• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • Barbecue & Grill
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • Low Carb Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Vegetarische Hoofdgerechten / Zoete aardappel koekjes (latkes)

Zoete aardappel koekjes (latkes)

2 december 2019 Door Nanda Appelman Leave a Comment

Vandaag maakte ik deze zoete aardappel koekjes, ook wel ‘latkes’ genoemd, met boerenkool, zure room en Parmezaanse kaas. De aardappelkoekjes lijken op rösti, maar ook op hartige pannenkoekjes door de bloem en eieren die erin verwerkt zijn.

Je kunt deze zoete aardappel koekjes serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij vlees of vis. Maar ze zijn best machtig dus voor ons was dit meer dan voldoende als vegetarisch hoofdgerecht. We hielden zelfs nog iets over!

recept voor latkes maken zoete aardappel koekjes uit de joodse keuken

Latkes zijn Joodse zoete aardappel koekjes

Latkes, oftewel zoet aardappel koekjes, vinden hun oorsprong in de Joodse keuken. Traditioneel worden ze niet met zoete aardappel gemaakt, maar met de gewone variant en ze hebben dus heel veel weg van rosti of aardappel pannenkoekjes. De zoete aardappel leek mij juist heel lekker en is een tikkeltje gezonder. Ik serveerde de zoete aardappel koekjes met zure room en Parmezaanse kaas, maar je kunt de kaas eventueel ook vervangen door plakjes zalm. Je kunt de latkes zowel warm als koud serveren. Persoonlijk vond ik de warme variant iets lekkerder.

Nog meer recepten met zoete aardappel

Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten met zoete aardappel? Naast deze latkes maakten wij eerder ook deze Gepofte zoete aardappel Tex Mex style en deze Taco’s met zoete aardappel. Beide heerlijke aanraders! Check hier nog veel meer recepten met zoete aardappel!


Print

Recept: Zoete aardappelkoekjes (latkes)

recept voor latkes maken zoete aardappel koekjes uit de joodse keuken

Vandaag maakte ik deze zoete aardappelkoekjes, ook wel ‘latkes’ genoemd, met boerenkool, zure room en Parmezaanse kaas. De aardappelkoekjes lijken op rösti, maar ook op hartige pannenkoekjes door de bloem en eieren die erin verwerkt zijn.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 min.
  • Yield: 12–14 koekjes 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Joodse keuken
Scale

Ingredients

  • 2 grote zoete aardappels (ongeveer 400 gram in totaal)
  • 25 gram boerenkool
  • 1 witte ui
  • 3 eieren
  • 3 el. tarwebloem
  • 7 takjes verse bieslook
  • 125 gram zure room
  • Blokje Parmezaanse kaas (50 gram)
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Schil de zoete aardappels en ui en rasp beide met een grove rasp. Druk met een doek of stuk keukenpapier goed het vocht uit de geraspte aardappels en ui. Dit is belangrijk omdat de koekjes anders te nat worden.
  2. Schep de geraspte zoete aardappel en ui in een kom. Knip de bieslook heel fijn en voeg deze samen met de eieren, bloem, boerenkool en peper en zout (hoeveelheid naar eigen wens) toe aan de kom. Vervolgens schep je het mengsel goed door elkaar.
  3. Verwarm flink wat zonnebloemolie in een ruime koekenpan op medium hoog vuur. Schep een flinke lepel van het mengsel in de pan en druk dit met een spatel tot een platte koek. Dit herhaal je totdat de pan vol is. Na enkele minuten draai je de zoete aardappelkoekjes voorzichtig om zodat beide kanten lichtbruin gebakken zijn. Vervolgens leg je ze op een stuk keukenpapier. Dit herhaal je totdat het aardappelmengsel op is. Vergeet tussendoor niet om tussendoor extra zonnebloemolie toe te voegen.
  4. Serveer de zoete aardappelkoekjes met de zure room. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen met een grove rasp en serveer direct.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Keywords: zoete aardappel, koekjes, hartig, pannenkoekjes, rosti

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor latkes maken zoete aardappel koekjes uit de joodse keuken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

recept voor latkes maken zoete aardappel koekjes uit de joodse keuken

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, eieren, Joodse keuken, latkes, Nanda Appelman, pannenkoeken, vegetarisch, zoete aardappel

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « 10 x Kerstdesserts
Next Post: Taphuys Utrecht + WIN »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Welkom lekkerbekken, kookliefhebbers en bakfanaten! In mijn online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#Kerst

voorgerechten voor kerst Recepten

Ga naar Kerst recepten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Loose weight for good

Meest Gelezen

  • 10x Voorgerechten voor Kerst
  • Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT) 10x Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept glutenvrije kruidnoten met quinoa 13x Sinterklaas Recepten
  • 10x Bijgerechten voor Kerst

#Kerstontbijt

kerst ontbijtrecepten

Ga naar Kerst Ontbijt Recepten

blogdesign_food_blog_awards_2016
food blog awards 2018 gewonnen

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Instagram post 17886249046455891 ✨ETEN BIJ DE ZUSTERS IN MAARSSEN✨
Mag ik jullie even meenemen op tour naar een bijzondere ervaring nabij Utrecht? Bij @buitenplaatsdoornburgh  in Maarssen aan de Vecht stond voorheen een klooster. Nu vind je er @restaurantdezusters met flink wat nostalgie en een compleet verzorg diner of lunch met ingrediënten uit eigen tuin. Die foto van mij met de zeekoe is hier ook gemaakt en zo vind je er nog meer kunst exposities en meer. Een unieke plek voor een hapje eten en meteen een mooie dagbesteding. Zijn jullie hier al wel eens geweest? Check de review via de link in bio!
==> https://bettyskitchen.nl/de-zusters-in-maarssen/
#maarsen #utrechtfood @greetingsfromutrecht #instawalk #instameetdoornburgh #dezusters #klooster #foodie
Instagram post 17846301871815239 ✨ALL DAY BRUNCH IN UTRECHT✨ Het is echt grappig hoe verliefd ik soms naar eten kan kijken 🤣 Je bent een FOODIE in hart en nieren of niet. Maar als er één ding is waar je me sochtends sneller mijn bed mee uit krijgt, dan is het wel met een goed ontbijt. Ik wordt dus ook helemaal happy van restaurants met een all day brunch concept. Want, net als mijn dochter, ben ik dol op pancakes, wafels en meer. Gisteren streek ik weer even neer bij @thestreetfoodclub en zette even de smaakpapillen goed aan het werk met de Korean Kimchi waffels met krokante kip. Mijn absolute top voor een brunch of lunch in mijn stadsie. En door al die tropische kleuren en hoog palmboomgehalte ga je hier altijd weg met een smile op je gezicht. Ben jij er al wel eens geweest? En welk gerecht is jouw favoriet?
#utrecht #thestreetfoodclub #utrechtfood #alldaybrunch #cocktails #streetfood #kimchi #waffels #pancakeswithabs #reviewonline #restovlog
https://bettyskitchen.nl/the-streetfood-club-utrecht/
Instagram post 17867858989537940 ✨BEEF WELLINGTON✨
Hoewel de website bol staat van de kerstrecepten, wil ik jullie ook kennis laten maken met o.a. de Beef Wellington van @boersenboers .Daarmee kun je het je deze feestdagen bijzonder makkelijk, maar vooral smakelijk maken! Check de review op de website en plaats jouw bestelling nog op tijd voor de feestdagen!
#gekregen 
#kerstdiner #vlees #beefwellington #kerst ==> https://bettyskitchen.nl/beef-wellington-van-boers-boers/
Instagram post 17854744288678541 ✨SINTERKLAAS✨ ben je nog op zoek naar last minute Sinterklaas recepten inspiratie? Van ontbijt, tot lunch en tussendoor? Buiten vooral veel snoepgoed kun je ook heerlijk gezond en verantwoord eten tijdens 5 december dus check de recepten via de Link in bio of bijvoorbeeld stories! Maak er een geweldige dag van!
#sinterklaas #sinterklaascadeau #sinterklaasrecept 
https://bettyskitchen.nl/sinterklaas-recepten/
Instagram post 17887378378449673 ✨TAPHUYS UTRECHT + WINACTIE ✨Utrecht is aan de Mariaplaats een leuke hotspot rijker! Taphuys Utrecht is een fijne plek om zelf met je vrienden bieren en wijnen te tappen! Ik was bij de opening en vierde er meteen mijn verjaardag. Er was namelijk voor ieder wat wils. En ik kan je zeggen dat de gerechten die je erbij besteld alles behalve standaard borrelhappen zijn! Dit is uitgaan 2.0 en jij maakt kans op een gratis rondje (of twee) drinken! Doe mee met de winactie op onze site! Zie link in bio of via stories!
#utrecht #saturdaynight #borrel #bar #restaurant #lunch #utrechtfood #mariaplaats #taphuys #taphuysutrecht #winnen #winactie #bier #wijn⠀⠀
https://bettyskitchen.nl/taphuys-in-utrecht-bar/
Instagram post 17872242130507204 ✨SPECULAASTAART MET ABRIKOZEN EN AMANDELSPIJS ✨ De goedheiligman en zijn Pieten komen iedereen deze week verrassen met mooie cadeautjes in hun schoen. En dan trakteren we jullie op een lekker puntje speculaastaart met abrikozen 😉 het recept is super makkelijk om te maken en vind je dan ook nu op de site. Kookvideo inclusief! Enne vanmiddag spelen wij ook nog even voor Sinterklaas dus hou de Posts in de gaten 😇 
#taart #sinterklaas #speculaas #amandelspijs #sinterklaasrecept #speculaastaart 
https://bettyskitchen.nl/speculaastaart-met-abrikozen-sinterklaas/
Instagram post 17846581429770362 ✨OPKIKKER SOEP SOTO AJAM✨
Ja helaas, ook deze dame heeft het de afgelopen maand moeten ontgelden met ziek worden en krachten opbouwen. Gelukkig helpt mijn grote favoriet Soto Ajam soep mij er altijd weer bovenop en is ideaal om je lichaam weer van lekkere en goede voedingstoffen te voorzien. Een aanrader dus! Waar knap jij altijd zo lekker van op als je ziek bent (geweest)?
Checklist het recept via link in bio of diepe in stories!
#soupdujour #sotoajam #kippensoep #beterschap #soep
==> https://bettyskitchen.nl/soto-ajam-soep-rijst/
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee