• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas

Carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas

11 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Zet vanavond eens wat anders op het menu, namelijk deze zomerse beef carpaccio salade met dunne plakjes rundvlees, kerstomaat, parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico dressing. Een heerlijk voedzaam, low carb en glutenvrije salade om van te smullen!

Wat is carpaccio vlees?

Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende, met een dressing en veelal een kleine salade bovenop. Het gerecht werd oorspronkelijk bedacht in 1950 in Venetië en is inmiddels wereldwijd bekend als ‘beef carpaccio’. Deze carpaccio salade wordt als voorgerecht geserveerd en is hier bijvoorbeeld rond de feestdagen erg in trek. Maar op zomerse dagen maakt het ook een heerlijk low carb gerecht met vlees om van te smullen hoor! Je kunt carpaccio reeds voorgesneden in de supermarkt kopen. Maar je kunt bij de slager ook vragen om verse dunne plakken rundvlees voor je te snijden.

runder beef carpaccio salade © bettyskitchen.nl

De enige echte Beef Carpaccio salade maken

Officieel wordt carpaccio geserveerd met een dressing van mayonaise, Worcestershire saus, citroensap en melk. Maar je kunt hem ook maken met een rijke balsamico dressing! Het is juist het zoetje dat ik zo heerlijk vindt bij het vlees en de pittige rucola sla. Balsamico en Parmezaanse kaas gaan ook hand in hand samen want ik serveer het gerust erbij op de kaasplank. Ook lekker: gebruik eens basilicum pesto als dressing! Je kunt onderstaand beef carpaccio salade als complete low carb maaltijd serveren voor 1 persoon. Zeker als je bijvoorbeeld nog wat extra avocado of gegrilde groenten toevoegt (zie notes van het recept). Maar je kunt er ook twee kleinere porties van maken en serveren als voorgerecht voor twee personen.

runder beef carpaccio salade © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere voorgerechten en amuses

Maar anno 2021 zijn er genoeg variaties op dit vlees gerecht hoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zalm carpaccio van dunne plakjes (sashimi) gerookte zalm (binnenkort online)? Of probeer eens deze Peruaanse tiradito met zalm en passievruchten. Onder de vegetariers is bijvoorbeeld een carpaccio van flinterdunne plakken (rode) biet een favoriet! Wat kan ik zeggen? Een carpaccio salade met of zonder vlees is een liefhebber van velen! Geniet dan ook van dit recept! PS. Wist je dat de beef carpaccio ook een geliefd voorgerecht voor tijdens het kerstdiner is? Zeker als je hier premium vlees voor gebruikt wordt het toch net even wat specialer.


Print

Recept: Carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas

runder beef carpaccio salade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Zet vanavond eens wat anders op het menu, namelijk deze zomerse beef carpaccio salade met dunne plakjes rundvlees, kerstomaat, parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico dressing. Een heerlijk voedzaam, low carb en glutenvrije salade om van te smullen! Tip: vraag je slager om een mooi stuk runderlende in flinterdunne plakken te snijden.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minuten.
  • Total Time: 20 – 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 – 125 gr carpaccio
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 gr rucola
  • 5 kerstomaten
  • 2 el Parmezaanse kaas (snippers of geraspt)
  • 2 el balsamico, liefst gerijpte of stroop
  • 1 tl olijfolie extra vierge
  • peper & zout

Instructions

  1. Haal de rundercarpaccio ca 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Haal de dunne plakken van elkaar en verdeel deze over twee borden. Het mooiste is om plakken overlappend in de cirkel of bloem op het bord te leggen.
  2. Ondertussen rooster je alvast de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet apart en laat iets afkoeelen. Gebruik deze tijd ook om bijvoorbeeld alvast de sla te wassen (indien dat nog niet gedaan is). De kerstomaten te halveren. En eventueel een blok Parmezaanse kaas te raspen of met een dunschiller in snippers te schaven. Roer in een kommetje de balsamico los met de olijfolie en voeg een flinke snuf peper en zout toe.
  3. Verdeel de rucola over de carpaccio en plaats her en der wat kerstomaten er tussen. Bestrooi nu de salade met de pijnboompitten en parmezaanse kaas. Tot slot lepel je hier de dressing overheen. 
  4. Seveer de beef carpaccio salade direct, of in ieder geval nadat het vlees 20 minuten op kamertemperatuur heeft kunnen komen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Breid je carpaccio salade uit met nog meer groenten voor extra vulling en vitamientjes!

  • ½ avocado in blokjes
  • ½ courgette in dunne linten, eventueel een beetje opgebakken of gegrild in de oven
  • 75 gr gegrilde groene asperge tips.
  • 3 radijsjes in dunne plakjes
  • ⅓ komkommer in dunne plakjes

Keywords: salade, voorgerecht, vlees, rundvlees, carpaccio, balsamico, parmezaanse kaas, pijnboompitten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze beef carpaccio salade met balsamico en Parmezaanse kaas wilt gaan maken!

Category: Salade recepten, Vlees Recepten, Voorgerechten Tags: avocado, balsamico azijn, carpaccio, Glutenvrij, Italiaanse keuken, keto, Low Carb, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola, rundvlees, tomaten, truffel, truffelmayonaise, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cruffins met Nutella (video)
Volgend bericht: Korean Fried Chicken uit de The Streetfood Club »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in