Print

Pompoen Quiche met spinazie

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes diepvries  ‘hartige taart deeg’
  • 1 oranje bol pompoen ‘Hokkaido’
  • 2 (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 10 blaadjes basilicum *
  • 45 blaadjes salie *
  • 4 eieren
  • 200 gr creme fraiche
  • 100 gram geitenkaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • zout & peper
  • olijfolie

Extra:

  • Oven
  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • hapjes- of koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de springvorm lichtjes in met olie en bekleed de bodem en opstaande rand met bakpapier. 
  2. Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes er uit. Check hier alle tips en trucs voor snijden van pompoen. Snijd elke helft in 4 parten en stop in een ruime kookpan. Vul de pan met water en breng aan de kook. Na 10 minuten koken giet je de pompoen af en laat iets uitdampen. 
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm en opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  4. Pel en snipper de (rode) uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg nu de spinazie, basilicum en salie toe en laat slinken. Breng op smaak met de zout en een flinke snuf peper. Draai het vuur uit en laat een beetje afkoelen. 
  5. Trek de schillen van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x1 cm. Verdeel deze over de deegbodem. Schep vervolgens het spinaziemengsel hier overheen.
  6. Klop in een kom de eieren los. Voeg hier de creme fraiche aan toe en klop nogmaals licht door. Giet de eieren over de groenten in de vorm. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de bovenkant en bestrooi met de pijnboompitten. Plaats de bakvorm in de oven en bak de quiche gedurende 40-45 minuten gaar.
  7. Laat 10 minuten in de vorm koelen alvorens de rand te verwijderen. Serveer er hooguit nog een kleine groene salade bij.

Bon Appétit!

Notes

*Je kunt de verse kruiden ook vervangen door bijvoorbeeld 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden mix.

Keywords: quiche, hartige taart, pompoen, spinazie, geitenkaas, vegetarisch