• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta

Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta

20 april 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Als er een soep is die ik werkelijk al ruim 25 jaar op tafel zet, dan is het wel deze Italiaanse groentesoep. Het recept is al 25 jaar nagenoeg hetzelfde, als maak ik tegenwoordig wel mijn eigen rundvleesbouillon. Maar Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is een klassieker bij ons thuis.

Wat is Minestronesoep

Nu hebben we hier op de website meerdere recepten voor minestrone staan, die vaak perfect zijn voor en doordeweekse dag. Maar Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is er eentje voor de dagen dat je wat meer tijd hebt, zoals in het weekend of voor een feestje of verjaardag. Je kunt namelijk aardig wat kommetjes hiermee vullen. Maar wat is eigenlijk Minestronesoep? Het Italiaanse woord ‘Minestra’ betekent ‘soep’ en minestrone is daar eigenlijk een vergroting van en dat komt doordat er veel ingrediënten in deze soep gaan.

Je kunt deze minestronesoep maken met runderbouillon blokjes. Of ga lekker aan de slag met zelf runderbouillon trekken van soepvlees en mergpijpjes. Niet alleen maakt dit de soep veel lekkerder, maar er zitten ook veel gezondheidsvoordelen aan ‘bone broth’.

recept voor betty's minestronesoep met vlees, tomaten en pasta © bettyskitchen.nl
recept voor betty's minestronesoep met vlees, tomaten en pasta © bettyskitchen.nl
recept voor betty's minestronesoep met vlees, tomaten en pasta © bettyskitchen.nl

Nog meer Italiaanse soep recepten om van te smullen.

Deze lbomvolle maaltijdsoep met lekker veel groenten is er eentje om niet gauw meer te vergeten. Geef er aan tafel Parmezaanse kaas bij om er overheen te strooien en natuurlijk een stukje brood. Maar je kunt er ook Italiaanse soepstengels zoals deze omwikkeld met spek of XXL grissini bij serveren. Op lekkere zomerse dagen smaakt deze venkelsoep met spek en bonen fantastisch. Daarnaast moet je deze Minestronesoep met cavolo nero en ravioli pasta ook eens proberen. En tot slot kan ik je deze Tortellini in brodo (bouillon) recept niet onthouden want die is ook geweldig!


Print

Recept: Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta

recept voor betty's minestronesoep met vlees, tomaten en pasta © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Dit is het recept voor een bomvolle en maaltijdvullende Italiaanse groentesoep. Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is er eentje die iedereen wel lust. In verband met het vlees moet deze soep een aantal uren trekken, maar daarna heb je een geweldig gerecht om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 2.5 hours
  • Yield: 6 persons 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram soepvlees (runderpoulet)
  • 2,5 liter water
  • 3 – 4 runderbouillonblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 2 zakken grof gesneden ‘Boerensoepgroente’ a 350 gram*
  • 1 grote fles passata gezeefde tomaten (ca 690 ml)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden.
  • 100 gram (bevroren) doperwtjes
  • 150 gram Farfale ‘strikjes’ pasta
  • 1 klein blikje witte bonen (130 gram)

(* of maak zelf 700 gram bleekselderij, prei, wortel, paprika, bloemkool en selderijblad schoon en gesneden)

Instructions

  1. Stop het soepvlees in een pannetje met het water en de bouillon blokjes. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 90 minuten zachtjes doorkoken. Als er ondertussen schuim komt bovendrijven dan schep je dit af.
  2. Tegen het einde ga je de rest van de soep maken. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin het uitje en knoflook glazig. Voeg de soepgroenten toe en bak, al omscheppende, mee gedurende een paar minuten. 
  3. Schenk de passsata, tomatenpuree en Italiaanse kruiden erbij en bak 1 minuut goed door. Schenk daarna de runderbouillon met stukjes vlees erbij en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg de (bevroren) doperwtjes en pasta erbij en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Spoel ondertussen de witte bonen af en laat uitlekken. Deze roer je op het einde alleen eventjes door de soep. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Geef deze soep nog meer smaak en diepgang door helemaal zelf runderbouillon te trekken. Trek hier wel een aantal uren voor uit en je gebruikt hiervoor oa. het soepvlees uit dit recept. Zo doen veel huisvrouwen in Italie het ook namelijk.

Keywords: minestrone, vlees, bouillon, pasta, tomaten, groenten

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor betty's minestronesoep met vlees, tomaten en pasta © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaat en pasta.

recept voor betty's minestronesoep met vlees, tomaten en pasta © bettyskitchen.nl

Category: Soep Recepten Tags: bouillon, doperwten, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, italiaanse kruiden, knoflook, maaltijdsoep, minestrone, passata, pasta, peulvruchten, prei, rundvlees, tomaten, uien, vlees, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hoe krijg je emotie-eten onder controle? 5 tips!
Volgend bericht: Tandoori Lamspiezen van de bbq »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept salted caramel havermout pap met banaan Salted Caramel Havermoutpap

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pumpkin spice balls met Speculoos © bettyskitchen.nl

Pumpkin Spice Balls met Speculoos

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee