• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pasta met vier kazen en tomatensaus

Pasta met vier kazen en tomatensaus

21 november 2016 Door Nanda Appelman Reageer

Door Nanda – Ik waarschuw je alvast: deze meatless monday is gevaarlijk lekker. Ik heb voor vandaag een pasta met vier kazen en tomatensaus gemaakt. Skinny is hij niet, met vier soorten kazen erin, maar wel ontzettend lekker. En dat is het belangrijkste, toch?

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Ik heb voor de pastasaus gebruik gemaakt van 2 harde kazen: Parmigiano Reggiano en Pecorino en 2 romige, smeuïge kazen: Mascarpone en Gorgonzola. Als je wilt kun je daarmee variëren hoe je wilt, maar het lekkerst is wel om 2 harde en 2 romige kazen erin te verwerken.

Stel je houdt niet van blauwschimmelkaas, kies dan in plaats van de gorgonzola bijvoorbeeld een zachte geitenkaas, brie of camembert. Je kunt bij een kaaswinkel de juiste hoeveelheden kaas laten afsnijden zodat je niet met te veel kaas blijft zitten en je kunt ze dan ook alvast laten raspen.

Deze pasta is best machtig door de kazen, ik had er daarnaast volkoren rigatoni pasta bij geserveerd. Dat is in principe voldoende als diner of serveer er nog een lichte salade bij, als je wilt.

Recept voor Pasta met vier kazen en tomatensaus:

(Vegetarisch hoofdgerecht voor 3 personen)

Ingrediënten:

  • 50 gram Parmigiano Reggiano
  • 50 gram Pecorino
  • 50 gram Mascarpone
  • 30 gram Gorgonzola
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 el. tomatenpuree (70g.)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram winterpeen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm. gember
  • 2 el. olijfolie om in te bakken
  • Een handje basilicumblaadjes
  • Peper
  • Pastasoort naar wens

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Bereidingstijd: 35 minuten.

Bereidingswijze Pasta met vier kazen en tomatensaus:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn en de ui in stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gember, knoflook en ui een paar minuten op zacht vuur totdat de ui glazig wordt.
  3. Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak nog een paar minuten mee. Snij ondertussen de wortel in kleine blokjes.
  4. Voeg de wortel- en tomatenblokjes, 300 ml. water en het groentebouillonblokje toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor regelmatig zodat de saus niet aanbakt.
  5. Als de Pecorino en Parmigiano nog niet geraspt zijn, kun je deze in de tussentijd fijn raspen. Knip of snij de basilicumblaadjes ook alvast fijn.
  6. Check na 20 minuten of de saus voor jou de gewenste dikte heeft. Zo niet, laat hem dan nog iets langer zachtjes doorkoken. Mix de saus vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaler mengsel. Niet te lang, want het is wel lekker als er wat bite is in de saus. Niet dat het een soort soep wordt.
  7. Voeg de vier kazen toe aan de tomatensaus, samen met de fijngehakte basilicum. Roer alles goed door en verwarm de saus totdat de kazen gesmolten en vermengd zijn met de tomatensaus. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat peper toe.
  8. Serveer de pastasaus met de vier kazen en tomatensaus samen met de pasta. Bestrooi eventueel met wat overgebleven geraspte Parmigiano of Pecorino.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

PS. Ben je ook een echte kaasliefhebber? Betty heeft eerder een recept gepost van pasta met drie kazen en dan met een witte in plaats van een rode saus. Misschien een alternatief voor de volgende keer? Zie hier: het recept voor de pasta met drie kazen.

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, gorgonzola, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, mascarpone, Nanda Appelman, Parmezaanse kaas, Parmigiano Reggiano, pecorino, tomatenblokjes, vegetarisch, winterpeen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Sinterklaastaart met witte chocoladeroom
Volgend bericht: Kruidnoten Chai Latte »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in