Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!
Quiche met pompoen maken
Een quiche, of hartige taart, maken is echt de ideale manier om restjes groenten op te maken. Hardere soorten kook je even voor, bak je ingredienten kort aan in de koekenpan en vul er een taartje met bladerdeeg mee. De vulling van ei en room is zo’n goede basis dat je dit recept voor vrijwel al je quiche recepten kunt gebruiken! Vandaag vier ik dus even de herfst en het pompoenen seizoen met een overheerlijke hartige quiche met de oranje bolpompoen, spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden uit eigen tuin. Die krijgt nog een extra bite door heerlijke pijnboompitjes. Probeer het zelf eens uit en ik verwacht dat jij ook een echte fan van quiche maken wordt!
Voor veel pompoen recepten ga je natuurlijk zelf aan de slag met pompoen schillen, snijden en roosteren. Gelukkig heb ik handig filmpje gemaakt om je hierbij te helpen!
Nog meer lekkere recepten met pompoen
Nu is deze pompoen quiche met spinazie echt verrukkelijk! Maar ik heb nog meer lekkere recepten met pompoen om van te genieten! Onze Nanda maakte laatst ook een heerlijk bijgerecht van kokos-notenrijst met pompoen! En wat dacht je van een pompoen risotto met spek en geitenkaas? Deze Tex Mex Quesadilla met pompoen is ook een echte aanrader! Voor de lekkere trek maak je deze pumpkin pie brownies van Judith! Dat wordt smullen! Check hier sowieso nog eens 20 recepten met pompoen op een rijtje!
Recept video: Pompoen Quiche met spinazie
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Pompoen Quiche met spinazie
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 1 uur en 5 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Vegetarische gerechten
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 6 plakjes diepvries ‘hartige taart deeg’
- 1 oranje bol pompoen ‘Hokkaido’
- 2 (rode) uien
- 1 teentje knoflook
- 200 gram spinazie
- 10 blaadjes basilicum *
- 4–5 blaadjes salie *
- 4 eieren
- 200 gr creme fraiche
- 100 gram geitenkaas
- 30 gr pijnboompitten
- zout & peper
- olijfolie
(* of gebruik andere Italiaanse kruiden naar keuze)
Extra:
- Oven
- springvorm 24 cm doorsnede
- bakpapier
- hapjes- of koekenpan
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de springvorm lichtjes in met olie en bekleed de bodem en opstaande rand met bakpapier.
- Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes er uit. Check hier alle tips en trucs voor snijden van pompoen. Snijd elke helft in 4 parten en stop in een ruime kookpan. Vul de pan met water en breng aan de kook. Na 10 minuten koken giet je de pompoen af en laat iets uitdampen.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm en opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Pel en snipper de (rode) uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg nu de spinazie, basilicum en salie toe en laat slinken. Breng op smaak met de zout en een flinke snuf peper. Draai het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
- Trek de schillen van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x1 cm. Verdeel deze over de deegbodem. Schep vervolgens het spinaziemengsel hier overheen.
- Klop in een kom de eieren los. Voeg hier de creme fraiche aan toe en klop nogmaals licht door. Giet de eieren over de groenten in de vorm. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de bovenkant en bestrooi met de pijnboompitten. Plaats de bakvorm in de oven en bak de quiche gedurende 40-45 minuten gaar.
- Laat 10 minuten in de vorm koelen alvorens de rand te verwijderen. Serveer er hooguit nog een kleine groene salade bij.
Bon Appétit!
Notes
Wist je dat je hartige taart deeg ook zelf kunt maken standaard ingrediënten zoals bloem, roomboter en een ei? Volg hiervoor dit recept en trek 40 minuten extra uit voor het kneden en rusten van het quiche deeg.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen quiche met spinazie wilt gaan maken!
eline
Heerlijk recept!
Had nog venkel in de koelkast en heb die ook in kleine stukjes erbij gedaan. Heerlijk!
Karjn
De taart was erg nat de vorige keer, heb je daar nog tips voor?
Betina Oostveen
Hi Karin,
allereerst de vooraf gebakken groenten goed uit laten lekken bijv. in een bolzeef, voordat je ze in de quiche verwerkt
En anders kun je over de quichebodem een lepeltje extra bloem of zelfs maizena strooien.
Juana
Dun laagje paneermeel werkt ook goed 😉