Deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette is weer een voedzaam, vegetarisch gerecht voor de Meatless Monday!
Super gezond en je zet ze binnen een handomdraai op tafel. Houdt alleen wel even rekening met het garen van de mungbonen, maar dit kun je prima voorbereiden.
Naanbrood met mungbonenpuree maken
Sinds ik vegetarisch eet probeer ik erop te letten om de voedingsstoffen die je normaal uit vlees haalt, wel goed te vervangen. Peulvruchten zijn daarvoor heel geschikt, want die bevatten veel eiwitten. Tegenwoordig vind je peulvruchten in allerlei soorten en maten gewoon in de supermarkt. En er is veel variatie te vinden naast de ‘standaard’ kikkererwten en linzen. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe vullend gerechten met peulvruchten zijn. Ik kreeg dit naanbrood met mungbonenpuree amper zelf volledig op, en mijn honger was de rest van de avond lekker gestild. Dus dat zegt genoeg!
Nog meer recepten met mungbonen
Mungbonen zijn lekker kruidig, een beetje nootachtig. Enthousiast geraakt over deze boontjes? Maak dan ook eens deze Romige mungbonensoep. Deze soep is de favoriet van mijn zus, die een grote pan kookt en in bakjes in de vriezer bewaart om nooit zonder te zitten!
PrintRecept: Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 1 hours 5 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Midden-Oosterse keuken
Ingredients
- 2 grote naanbroden
- Eventueel: een handje kiemen en salade voor het serveren
Ingrediënten voor de mungbonenpuree:
- 150 gram mungbonen
- 50 ml. olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el. gedroogde peterselie of een paar takjes verse
- 1 el. citroensap
- Peper en zout
Ingrediënten voor de gegrilde courgette:
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 1 el. balsamico
- 2 el. olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Staafmixer of keukenmachine
Instructions
- Breng water met wat zout aan de kook voor de mungbonen. Laat de bonen zo’n 40 minuten zachtjes doorkoken.
- Als je naanbrood hebt liggen die nog afgebakken moet worden, volg hier dan de gebruiksaanwijzing voor.
- Zodra de mungbonen klaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen. Schil de courgettes met een fijnschiller in dunne linten. Bak een grote kom en leg de courgettelinten hierin. Giet de olijfolie en balsamico eroverheen, samen met een flinke snuf peper en zout. Schep alles goed door elkaar en zet even apart zodat de ‘marinade’ in de courgette kan trekken.
- Pers de verse knoflook uit in een kom en voeg hieraan de olijfolie, citroensap, peterselie en een flinke snuf peper en zout toe. Schep de mungbonen erdoorheen. Met een staafmixer of de keukenmachine mix je het mengsel tot een egale puree. Dat kan helemaal egaal of met wat bite, net wat je zelf lekkerder vindt. Proef de mungbonenpuree en voeg naar wens nog wat extra peterselie, peper en/of zout toe.
- Verwarm een grillpan en leg hierin de courgettelinten. Gril de courgette aan beide kanten lichtbruin. Gril de courgette eventueel in etappes, afhankelijk van de grootte van je grillpan;)
- Pak de naanbroden en verdeel de mungbonenpuree eroverheen. Heb je wat puree over? Bewaar dat lekker als broodbeleg voor de dag erna!
- Verdeel ook de courgettelinten over de puree. Serveer de naanbrood met mungbonenpuree met de kiemen en salade eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Niels Drenth
Ziet er erg lekker uit!!
Betina Oostveen
Dank je wel 🙂