm in de oven 🙂

recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl
recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijt recepten met banaan

Ik hou echt van bananen! Ze smaken altijd heerlijk en zijn ook nog eens heel belangrijk voor je dagelijkse portie vezels en vitamine B inname. Maar ook is het ware happy food want de tryptofaan in bananen helpt je serotonine aanmaak! En de aanwezige kalium helpt vrouwen rondom de maandelijkse hormonale schommelingen. Zet dus vooral nog meer (ontbijt) recepten met banaan op het menu dames! Naast deze bananabread pancakes is deze bananasplit ontbijt ook erg leuk en kleurrijk op de vroege ochtend! En wat dacht je van heerlijke poffertjes met banaan maken? Die zijn lekker en gezond voor jong en oud! Daarnaast durf ik je te wedden dat je deze ontbijtmuffins met banaan en chocolade ook zeker zult gaan waarderen 🙂 Enjoy!


Print

Recept: Bananabread Pancakes

recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen (ca 350 gr)
  • 4 eieren
  • 3 el plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 100 gr havermout
  • 15 gr amandelmeel
  • 15 gr kokosmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • (kokos)olie of boter om in te bakken

Extra:

  • Blender (of gebruik een foodprocessor)
  • bakplaat of koekenpan

Instructions

  1. Pel de bananen, breek in stukken en stop in de blender. Voeg de eieren, plantaardige melk, vanille, kaneel en kardemom toe en mix het geheel helemaal zacht en vloeibaar.
  2. Meng in een kommetje de havermout, amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder door elkaar. Stop dit erbij in de blender en laat deze daarna gerust 1-2 minuten draaien om alles te vermengen en havermout fijn te malen. 
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan of bakplaat op medium hoog. Voeg de olie of boter toe en schenk kleine hoopjes beslag rechtstreeks uit de blender. Let op, bananabread beslag is vrij dik en voorzichtig uitschenken.
  4. Bak 2-3 minuten tot egaal gestold aan die kant. Er zullen zich belletjes gaan vormen aan de bovenkant. Gebruik een spatel om de pancakes om te draaien en bak de andere kant ook gedurende 2 minuten. Maak ze daarom ook niet te groot (ca 8-10 cm) want anders moeten ze langer bakken. Ze horen van binnen nog een beetje zacht (wel gaar!) te zijn en de textuur van bananabread te hebben.
  5. Serveer je bananabread pancakes direct met bijvoorbeeld gesmolten pure chocolade, of maple syrup. Top af met bijvoorbeeld extra fruit, gehakte noten of hennepzaad. Enjoy!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bananabread pancakes wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, amandelmelk, bakpoeder, bananabread, bananen, chocolade, eieren, Glutenvrij, havermout, kaneel, kardemom, kokosmeel, pancakes, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam
Volgend bericht: Romige paddenstoelensoep met spelt en kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee