• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette

Naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette

8 december 2025 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Maak eens naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette voor de #MeatlessMonday. Dat is namelijk lekker voedzaam, een vegetarisch gerecht en je zet ze ook binnen een handomdraai op tafel. Houdt alleen wel even rekening met het voorgaren van de mungbonen, maar dit kun je prima voorbereiden.

Naan met mungbonenpuree maken

Sinds ik vegetarisch eet probeer ik erop te letten om de voedingsstoffen die je normaal uit vlees haalt, wel goed te vervangen. Peulvruchten zijn daarvoor heel geschikt, want die bevatten veel eiwitten. Tegenwoordig vind je peulvruchten in allerlei soorten en maten gewoon in de supermarkt. En er is veel variatie te vinden naast de ‘standaard’ kikkererwten en linzen. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe vullend gerechten met peulvruchten zijn. Ik kreeg deze naan met mungbonenpuree amper zelf volledig op en mijn honger was de rest van de avond lekker gestild. Dus dat zegt genoeg!

recept Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met mungbonen en andere peulvruchten

Dit gerecht is een fusie van ingredienten en keukens, maar lekker en voedzaam is naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette wel. Wij hebben daarnaast nog veel meer lekkere recepten met mungbonen en andere peulvruchten online staan. Probeer bijvoorbeeld ook eens:

  • Romige mungbonensoep
  • Sambar curry met gele spliterwten
  • Groene Spliterwten burger met blauwe kaas
  • Zoete aardappelsoep met linzen
  • Hollandse Erwtensoep maken
  • Knoflookcurry met bonenrijst

Dat wordt smullen!


Print

Naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette

recept Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Is platbrood geschikt als avondeten? Jazeker! Als deze belegd met eiwitrijke producten dan krijg je een heerlijke en voedzame maaltijd. Maak bijvoorbeeld deze naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette voor de #MeatlessMonday.  

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 2 grote naan (of ander platbrood)
  • Eventueel: een handje kiemen en salade voor het serveren

Ingrediënten voor de mungbonenpuree:

  • 150 gram mungbonen
  • 50 ml. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. gedroogde peterselie of een paar takjes verse
  • 1 el. citroensap
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de gegrilde courgette:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 el. balsamico
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Breng water met wat zout aan de kook voor de mungbonen. Laat de bonen zo’n 40 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Als je naanbrood hebt liggen die nog afgebakken moet worden, volg hier dan de gebruiksaanwijzing voor.
  3. Zodra de mungbonen klaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen. Schil de courgettes met een fijnschiller in dunne linten. Bak een grote kom en leg de courgettelinten hierin. Giet de olijfolie en balsamico eroverheen, samen met een flinke snuf peper en zout. Schep alles goed door elkaar en zet even apart zodat de ‘marinade’ in de courgette kan trekken.
  4. Pers de verse knoflook uit in een kom en voeg hieraan de olijfolie, citroensap, peterselie en een flinke snuf peper en zout toe. Schep de mungbonen erdoorheen. Met een staafmixer of de keukenmachine mix je het mengsel tot een egale puree. Dat kan helemaal egaal of met wat bite, net wat je zelf lekkerder vindt. Proef de mungbonenpuree en voeg naar wens nog wat extra peterselie, peper en/of zout toe.
  5. Verwarm een grillpan en leg hierin de courgettelinten. Gril de courgette aan beide kanten lichtbruin. Gril de courgette eventueel in etappes, afhankelijk van de grootte van je grillpan;)
  6. Pak de naanbroden en verdeel de mungbonenpuree eroverheen. Heb je wat puree over? Bewaar dat lekker als broodbeleg voor de dag erna!
  7. Verdeel ook de courgettelinten over de puree. Serveer de naanbrood met mungbonenpuree met de kiemen en salade eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze naan met mungbonenpuree als maaltijd.

recept naan met mungbonenpuree en gegrilde courgette © bettyskichen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: balsamico, citroen, courgette, hoofdgerechten, Indiase keuken, knoflook, Midden-Oosten, mungbonen, naanbrood, Nanda Appelman, peterselie, peulvruchten, platbrood, puree, tauge, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Witlof stamppot met piccalilly
Volgend bericht: Gnocchi met gehakt en tomatensaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Niels Drenth

    27 september 2017 om 7:49 am

    Ziet er erg lekker uit!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 september 2017 om 11:26 am

      Dank je wel 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#SINTERKLAAS

recepten voor Sinterklaas

De sint is weer in het land!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept sinterklaas mug cake met kruidnoten © bettyskitchen.nl

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

recept kruidige perentaart met yoghurt en fivespices © bettyskitchen.nl

Kruidige Perentaart met yoghurt

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

10x traktatie kersthapjes voor kerstdiner op school kidsproof

Kersthapjes voor Kerstdiner op school

recept indonesische gehaktballetjes maken

Indonesische gehaktballetjes

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

20x klassieke pasta recepten © bettyskitchen.nl

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?