• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Madeleines met pistache en Ruby chocolade

Madeleines met pistache en Ruby chocolade

2 februari 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Binnenkort is het Valentijnsdag, dus bedacht ik een recept voor overheerlijke madeleines met pistache noten en gedecoreerd met Ruby roze chocolade! Ja dit werden echt plaatjes van madeleine koekjes en die wil jij ook proberen!

Zelf madeleines met pistache maken

Het basis recept voor madeleines maken staat inmiddels al weer een paar jaar op de site en wordt nog heel vaak bekeken! Het bekende zachte koekje of eigenlijk cakeje uit de Franse keuken kenmerkt zich door de schelpenvorm aan een zijde en een klein ‘buikje aan de andere zijde! Ik maakte dus een variatie recept hierop door een deel van de bloem te vervangen door pistachenoten. En speciaal voor Valentijns dag moesten ze natuurlijk even gedipt worden in ruby roze chocolade. De mooie gehakte groene pistachenoten en knalrode gevriesdroogde stukjes framboos en aardbei maakt het plaatje echt helemaal af! Alsof je langs een bekende patissier bent gegaan om een schaaltje heerlijkheden in huis te halen voor je Valentijn. Ik durf te wedden dat hij of zij net zo verrast zal zijn als mijn man was!


  • recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl
  • recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl
recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl

Nog meer ‘roze’ recepten voor Valentijnsdag

Maar nu heb ik naast deze madeleines met pistache en roze chocolade nog veel meer Valentijns lekkers voor jullie op deze site staan! Wat dacht je van een schitterend kleine hartjes muffin met chocolade? Ideaal voor een Valentijnsdag ontbijt! Heb je het afgelopen jaar een roerig jaar gehad met jouw liefde? Verras hem of haar dan met deze Valentijnsdag Rocky Road die letterlijk een hobbelige weg weerspiegelt. En wist je dat ik 8 jaar geleden deze pittige bonbons met rode peper maakte? Met dit recept is Betty’s Kitchen zelfs ontstaan want deze website was een cadeautje van mijn man. Check hier ook 15x Valentijnsdag recepten om van te smullen met jouw geliefde!

recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Madeleines met pistache en Ruby chocolade

recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Binnenkort is het Valentijnsdag, dus bedacht ik een recept voor overheerlijke madeleines met pistache noten en gedecoreerd met Ruby roze chocolade! Ja dit werden echt plaatjes van madeleine koekjes en die wil jij ook proberen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min + koelen
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 2.5 uur
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 gr roomboter
  • 1 groot ei (L)
  • 75 gr fijne suiker
  • 0.5 tl vanille extract
  • 20 gr pistachenoten
  • 10 gr fijngehakte gevriesdroogde frambozen of aardbeien
  • 70 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Topping:

  • 50 gr Ruby roze chocolade
  • 20 gr fijngehakte gevriesdroogde frambozen of aardbeien
  • 10 gr fijngehakte pistachenoten

Instructions

  1. Smelt de roomboter op middelmatig vuur in een pannetje. Blijf net zo lang verwarmen tot hij een beetje lichtbruin begint te kleuren en een nootachtige geur begint af te geven en haal dan direct van het vuur af. Laat volledig afkoelen. Dit wordt ook wel ‘beurre noisette’ genoemd.
  2. Klop de eieren met de suiker en vanille 5 minuten in de mixer, de hoeveelheid zal verdubbelen en licht van kleur worden.
  3. Maal ondertussen de pistachenoten en gevriesdroogd fruit fijn in een hakmolentje – of stop in een zakje en sla helemaal plat met een deegroller. Meng dit door de bloem en voeg het bakpoeder en snufje zout toe. Schep dit bloemmengsel en de ‘Beurre noisette’ in delen door het luchtige eimengsel.
  4. Dek de kom af met folie en laat het madeleine beslag 2 uur koelen in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de madeleines bakvorm zeer licht in met boter. Voeg een extra eetlepel bloem toe en schud de vorm heen en weer om licht ‘af te stoffen’. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  6. Lepel het beslag in de madeleine vormpjes. Ongeveer een halve eetlepel per vorm is voldoende, ze zullen dan voor 2/3 gevuld zijn. Bak de madeleines af in de oven gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een minuut buiten de oven afkoelen en draai de madeleines om in de vorm, om nog verder af te koelen.
  7. Ondertussen smelt je de Ruby roze chocolade au-bain marie. Haal de afgekoelde madeleines door de chocolade heen. Dit kan zijn helemaal – prik de madeleines dan op een satestokje – of slechts voor de helft. Leg op een stuk bakpapier. Bestrooi direct met de toppings van gehakte pistache of gevriesdroogde frambozen. Laat de chocolade goed opdrogen.

Eet smakelijk en maak er een mooie Valentijnsdag van!

Groetjes, Betty

Keywords: Madeleines, cake, koek, gebak, bloem, suiker, boter, pistache, chocolade

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept madeleines met pistache en ruby chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze madeleines met pistache en ruby chocolade wilt gaan maken!

Category: Koekjes recepten Tags: bloem, eieren, frambozen, madeleines, pistachenoten, roomboter, Ruby chocolade, suiker, Valentijnsdag, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam
Volgend bericht: 5x Hotdogs recepten (video) »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Liefde Madeleines voor jou & je lief! - Taartjes & Koekjes - Chicamoms schreef:
    10 februari 2022 om 7:31 am

    […] recept voor de liefde is Madeleines met Ruby chocolade vond Heleen op Betty’s kitchen. Madeleines zien er dikwijls heel luxe uit maar zijn niet zo ingewikkeld om te maken. Het enige […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in