Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten. Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!
Scones in een handomdraai op tafel zetten
Ik ben best een decadent meisje. Theeleuten met vriendinnen of oma, maak ik graag extra bijzonder. Ik draai mijn hand dan ook niet om voor het organiseren van een complete high tea. Maar soms wil je gewoon ook iets in een mum van tijd op tafel kunnen zetten. Deze lemonade scones bevatten geen gist en zet je in een handomdraai op tafel. Want je hoeft dit recept namelijk niet te kneden en het deeg hoeft ook niet te rijzen. Want met een blikje 7-up of Sprite, maak je super snelle lemonde scones met slechts 4 ingrediënten waar je van blijft smullen! Het recept voor deze traditionele Britse scones is tevens ook een aanrader!
Easy Lemonade Scones maken
Dus toen ik hoorde dat je heerlijke scones kunt maken met slechts een blikje ‘lemonade’, moest ik dat natuurlijk ook meteen gaan uitproberen. Nu hoef ik niet meer naar Londen voor een Afternoon Tea, maar zet in een half uurtje heerlijke warme scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder dus 7Up of Sprite op tafel. En werkelijk iedereen kan zich aan dit recept wagen. Heerlijk met clotted cream, wat frisse lemon curd of (zelfgemaakte) jam zoals bramen jam of frambozen jam.
Recept video: Scones met slechts 4 ingrediënten
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Scones met slechts 4 ingrediënten
Heb je onverwachts gasten, of wil je gewoon wat lekkers bij de koffie/thee serveren? Maak dan deze super eenvoudige Lemonade Scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7UP of Sprite! Zo makkelijk dat ik er zelfs een kleine video van gemaakt hebt. Dit geloof je gewoonweg niet!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 16 stuks 1x
- Category: High Tea
- Cuisine: Britse Keuken
Ingredients
- 600 gram tarwebloem,
- 2 eetlepels bakpoeder,
- 1 blikje 7Up of Sprite (330 ml),
- 250 ml vloeibare slagroom.
- Optioneel: handje gewelde rozijnen *.
Instructions
- Verwarm de oven voor tot 220 graden / 200 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix in een kom de bloem met het bakpoeder. Schenk hier de Sprite of 7-up en de slagroom bij. Gebruik een spatel of houten lepel om het geheel samen te mengen, maar roer hierbij niet teveel (dan verliest het deeg zijn luchtigheid). Eventueel kun je nu ook de gewelde rozijnen door het deeg heen kneden.
- Bestuif een werkblad met flink wat bloem, en druk het deeg uit tot een vierkant of rechthoek. Laat de plak lekker dik en het liefst niet uitrollen. Snijd met een mes of pizzaroller 16 vierkantjes uit het deeg, en leg deze op de bakplaat.
- Bak de Lemonade scones in 12-13 minuten af, in de voorverwarmde oven. Laat de scones vervolgens een klein beetje afkoelen en daarna kun je heerlijk gaan smullen!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
* Om de rozijnen te wellen overgiet je deze met water dat net van de kook af is en laat 10 minuten staan. Giet daarna af en dep droog met keukenpapier. Laat iets afkoelen alvorens door het deeg heen te kneden.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze scones met slechts 4 ingrediënten, waaronder 7Up wilt gaan maken!
Geef een reactie