• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style

Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style

4 maart 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je al plannen voor de lunch gemaakt? Nee? Slinger dan even die oven aan en maak gepofte zoete aardappel Tex Mex style!

Gepofte zoete aardappel Tex Mex maken

Afgelopen jaar heb ik een voorliefde voor zoete aardappel ontdekt! Deze vlezige knol doet het goed in vegetarische maaltijden, want ze vullen goed, zijn vezelrijk en heerlijk van smaak. Daarnaast is een gepofte zoete aardappel ook een mooie vervanger van de boterham voor de lunch. Top hem af met echte Tex Mex smaakmakers en geniet van je gepofte zoete aardappel Tex Mex style. Andale!

recept gepofte zoete aardappel tex mex style © bettyskitchen.nl

Nog meer zoete aardappel gerechten

Wij zijn in Betty’s Kitchen grote fan van zoete aardappel gerechten. En naast deze gepofte zoete aardappel Tex Mex style kun je natuurlijk ook dit overheerlijke gepofte zoete aardappel ontbijt maken. Of ga bijvoorbeeld voor een complete hummus bowl met zoete aardappel voor de lunch! Of maak een zoete aardappelsoep voor tussendoor. Varieer er lekker op los en geniet lekker van die vezelrijke zoete aardappel!


Print

Recept: Gepofte Zoete aardappel Tex Mex style

recept gepofte zoete aardappel tex mex style © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Een heerlijk gezonde vegetarische lunch met gepofte zoete aardappel, avocado, zwarte bonen en geitenkaas.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine zoete aardappels,
  • scheut olijfolie,
  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 4 eetlepels zwarte bonen uit blik,
  • 1 tomaat,
  • 1 avocado,
  •  1 limoen (of halve citroen)
  • verse peterselie of koriander,
  • 60 gram geitenkaas(brie),
  • peper & zout,
  • eventueel: snufje cayennepeper.

Extra: 

  • aluminiumfolie,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur alvast 2 stukken zilverfolie af en leg klaar.
  2. Was de zoete aardappel, verwijder evt zand en droog daarna af. Prik de aardappels rondom in met een vork en plaats in een diep bord. Giet hier wat olijfolie bij en breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Wrijf de olie en de kruiden lekker in over de aardappels. Leg de zoete aardappels op de stukken folie en giet de rest van het oliemengsel erbij. Vouw de zilverfolie dicht rondom de aardappels. Plaats op een bakplaat en laat gedurende 45-50 minuten poffen in de oven.
  3. Na een half uurtje ga spoel je de bonen af onder de kraan en verwarm deze in een steelpannetje met ruim water. Giet af en laat uitdampen. Was de tomaat, verwijder de kroon en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de avocado overlangs door en lepel deze uit. Prak het vruchtvlees met een vork en breng op smaak met het sap van een halve limoen, peper, zout en eventueel een snufje cayennepeper.
  5. Haal de gepofte zoete aardappel uit het folie, leg op een bord en snijd overlangs doormidden door. Beleg de warme aardappel direct met de gegaarde bonen, geprakte avocado en tomatenblokjes. Top af met wat geitenkaas en verse peterselie of koriander. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Zoete aardappel, lunch, avocado, vegetarisch, geitenkaas, peulvruchten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gepofte zoete aardappel tex mex style © bettyskitchen.nl

Category: Lunch recepten Tags: avocado, geitenkaas, Glutenvrij, koriander, oven, peterselie, peulvruchten, Tex Mex keuken, vegetarisch, zoete aardappel, zwarte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolade karamel taart (video)
Volgend bericht: GÅRD Taste Scandinavian Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in