• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

6 mei 2025 Door Betina Oostveen 20 Reacties

Jump to Recipe

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk deze Loaded Nachos met gehakt en kaas uit de oven! Deze ovenschotel met als basis tortilla chips en rundergehakt wordt afgewisseld met tomaten, mais en kidneybonen. Het gerecht is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen!

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Ovenschaal belegd met nachos met gehakt

Ik kan eerlijk zeggen dat deze ovenschotel voor nachos met gehakt een van mijn favorieten recepten is voor een Tex Mex party en borrels. Met een kleine voorbereiding heb je namelijk zo een ovenschaal belegd met nachos en gehakt vulling. En daarna is het gewoonweg een kwestie van de oven in schuiven, zodra de gasten binnen komen. Minimale effort, maximaal resultaat. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in deze (soort van) ‘Mexicaanse lasagna’  stoppen. Check hier dan ook nog veel meer inspiratie met tortilla chips ovenschotels! Daarnaast, vind je bijvoorbeeld jalapenos te sterk in de recepten, dan laat je die er gewoon uit. Varieer er gerust op los met deze ovenschotel vol nachos met gehakt en kaas!

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Tortilla chips met gehakt en kaas

Nacho’s hebben een goede dosis kaas nodig! De kaas zorgt er namelijk voor dat je tortilla chips lekker aan elkaar smelten en het geeft een heerlijk zoutig smaakje. Je kunt eventueel een beetje crème fraîche of guacamole serveren bij deze nachos met gehakt, net wat jij lekker vindt! Zet dit recept voor tortilla chips met gehakt en kaas gewoon in de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf pakken. Geef er desnoods wat kleine bordjes bij en vergeet dips zoals guacamole of zure room niet! Check hier nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!


Print

Recept: Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nachos met gehakt, tomatensaus, mais, kidneybonen en kaas en grill deze nog even af in de oven! Een heerlijke maaltijd om te delen en dus ook uitermate geschikt als borrelhapje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: TexMex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor het gehakt:

  • 500 gram (runder) gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 zakje Taco Seasoning Mix – zonder zout of suiker (bijv. Santa Maria)
  • 1 blik tomaten ‘Polpa’ of tomatenblokjes (400 ml)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • verse koriander (of gebruik peterselie)
  • peper & zout,
  • scheutje olijfolie.

Voor de ‘loaded’ Nachos:

  • 200 gram ronde nacho chips (of driehoek tortilla chips),
  • 1 klein blikje mais (150 gram)
  • 1 klein blikje kidney bonen (150 gram)
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • jalapeno pepers (potje – optioneel)

Voor erbij:

  • sour creme
  • guacamole

Instructions

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak het geheel gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. In de laatste minuut voeg je het zakje taco kruidenmix toe. 
  2. Voeg de tomaten ‘polpa’ en tomatenpuree dan pas toe aan het gehakt, roer het geheel goed door en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat zachtjes inkoken tot een soort dikke gehaktsaus gedurende 10 minuten. Roer tussentijds een paar keer door maar probeer zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens verder op smaak met zout, peper en verse koriander (of peterselie), roer goed door en zet het vuur uit.
  3. Giet de mais, kidneybonen en eventuele jalapenos in een bolzeef. Spoel even kort na met koud water en laat uitlekken.
  4. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een ruime ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel de helft van de nacho chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen en beleg vervolgens met mais, kidney bonen en eventueel jalapeno pepers. Strooi vervolgens de helft van de geraspte kaas er over heen.
  5. Verdeel de 2e helft van de tortilla chips er overheen en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.
  6. Laat de Loade Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen.  Server de nachos met gehakt bijvoorbeeld guacamole of zure room erbij (om te dippen.)

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit gerecht als ‘hoofdgerecht’ serveren voor 4 personen, zeker met sour cream en guacamole erbij. Je kunt voor de volledigheid er nog een kleine groene salade bij geven. Maar als een borrel neem je er kleinere porties van en is 1x recept geschikt voor 8 personen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl
recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van deze Loaded Nachos met gehakt vulling uit de oven.

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vlees Recepten Tags: cheddar, gehakt, Glutenvrij, hoofdgerechten, jalapeno, Kaas, kidneybonen, knoflook, komijn, mais, nacho's, ovenschotel, Paprika, peper, rundergehakt, rundvlees, Tex Mex keuken, tomaten, tortilla chips, uien, vegetarisch, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Polenta met champignons en asperges
Volgend bericht: Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

recept empenadas met chorizo © bettyskitchen.nl

Empanadas met chorizo en cheddar (Video)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee