Print

Recept: Gemarineerde Buikspek van de BBQ

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

In menig restaurants kom ik zacht gegaarde buikspek regelmatig tegen. Maar zelf thuis bereiden is eigenlijk ook heel makkelijk. Met dit recept voor gemarineerde buikspek van de barbecue heb je een overheerlijk – en relatief snel – barbecue recept voor slowcooked vlees te pakken. Heerlijk met de BLT gratins van Aviko!

  • Author: Aviko Kookboek - Wim Ballieu
  • Prep Time: 20 minuten + 2 uur marineren
  • Cook Time: 1.5 - 2 uur
  • Total Time: 4 - 4.5 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Method: Grillen
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo buikspek, zonder zwoerd
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie

Extra:

  • vijzel
  • blaadslede of ovenschaal
  • lekbakje met een laagje water
  • BBQ

Instructions

  1. Dep het buikspek droog met wat keukenpapier. Gebruik een vijzel om het venkelzaad en oregano te kneuzen en vijzel er de olijfolie door.
  2. Leg het buikspek in de schaal en wrijf hem geheel goed in met de marinade. Dek de schaal af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Verhit de BBQ (of oven) voor tot 160 graden. Plaats, onder het rooster, een (aluminium) lekbakje met een laagje water om het vet op te vangen. Leg dan het buikspek rechtstreeks op het barbecuerooster (INDIRECTE hitte) en bestrooi met zout en peper. Sluit de barbecue en rooster het buikspek in 1,5 – 2 uur bruin en gaar. 
  4. Haal het buikspek van de barbecue en verplaats op een grote snijplank. Laat onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Snijd daarna in plakken.en serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Voor de bereiding van het buikspek kun je ook een thermometer gebruiken. Steek deze in het dikste stuk van het spek. Blijf verwarmen tot je een kerntemperatuur van 80 graden bereikt hebt. Dit duurde bij ons ook circa 2 uur.