Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij.
Low Carb Hamburger
Dus de laatste weken ben ik in de wereld van Low Carb gerechten gedoken, omdat een eiwitrijk dieet mijn honger het meeste stilt en als bijwerking verlies je soms ook nog een kilootje of twee. En dat is nooit weg. Hoewel ik momenteel geen moeite heb om brood te laten staan, ben ik nog niet helemaal aan toe om bijvoorbeeld hamburgers op te geven. Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Dus zo zie je maar: zelfs voor de slanke(re) lijn kun je gerust hamburgers blijven eten!
Hamburger met feta maken
Vandaar dat ik regelmatig deze hamburger met feta en spinazie op het menu zet. Zowel de feta als de spinazie zijn twee smaken die je burger nog meer dimensie geven. En de spinazie is dan ongemerkt een extra portie groente die je binenn krijgt! Uiteraard ben je zelf vrij om deze hamburger met feta en spinazie tussen een broodje te doen, of niet. Ik maak er bijvoorbeeld een frisse komkommer salade bij. Simpelweg wat komkommerplakjes besprenkelen met een beetje azijn, olie, peper&zout. En heb zo een welkome afwisseling op mijn salades tijdens de lunch! Check hier ook het recept voor Sloppy Joe Hamburgers en How-to: klassieke broodje hamburger bouwen (kan ook met lowcarb brood of glutenvrije bolletjes).
Recept: Hamburger met feta en spinazie
Een goed gevulde hamburger gemaakt van gehakt, feta en spinazie. Een heerlijke low carb of zelfs KETO proof maaltijd.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Low Carb Recepten
Ingredients
- 2 runder tartaartjes,
- 1/4 theelepel zout,
- flinke snuf versgemalen peper,
- 1/2 theelepel paprikapoeder,
- 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 ei (M),
- 80 gram feta,
- 100 gram verse spinazie.
Instructions
- Meng in een diepe kom het gehakt met het ei, de zout, peper, paprikapoeder en oregano.
- Verkruimel de feta en kneed goed door het gehakt. Hak de spinazieblad fijn en meng door het gehaktmengsel.
- Verdeel in 2 gelijke porties (ik weeg deze af op een keuken-weegschaal) en vorm hier met natte handen 2 hamburgers van.
- Verhit ondertussen een beetje boter of olijfolie in een gril-, koeken-, of braadpan. Bak de hamburgers aan weerszijden gaar. (ongeveer 3-4 minuten per kant).
Eet smakelijk!!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hamburger met feta en spinazie wilt gaan maken!
We Heart Home
Lekker gezond en lekker volgens mij!
Betina Oostveen
Om te smullen zo lekker!
Groetjes,
Betty
Nicole
Hoeveel gram rundergehakt is er nodig voor 2 tartaartjes?
Betina Oostveen
Hi Nicole, 1 tartaartje is meestal iets van 100 gram, dus voor 2 van deze hamburgers zou je ook 200 gram rundergehakt kunnen gebruiken.