• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

10 november 2020 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

In menig restaurants kom ik zacht gegaarde buikspek regelmatig tegen. Maar zelf thuis bereiden is eigenlijk ook heel makkelijk. Met dit recept voor gemarineerde buikspek van de barbecue heb je een overheerlijk – en relatief snel – barbecue recept voor slowcooked vlees te pakken.

Lekker en makkelijk recept voor gemarineerd buikspek

Het merk Aviko, beter bekend van de diverse aardappel producten te vinden in de supermarkt, brengt de afgelopen jaren steeds een ‘Buurttafel receptenboek’ uit. Ze hebben hiervoor de handen ineen geslagen met Vlaamse chef kok Wim Ballieu (24Kitchen en restaurant Balls & Glory) en dan mag je overheerlijke recepten met hun aardappels verwachten. Vorig jaar ging ik aan de slag met dit recept voor ricotta uit de oven. En in het boek van dit jaar staat een lekker en makkelijk recept voor gemarineerde buikspek met venkel, oregano en BLT gratins.

gemarineerd buikspek met venkel en oregano

Hoewel het boek van 2020 al compleet uitverkocht is, wilde ik toch heel graag dit recept voor gemarineerde buikspek met jullie delen, want wat hebben wij hiervan gesmuld zeg! En eigenlijk is het best een makkelijk recept! Loop dus gerust even binnen bij je lokale slager en vraag om een kilo buikspek. Hij zal het vrijwel standaard op voorraad hebben liggen, want hier worden immers dagelijks de verse speklappen van gesneden.

recept gemarineerd buikspek van de barbecue

Nog meer BBQ recepten met vlees

Kun je geen genoegen krijgen van barbecue recepten zoals dit gemarineerde buikspek? Check hier maar liefst 20x BBQ recepten met vlees, vis of gevogelte op een rijtje! En voor nog zo’n lekker recept met buikspek wil ik je graag verwijzen naar de Koreaanse Gua Bao. Dat is regelrechte streetfood met ‘sticky’ varkensvlees! Ook lekker zijn deze zoete speklapjes in ketjapsaus, die je zowel op de barbecue als op het fornuis kunt bereiden. Geniet dus heerlijk van spek!


Print

Recept: Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept voor gemarineerd buikspek
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

In menig restaurants kom ik zacht gegaarde buikspek regelmatig tegen. Maar zelf thuis bereiden is eigenlijk ook heel makkelijk. Met dit recept voor gemarineerde buikspek van de barbecue heb je een overheerlijk – en relatief snel – barbecue recept voor slowcooked vlees te pakken. Heerlijk met de BLT gratins van Aviko!

  • Author: Aviko Kookboek – Wim Ballieu
  • Prep Time: 20 minuten + 2 uur marineren
  • Cook Time: 1.5 – 2 uur
  • Total Time: 4 – 4.5 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Method: Grillen
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo buikspek, zonder zwoerd
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie

Extra:

  • vijzel
  • blaadslede of ovenschaal
  • lekbakje met een laagje water
  • BBQ

Instructions

  1. Dep het buikspek droog met wat keukenpapier. Gebruik een vijzel om het venkelzaad en oregano te kneuzen en vijzel er de olijfolie door.
  2. Leg het buikspek in de schaal en wrijf hem geheel goed in met de marinade. Dek de schaal af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Verhit de BBQ (of oven) voor tot 160 graden. Plaats, onder het rooster, een (aluminium) lekbakje met een laagje water om het vet op te vangen. Leg dan het buikspek rechtstreeks op het barbecuerooster (INDIRECTE hitte) en bestrooi met zout en peper. Sluit de barbecue en rooster het buikspek in 1,5 – 2 uur bruin en gaar. 
  4. Haal het buikspek van de barbecue en verplaats op een grote snijplank. Laat onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Snijd daarna in plakken.en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Voor de bereiding van het buikspek kun je ook een thermometer gebruiken. Steek deze in het dikste stuk van het spek. Blijf verwarmen tot je een kerntemperatuur van 80 graden bereikt hebt. Dit duurde bij ons ook circa 2 uur.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je gemarineerde buikspek voor op de BBQ wilt gaan bereiden!

Voor dit recept heb ik het kookboek opgestuurd gekregen van Aviko. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Bijgerechten, Vlees Recepten Tags: aardappels, Amerikaanse keuken, Aviko, Bacon, BBQ Recepten, buikspek, Glutenvrij, gruyere, Kaas, ontbijtspek, oregano, slagroom, speklappen, tomaten, varkensvlees, venkel, vlees, Wim Ballieu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bladerdeeg staf met bacon
Volgend bericht: Golden Milk Ontbijt Smoothie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Annelies

    15 maart 2021 om 6:25 pm

    Na het succes van jouw pulled pork recept werd ik nieuwsgierig naar dit recept. Wij houden niet van venkel als groente, maar wel als smaakmaker, zoals venkelworst. Nou, we zijn zeker niet teleurgesteld! Ik had buikspek nog nooit bereid, maar het is eigenlijk super simpel. Dus geen enkel excuus om dit vaker te eten!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee