Print

Recept: Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is aspergetijd en dan moeten we vooral lekker genieten van witte asperges! Deze gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges, gerookte zalm en een gekookt eitje zijn een verrukkelijke maaltijd met vis! Daarnaast ook nog eens glutenvrij en een ware lust voor het oog!

 • Author: Betina Oostveen
 • Prep Time: 15 min.
 • Cook Time: 1 uur
 • Total Time: 1 uur en 15 minuten
 • Yield: 2 personen 1x
 • Category: Hoofdgerechten met vis
 • Cuisine: Hollandse keuken
 • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur alvast 2 stukken zilverfolie af en leg klaar.
 2. Was de zoete aardappel, verwijder evt zand en droog daarna af. Prik de aardappels rondom in met een vork en wrijf in met wat olijfolie. Leg de zoete aardappels op de stukken folie en vouw deze dicht rondom de aardappels. Plaats op een bakplaat en laat gedurende 45-50 minuten poffen in de oven.
 3. Na een half uurtje ga je vast de asperges schillen en snijd 1-2 cm van de houtige onderkant af. Kwast de asperges rondom in met de pesto en grill ze vervolgens 10 minuten in een grillpan.
 4. Breng ondertussen een steelpannetje met water aan de kook. leg met een lepel twee eieren in de pan en kook deze exact 6 minuten. Giet daarna af, laat schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
 5. Haal de aardappels uit de folie, snij ze overlangs in en ‘prak’ vervolgens het midden zeen beetje met een vork. Leg hier de gegrilde asperges overheen en verdeel er de gerookte zalm over. Top vervolgens af met een gehalveerd eitje. Besprenkel het geheel met een heel klein beetje extra olijfolie en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mealprep tip! Eet je 2 (of meer) keer per week gepofte zoete aardappel? Bak ze tegelijk in de oven en verdeel in porties. Verwijder de folie, laat goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt de gepofte zoete aardappel in een paar minuten opwarmen in de magnetron of leg 15 minuten in de oven op 180 graden (165 hete lucht).