Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk deze Loaded Nachos met gehakt en kaas uit de oven! Deze ovenschotel met als basis tortilla chips en rundergehakt wordt afgewisseld met tomaten, mais en kidneybonen. Het gerecht is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen!


Ovenschaal belegd met nachos met gehakt
Ik kan eerlijk zeggen dat deze ovenschotel voor nachos met gehakt een van mijn favorieten recepten is voor een Tex Mex party en borrels. Met een kleine voorbereiding heb je namelijk zo een ovenschaal belegd met nachos en gehakt vulling. En daarna is het gewoonweg een kwestie van de oven in schuiven, zodra de gasten binnen komen. Minimale effort, maximaal resultaat. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers in deze (soort van) ‘Mexicaanse lasagna’ stoppen. Check hier dan ook nog veel meer inspiratie met tortilla chips ovenschotels! Daarnaast, vind je bijvoorbeeld jalapenos te sterk in de recepten, dan laat je die er gewoon uit. Varieer er gerust op los met deze ovenschotel vol nachos met gehakt en kaas!









Tortilla chips met gehakt en kaas
Nacho’s hebben een goede dosis kaas nodig! De kaas zorgt er namelijk voor dat je tortilla chips lekker aan elkaar smelten en het geeft een heerlijk zoutig smaakje. Je kunt eventueel een beetje crème fraîche of guacamole serveren bij deze nachos met gehakt, net wat jij lekker vindt! Zet dit recept voor tortilla chips met gehakt en kaas gewoon in de ovenschaal op tafel en laat iedereen lekker zelf pakken. Geef er desnoods wat kleine bordjes bij en vergeet dips zoals guacamole of zure room niet! Check hier nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!
Recept: Nachos met gehakt en kaas (uit de oven)
Deze gehaktschotel met nacho’s uit de oven is een favoriet van iedereen! Vul een ovenschaal met nachos met gehakt, tomatensaus, mais, kidneybonen en kaas en grill deze nog even af in de oven! Een heerlijke maaltijd om te delen en dus ook uitermate geschikt als borrelhapje!
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 50 minutes
- Yield: 4–8 personen 1x
- Category: Borrel
- Cuisine: TexMex keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Voor het gehakt:
- 500 gram (runder) gehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 zakje Taco Seasoning Mix – zonder zout of suiker (bijv. Santa Maria)
- 1 blik tomaten ‘Polpa’ of tomatenblokjes (400 ml)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- verse koriander (of gebruik peterselie)
- peper & zout,
- scheutje olijfolie.
Voor de ‘loaded’ Nachos:
- 200 gram ronde nacho chips (of driehoek tortilla chips),
- 1 klein blikje mais (150 gram)
- 1 klein blikje kidney bonen (150 gram)
- 200 gram geraspte cheddar kaas
- jalapeno pepers (potje – optioneel)
Voor erbij:
- sour creme
- guacamole
Instructions
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak glazig in 1-2 minuten. Voeg de paprika toe en bak het geheel gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. In de laatste minuut voeg je het zakje taco kruidenmix toe.
- Voeg de tomaten ‘polpa’ en tomatenpuree dan pas toe aan het gehakt, roer het geheel goed door en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat zachtjes inkoken tot een soort dikke gehaktsaus gedurende 10 minuten. Roer tussentijds een paar keer door maar probeer zoveel mogelijk van het vocht er uit te koken, zodat je geen ‘zompige’ nacho’s overhoud straks. Breng de gehaktvulling vervolgens verder op smaak met zout, peper en verse koriander (of peterselie), roer goed door en zet het vuur uit.
- Giet de mais, kidneybonen en eventuele jalapenos in een bolzeef. Spoel even kort na met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm daarna de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Vet een ruime ovenschaal of bakplaat licht in met olie en verdeel de helft van de nacho chips over de bodem. Verdeel hier de gehaktsaus overheen en beleg vervolgens met mais, kidney bonen en eventueel jalapeno pepers. Strooi vervolgens de helft van de geraspte kaas er over heen.
- Verdeel de 2e helft van de tortilla chips er overheen en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.
- Laat de Loade Nachos met gehakt vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen. Server de nachos met gehakt bijvoorbeeld guacamole of zure room erbij (om te dippen.)
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
Notes
Je kunt dit gerecht als ‘hoofdgerecht’ serveren voor 4 personen, zeker met sour cream en guacamole erbij. Je kunt voor de volledigheid er nog een kleine groene salade bij geven. Maar als een borrel neem je er kleinere porties van en is 1x recept geschikt voor 8 personen.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van deze Loaded Nachos met gehakt vulling uit de oven.
