De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit gaan zien. Dus wat dacht je van een Tropical Granola met mango en kokos die je meteen in zomerse sferen brengt?! Zelf granola maken is leuk en vaak nog een stukje gezonder dan de versie uit de winkel.
Zelf homemade granola maken
Op deze blog zijn al vaker recepten voor homemade granola voorbij gekomen, maar deze keer heb ik een heerlijke samenstelling gemaakt van mango, ananas en kokos, en afgetopt met banaan, oftewel alle smaakmakers voor een heerlijk zomers en tropisch ontbijtje. Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! Serveer deze homemade tropical granola met mango en kokos voor een zomerse start van je dag!
Tropical granola zelf maken
Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk en uiteraard ben je bij granola recepten vrij om naar hartelust te variëren. Dus stel dat jij geen liefhebber van paranoten bent, dan kun je deze Tropical granola gerust met andere soorten noten maken, net wat jij wilt. Check hier ook mijn recept voor een geroosterde peren ontbijtje met simpele notengranola. Liever lowcarb of ketoproof? Check dan dit recept voor low carb notengranola met kokosvlokken. Maar iets zegt me dat deze granola Marrakech style met gedroogde abrikozen je ook heerlijk zullen smaken! Wist je trouwens dat je ook hartige versie granola met noten en pitten kunt maken. Echt een verrukkelijke snack!
Recept: Tropical Granola met mango en kokos
Deze tropical granola is een gezonde start van de dag! Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! #ontbijt #granola
- Cook Time: 35 minutes
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 1 grote pot 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 150 gram havermout vlokken,
- 50 gram gepofte quinoa,
- 4 eetlepels zonnebloem- en/of pompoenpitten,
- 125 gram studentenhaver of een mix van verschillende noten,
- 1 theelepel pumpkin spice kruiden, of koekkruiden,
- 1 theelepel vanille extract,
- 6 eetlepels water,
- 4 eetlepels plantaardige olie,
- 2 eetlepels agave siroop (of gebruik maple siroop)
- 4 eetlepels kokosschaafsels,
- 150 gram gedroogd tropisch fruit: bijvoorbeeld mango, ananas of papaya.
Voor erbij:
- plantaardige yoghurt of kwark,
- banaan in plakjes.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
- Meng in een grote kom de havermout, gepofte quinoa, de pitten en het studentenhaver door elkaar.
- Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de pumpkin spice, vanille, water, honing en zoetstof. Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
- Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om de tropical granola licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25 minuten af. Haal uit de oven, strooi de kokosschaafsels er overheen en bak nog een extra 5 minuten in de oven. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel in grove stukken.
- Hak het tropische gedroogde fruit fijn en mix deze door de afgekoelde granola. Serveer als ontbijt over yoghurt of kwark en top af met plakjes banaan.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze tropical granola gerust een maand houdbaar.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Tropical granola met mango en kokos stukjes!
Mieke
Mijn favorite granola lijkt veel op die van jou, gebruik alleen bij de basis pecan noten en amandelen en 3 eetlepels cocos olie met 3 eetlepels honing of marple sirup….Maar ga deze van jou zeker een keer uitproberen…..
Betina Oostveen
Hi Mieke,
Hoe grappig is dat! Dan houden we blijkbaar allebei van dezelfde dingen 🙂
Groetjes, Betty
Iris
Volgens mij weer een heerlijk recept.
Het havermoutmengsel zit nu in de oven.
Eet je die met (soja)yoghurt of gewoon puur?
Groetjes,
Iris
Betina Oostveen
Hi Iris,
ik eet granola vaak met (soya) yoghurt of (amandel)melk.
Maar ook gewoon puur (als tussendoortje om te ‘ knabbelen’) is deze ook heel lekker hoor!
Groetjes, Betty
Iris
Amandelmelk klinkt ook goed!
Ben blij met dit nieuwe ontbijt, erg goed gelukt. =)