Print

Recept: Bananabread Pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je nog veel (rijpe) bananen over? Ik maak hier graag gezonde tussendoortjes zoals bananabread van. Maar wist je dat je dit beslag ook goed kunt gebruiken om dikke bananabread pancakes te maken?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 rijpe bananen (ca 350 gr)
  • 4 eieren
  • 3 el plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 100 gr havermout
  • 15 gr amandelmeel
  • 15 gr kokosmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • (kokos)olie of boter om in te bakken

Extra:

Instructions

  1. Pel de bananen, breek in stukken en stop in de blender. Voeg de eieren, plantaardige melk, vanille, kaneel en kardemom toe en mix het geheel helemaal zacht en vloeibaar.
  2. Meng in een kommetje de havermout, amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder door elkaar. Stop dit erbij in de blender en laat deze daarna gerust 1-2 minuten draaien om alles te vermengen en havermout fijn te malen. 
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan of bakplaat op medium hoog. Voeg de olie of boter toe en schenk kleine hoopjes beslag rechtstreeks uit de blender. Let op, bananabread beslag is vrij dik en voorzichtig uitschenken.
  4. Bak 2-3 minuten tot egaal gestold aan die kant. Er zullen zich belletjes gaan vormen aan de bovenkant. Gebruik een spatel om de pancakes om te draaien en bak de andere kant ook gedurende 2 minuten. Maak ze daarom ook niet te groot (ca 8-10 cm) want anders moeten ze langer bakken. Ze horen van binnen nog een beetje zacht (wel gaar!) te zijn en de textuur van bananabread te hebben.
  5. Serveer je bananabread pancakes direct met bijvoorbeeld gesmolten pure chocolade, of maple syrup. Top af met bijvoorbeeld extra fruit, gehakte noten of hennepzaad. Enjoy!

Groetjes, Betty