• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Madeleines met pistache en Ruby chocolade

Madeleines met pistache en Ruby chocolade

2 februari 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Binnenkort is het Valentijnsdag, dus bedacht ik een recept voor overheerlijke madeleines met pistache noten en gedecoreerd met Ruby roze chocolade! Ja dit werden echt plaatjes van madeleine koekjes en die wil jij ook proberen!

Zelf madeleines met pistache maken

Het basis recept voor madeleines maken staat inmiddels al weer een paar jaar op de site en wordt nog heel vaak bekeken! Het bekende zachte koekje of eigenlijk cakeje uit de Franse keuken kenmerkt zich door de schelpenvorm aan een zijde en een klein ‘buikje aan de andere zijde! Ik maakte dus een variatie recept hierop door een deel van de bloem te vervangen door pistachenoten. En speciaal voor Valentijns dag moesten ze natuurlijk even gedipt worden in ruby roze chocolade. De mooie gehakte groene pistachenoten en knalrode gevriesdroogde stukjes framboos en aardbei maakt het plaatje echt helemaal af! Alsof je langs een bekende patissier bent gegaan om een schaaltje heerlijkheden in huis te halen voor je Valentijn. Ik durf te wedden dat hij of zij net zo verrast zal zijn als mijn man was!


  • recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl
  • recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl
recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer ‘roze’ recepten voor Valentijnsdag

Maar nu heb ik naast deze madeleines met pistache en roze chocolade nog veel meer Valentijns lekkers voor jullie op deze site staan! Wat dacht je van een schitterend kleine hartjes muffin met chocolade? Ideaal voor een Valentijnsdag ontbijt! Heb je het afgelopen jaar een roerig jaar gehad met jouw liefde? Verras hem of haar dan met deze Valentijnsdag Rocky Road die letterlijk een hobbelige weg weerspiegelt. En wist je dat ik 8 jaar geleden deze pittige bonbons met rode peper maakte? Met dit recept is Betty’s Kitchen zelfs ontstaan want deze website was een cadeautje van mijn man. Check hier ook 15x Valentijnsdag recepten om van te smullen met jouw geliefde!

recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Madeleines met pistache en Ruby chocolade

recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Binnenkort is het Valentijnsdag, dus bedacht ik een recept voor overheerlijke madeleines met pistache noten en gedecoreerd met Ruby roze chocolade! Ja dit werden echt plaatjes van madeleine koekjes en die wil jij ook proberen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min + koelen
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 2.5 uur
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 gr roomboter
  • 1 groot ei (L)
  • 75 gr fijne suiker
  • 0.5 tl vanille extract
  • 20 gr pistachenoten
  • 10 gr fijngehakte gevriesdroogde frambozen of aardbeien
  • 70 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Topping:

  • 50 gr Ruby roze chocolade
  • 20 gr fijngehakte gevriesdroogde frambozen of aardbeien
  • 10 gr fijngehakte pistachenoten

Instructions

  1. Smelt de roomboter op middelmatig vuur in een pannetje. Blijf net zo lang verwarmen tot hij een beetje lichtbruin begint te kleuren en een nootachtige geur begint af te geven en haal dan direct van het vuur af. Laat volledig afkoelen. Dit wordt ook wel ‘beurre noisette’ genoemd.
  2. Klop de eieren met de suiker en vanille 5 minuten in de mixer, de hoeveelheid zal verdubbelen en licht van kleur worden.
  3. Maal ondertussen de pistachenoten en gevriesdroogd fruit fijn in een hakmolentje – of stop in een zakje en sla helemaal plat met een deegroller. Meng dit door de bloem en voeg het bakpoeder en snufje zout toe. Schep dit bloemmengsel en de ‘Beurre noisette’ in delen door het luchtige eimengsel.
  4. Dek de kom af met folie en laat het madeleine beslag 2 uur koelen in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de madeleines bakvorm zeer licht in met boter. Voeg een extra eetlepel bloem toe en schud de vorm heen en weer om licht ‘af te stoffen’. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  6. Lepel het beslag in de madeleine vormpjes. Ongeveer een halve eetlepel per vorm is voldoende, ze zullen dan voor 2/3 gevuld zijn. Bak de madeleines af in de oven gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een minuut buiten de oven afkoelen en draai de madeleines om in de vorm, om nog verder af te koelen.
  7. Ondertussen smelt je de Ruby roze chocolade au-bain marie. Haal de afgekoelde madeleines door de chocolade heen. Dit kan zijn helemaal – prik de madeleines dan op een satestokje – of slechts voor de helft. Leg op een stuk bakpapier. Bestrooi direct met de toppings van gehakte pistache of gevriesdroogde frambozen. Laat de chocolade goed opdrogen.

Eet smakelijk en maak er een mooie Valentijnsdag van!

Groetjes, Betty

Keywords: Madeleines, cake, koek, gebak, bloem, suiker, boter, pistache, chocolade

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze madeleines met pistache en ruby chocolade wilt gaan maken!

Category: Koekjes recepten Tags: bloem, eieren, frambozen, madeleines, pistachenoten, roomboter, Ruby chocolade, suiker, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam
Volgend bericht: 5x Hotdogs recepten (video) »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Liefde Madeleines voor jou & je lief! - Taartjes & Koekjes - Chicamoms schreef:
    10 februari 2022 om 7:31 am

    […] recept voor de liefde is Madeleines met Ruby chocolade vond Heleen op Betty’s kitchen. Madeleines zien er dikwijls heel luxe uit maar zijn niet zo ingewikkeld om te maken. Het enige […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in