Print

Recept: Hamburger met feta en spinazie

Een goed gevulde hamburger gemaakt van gehakt, feta en spinazie. Een heerlijke low carb of zelfs KETO proof maaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Low Carb Recepten

Ingredients

Scale
  • 2 runder tartaartjes,
  • 1/4 theelepel zout,
  • flinke snuf versgemalen peper,
  • 1/2 theelepel paprikapoeder,
  • 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  •  1 ei (M),
  • 80 gram feta,
  • 100 gram verse spinazie.

 

Instructions

  1. Meng in een diepe kom het gehakt met het ei, de zout, peper, paprikapoeder en oregano.
  2. Verkruimel de feta en kneed goed door het gehakt. Hak de spinazieblad fijn en meng door het gehaktmengsel.
  3. Verdeel in 2 gelijke porties (ik weeg deze af op een keuken-weegschaal) en vorm hier met natte handen 2 hamburgers van.
  4. Verhit ondertussen een beetje boter of olijfolie in een gril-, koeken-, of braadpan. Bak de hamburgers aan weerszijden gaar. (ongeveer 3-4 minuten per kant).

Eet smakelijk!!

Groetjes, Betty