• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Zelf Grissini maken (soepstengels)

Zelf Grissini maken (soepstengels)

27 mei 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Je kent ze vast wel: de Italiaanse soepstengels die ‘grissini’ worden genoemd. Met dit recept maak je een bakplaat vol XXL stengels voor bij soep, of als borrelhapje om te knabbelen. Met maar liefst 3 verschillende toppings wordt zelfs grissini maken erg leuk en lekker!

Italiaanse ‘grissini’ soepstengels maken

Het recept voor zelf grissini maken heeft wat weg van zelf witbrood of pizzadeeg maken. Deze lange krokante broodsticks zijn ideaal om als voorafje te serveren, als borrelhap of bijgerecht voor een kop soep. Samen met dochterlief maakte ik een hele bakplaat vol en daar hebben we echt 3 dagen van gesnoept. Aanrader dus met de zomerse avonden in het verschiet. Voor het bakken top je het deeg af met bijvoorbeeld grof zeezout, sesamzaadjes of tijm en rozemarijn. Maar je kunt natuurlijk elke gewenste topping die je wilt gebruiken. Hoe dan ook: dit wordt lekker knabbelen van soepstengels!

recept zelf grissin soepstengels maken © bettyskitchen.nl
recept zelf grissin soepstengels maken © bettyskitchen.nl

Nog meer bijgerechten voor een kopje soep

Of je nu gaat voor kant-en-klare soepstengels uit de winkel of aan de slag met zelf grissini maken… deze broodsticks zijn ook heel goed in spek te wikkelen. Rauwe hammen kun je gewoon koud er omheen serveren. Maar je kunt ook grissini met spek in de oven bakken. Voor bij een kom soep zijn deze broodjes met ei ook een aanrader! Daarnaast vindt ik deze trio van bruschetta ook op en top zomerse borrelhapjes. Geniet er van!


Print

Recept: zelf Grissini maken (soepstengels)

recept zelf grissin soepstengels maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je kent ze vast wel: de Italiaanse soepstengels die ‘grissini’ worden genoemd. Met dit recept maak je een bakplaat vol XXL stengels voor bij soep, of als borrelhapje om te knabbelen. Met maar liefst 3 verschillende toppings wordt zelfs grissini maken erg leuk en lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 1 uur en 20 minuten rijzen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 15 stuks 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 4 gram gedroogde gist
  • ½ tl suiker
  • 90 ml lauwwarm water
  • 175 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 1 el olijfolie 

Toppings:

  • olijfolie voor bestrijken
  • fijn maismeel (semolina), om uit te rollen
  • zout (in een molentje)
  • sesamzaadjes
  • (gedroogde)rozemarijn of tijmblaadjes

Extra:

  • Keukenmixer met deeghaak (of kneed met de hand)
  • deegroller
  • pizzaroller of pizza snijder
  • 2 bakplaten

Instructions

  1. Meng in een kommetje de gist met de suiker en een derde( 30 ml) van het water. Roer even goed door en laat 15 minuten staan tot het mengsel gaat bubbelen. 
  2. Meng daarna in de mixerkom de bloem met het gistmengsel en het water en kneed  met de deeghaak goed door gedurende 5 minuten. Voeg daarna het zout en de olijfolie toe en kneed nog eens 5 minuten tot een zacht en soepel brood deeg. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek. 
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht) en leg vast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  4. Rol het deeg uit op een met semolina (maismeel) bestoven werkblad. Je kunt hiervoor de grootte van de bakplaat als richtlijn gebruiken. Snijd met de pizzaroller het deeg in 15 gelijkmatige dunne stroken. (bij mij was dat 1-2 cm dikte). 
  5. Verplaats de stroken naar de bakplaat.  Terwijl je het deeg oppakt draai je de strook een beetje in met je vingers voor rustiek effect en laat een beetje ruimte tussen de stroken op de bakplaat. Laat het deeg nu een extra 15 minuten rusten.
  6. Bestrijk de stroken met een beetje extra olijfolie en bestrooi met bijvoorbeeld topping naar keuze: ik ging voor 3 variaties met gemalen zout, sesamzaadjes en gedroogde rozemarijn. Schuif de plaat in de oven en bak de grissini in 14-15 minuten droog en krokant. Laat daarna op de bakplaat buiten de oven afkoelen. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: ik maakte een trio broodstengels met zeezout, sesamzaad en rozemarijn. Maar je kunt ook gebruiken: gedroogde tijm, fijngehakte salie, zwarte peper, geraspte parmezaanse kaas etc. Ook lekker: hak een paar olijven in stukjes en kneed dit door het deeg heen. Per 100 gr bloem gebruikt kun je ongeveer een eetlepel fijngehakte olijven aanhouden (dus 1x recept met 175 gr bloem = 2.5 el olijven)

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf grissin soepstengels maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf grissini maken. Deze soepstengels zijn namelijk fantastisch!

Category: Bijgerechten, Deeg recepten Tags: bloem, deeg, gist, grissini, olijfolie, olijven, Parmezaanse kaas, pizza, rozemarijn, salie, sesamzaad, soepstengels, suiker, tijm, zeezout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tortellini al Brodo (in bouillon)
Volgend bericht: Gevulde tomaten met ei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee