• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Geroosterde Miso Aubergines (Nasu Dengaku)

Geroosterde Miso Aubergines (Nasu Dengaku)

7 december 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven.

Japanse miso aubergines uit de oven

Aubergines hebben van nature een vleesachtige structuur en zijn een prima vervanger voor een stukje vlees. Deze Japanse miso aubergines zijn gegrilde en afgelakte aubergines met een miso glazuur. Een heerlijk gerecht boordevol umami want alle zoet-zout-zuur bitter elementen komen hierin terug. Dit is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht om van te genieten, zeker als je het serveert met gestoomde rijst. Ik reken dan op 1 hele aubergine (2 helften) per persoon. Serveer je deze geroosterde miso aubergines als bijgerecht, dan kun je slechts 1 halve p.p. aanhouden.

Zet eens wat vaker Japanse gerechten op het menu. Neem hier een voorbeeld aan een Japans Weekmenu om lekker van te smullen!

recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl
recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met aubergines

In aanloop naar de feestdagen zijn vegetarische gerechten meer dan welkom. Deze gerooserde miso aubergines zijn een heerlijk vega hoofdgerecht – ook voor kerst – en in dit lijstje vind je er nog veel meer terug. Maar uiteraard vind je nog meer lekkere recpeten met aubergines terug op de site. Ga bijvoorbeeld ook eens gepofte aubergine met geitenkaas en couscous of maak er een borrelhapje (tapas) van aubergines met kaas van. Ook lekker zijn deze broodjes pulled aubergines of de mediteraanse aubergine dip genaamd baba ganoush! Enjoy!


Print

Recept: Geroosterde Miso Aubergines

recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef groenten wat vaker een spotlight en maak eens deze geroosterde Miso Aubergines als vegetarisch hoofdgerecht. Dit Japanse gerecht heet Nasu Dengaku en geeft een verrukkelijke smaak aan de gegrilde aubergines uit de oven door ze af te lakken met een smaakvolle miso glazuur.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Japanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 aubergines
  • 4 el (witte) miso pasta
  • 4 el sojasaus (of tamari voor glutenvrij)
  • 2 el water
  • 2 el honing
  • 2 el Mirin (rice vinegar)
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 tl gehakte gember
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 – 2 el sesamzaadjes, geroosterd

Voor erbij (suggesties):

  • gestoomde rijst
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • bieslook, in ringen
  • granaatappelpitjes
  • geroosterde hazelnoten
  • verse koriander of peterselie

Extra:

  • bakpapier
  • steelpannetje
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aubergines, verwijder evt. de steel en snijd ze overlangs doormidden. Plaats op de bakplaat en kerf met een scherp mes het vruchtvlees in met een ruitjes patroon.
  3. Verwarm een steelpannetje op medium vuur met de misopasta, sojasaus, water, honing, mirin, knoflook en gember. Breng tegen een kookpunt aan maar hou het iets daaronder. Blijf gedurende 5 minuten verwarmen en doorroeren om iets in te koken.
  4. Kwast de snijvlakken van de aubergines royaal in met de saus. Schuif de plaat in de oven en bak de miso aubergines gedurende 20 – 25 minuten af. Na het bakken bestrijk je ze direct met de overgebleven saus en bestrooi met sesamzaadjes.
  5. Serveer de Nasu Dengaku warm en eventueel bovenop een schaal met gestoomde rijst. Je kunt de aubergines nog naar wens bestrooien met verse bieslook, bosui, granaatappel of zelfs geroosterde hazelnoten. Deze smaakmakers geven de umami smaken een extra duwtje namelijk.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram


recept geroosterde miso aubergines uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor geroosterde miso aubergines uit de oven – genaamd Nasu Dengaku – wilt gaan maken.

Category: Bijgerechten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, bijgerecht, gember, Glutenvrij, granaatappel, hazelnoten, honing, hoofdgerechten, Japanse keuken, knoflook, koriander, mirin, miso, oven, peterselie, rijst, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, tamari, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kersen Clafoutis
Volgend bericht: Hele Kalkoen in de oven bereiden »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee