• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Bananabread Pancakes

Bananabread Pancakes

2 februari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

Pancakes maken van bananabread beslag

Op deze website vind je inmiddels heel wat recepten voor bananabread of bananenbrood maken terug. Het is een geweldig tussendoortje met veel vezels en geeft je een ware powerboost! Maar behalve dat je er dus een mooie brood\cake van kunt bakken kun je het beslag ook gebruiken om pannenkoekjes of bijvoorbeeld wafels te bakken. Omdat het beslag wat dikker van structuur is dan bijvoorbeeld normale pancakes bakken, zullen je bananabread pancakes ook wat dikker uitvallen. Probeer het zelf eens uit, je kunt hiervoor echt letterlijk elk recept voor bananabread gebruiken. Maar wij thuis ‘zweren’ inmiddels bij onderstaand recept voor bananabread pancakes. Ook leuk: Draai het gewoon eens om en bak onderstaand recept in een cakeblik of brownievorm in de oven 🙂

recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl
recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijt recepten met banaan

Ik hou echt van bananen! Ze smaken altijd heerlijk en zijn ook nog eens heel belangrijk voor je dagelijkse portie vezels en vitamine B inname. Maar ook is het ware happy food want de tryptofaan in bananen helpt je serotonine aanmaak! En de aanwezige kalium helpt vrouwen rondom de maandelijkse hormonale schommelingen. Zet dus vooral nog meer (ontbijt) recepten met banaan op het menu dames! Naast deze bananabread pancakes is deze bananasplit ontbijt ook erg leuk en kleurrijk op de vroege ochtend! En wat dacht je van heerlijke poffertjes met banaan maken? Die zijn lekker en gezond voor jong en oud! Daarnaast durf ik je te wedden dat je deze ontbijtmuffins met banaan en chocolade ook zeker zult gaan waarderen 🙂 Enjoy!


Print

Recept: Bananabread Pancakes

recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen (ca 350 gr)
  • 4 eieren
  • 3 el plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 100 gr havermout
  • 15 gr amandelmeel
  • 15 gr kokosmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • (kokos)olie of boter om in te bakken

Extra:

  • Blender (of gebruik een foodprocessor)
  • bakplaat of koekenpan

Instructions

  1. Pel de bananen, breek in stukken en stop in de blender. Voeg de eieren, plantaardige melk, vanille, kaneel en kardemom toe en mix het geheel helemaal zacht en vloeibaar.
  2. Meng in een kommetje de havermout, amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder door elkaar. Stop dit erbij in de blender en laat deze daarna gerust 1-2 minuten draaien om alles te vermengen en havermout fijn te malen. 
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan of bakplaat op medium hoog. Voeg de olie of boter toe en schenk kleine hoopjes beslag rechtstreeks uit de blender. Let op, bananabread beslag is vrij dik en voorzichtig uitschenken.
  4. Bak 2-3 minuten tot egaal gestold aan die kant. Er zullen zich belletjes gaan vormen aan de bovenkant. Gebruik een spatel om de pancakes om te draaien en bak de andere kant ook gedurende 2 minuten. Maak ze daarom ook niet te groot (ca 8-10 cm) want anders moeten ze langer bakken. Ze horen van binnen nog een beetje zacht (wel gaar!) te zijn en de textuur van bananabread te hebben.
  5. Serveer je bananabread pancakes direct met bijvoorbeeld gesmolten pure chocolade, of maple syrup. Top af met bijvoorbeeld extra fruit, gehakte noten of hennepzaad. Enjoy!

Groetjes, Betty

Keywords: pancakes, bananabread, banaan, havermout, suikervrij, glutenvrij, eieren, amandelmeel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept bananabread pancakes maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bananabread pancakes wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, amandelmelk, bakpoeder, bananabread, bananen, chocolade, eieren, Glutenvrij, havermout, kaneel, kardemom, kokosmeel, pancakes, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Coquiles van Koningsoesterzwam
Volgend bericht: 5x Hotdogs recepten (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee