• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Carpaccio van gerookte zalm

Carpaccio van gerookte zalm

28 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen.

Gerookte zalm carpaccio maken

Deze carpaccio van gerookte zalm is een variatierecept op de klassieker met ossenhaas en parmezaanse kaas. Op deze warme zomerdagen wilde ik hem graag eens een keertje met vis maken en besloot voor een combinatie van gerookte zalm, avocado en een pittige dressing met mosterd en mayonaise te maken. Lekker om zo op te eten en dus glutenvrij of zelfs low carb. Maar je kunt de zalm ook serveren op sneetjes stokbrood die je eventjes in de oven roostert tot toastjes.

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Nog meer zomerse recepten met zalm en vis

Vindt jij deze carpaccio van gerookte zalm een lekker zomers recept? Dan heb ik nog meer lekkers voor je in petto! Probeer eens deze Peruaanse tiradito met zalm en passievruchten. Pittig en zoet tegelijkertijd! Maar deze zalm burgers met een Aziatische twist wil jij ook vast een keertje proeven! Maak het jezelf lekker makkelijk met een traybake van zalm, pesto en aardappels en voor de lunch is deze aspergesalade met zalm en linzen ook een aanrader! Waan jezelf tevens in mediterrane sferen met deze gebakken zalm in botersaus met orzo en spinazie. Eet smakelijk!


Print

Recept: Carpaccio van gerookte zalm

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een carpaccio is een voorafje dat bestaat uit heel dun gesneden stukken vlees, vis of groenten. Ik maakte er een heerlijke salade met vis van die rijk is aan omega 3 vitaminen. Serveer deze carpaccio van gerookte zalm als lunch of voorgerecht tijdens zomerse dagen. Ook lekker: serveer er stokbrood of crostini bij zodat je hier de zalm op kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Voorgerecht
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • 1 grote rijpe avocado
  • 2 el kappertjes
  • 80 gr rucola sla

voor de mosterddressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel citroen sap
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 el honing
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie
  • peper & zout

Extra:

  • staafmixer

Instructions

  1. Als eerste maak je de mosterddressing: stop de olijfolie, eierdooier, citroensap en mosterd in een hoge kan. Gebruik een staafmixer om goed door elkaar te blenden, het mengsel zal zeer licht uitslaan en dikker worden. Voeg nu de honing, dille en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Mix nog een laatste keer goed door en zet apart. Het mengsel zou nog een beetje ‘lopend’ moeten zijn.
  2. Verdeel de plakken zalm over een serveerschaal. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en verdeel over de zalm. Lepel de avocado uit en snijd in blokjes of plakjes. Tip: maak een mooie avocado roos van hele dunne plakken die je oprolt.  Top de zalm vervolgens af met de kappertjes en (deel van de) rucola.
  3. Lepel tot slot de dressing over de carpaccio en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze carpaccio van gerookte zalm met mosterd dressing wilt gaan maken!

Category: Uncategorized, Vis Recepten, Voorgerechten Tags: avocado, Britse keuken, citroen, dille, gerookte zalm, Glutenvrij, kappertjes, keto, Low Carb, mayonaise, mosterd, Paas Recepten, rucola, uien, zalm, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige scones met kaas
Volgend bericht: Citroen Maanzaad Cake (Lemon Poppy seed) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee