• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Zelf Bananabread maken

Zelf Bananabread maken

28 mei 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Als er een (gezonde) tussendoortje is dat iedereen ter wereld inmiddels wel kent, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen en bloem geeft je een lekkere powerboost en is best gezond want het bevat lekker veel vezels! Het is snel en eenvoudig te maken met behulp van een blender en je vriest de plakjes ook gewoon in. Ziezo, altijd een gezond tussendoortje paraat!

recept bananabread maken © bettyskitchen.nl

Bananabread bakken met overrijpe bananen

Eet regelmatig bananen want bananen zijn gezond! Ze zitten boordevol voedingsvezels en onder andere kalium tegen een hoge bloeddruk. Ze zijn vullend en ideaal als ‘zoetmakertje’  in bakrecepten, waardoor je aanzienlijk minder suiker hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Dit bananabread recept is een ideaal tussendoortje en het is ook nog eens glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en bevat geen roomboter of gewone bloem. Het past zelfs in een Voedselzandloper dieet en als je bijv. amandelmeel zou gebruiken dan kun je het zelfs in een low carb dieet toepassen. Dit heerlijke tussendoortje is zelfs favoriet van menig diëtist.

recept bananabread maken © bettyskitchen.nl

Nog meer bananen brood recepten

Bananabread is eenvoudig en snel te maken. Het is echt een van mijn favoriete snacks van dit moment. Probeer dus gerust onderstaand recept uit of een van mijn vele bananenbrood variatie recepten. Weet je dat bananen en havermout trouwens ook heel goed geschikt zijn om bananen ontbijtmuffins van te maken? En wat dacht je van overrijpe bananen gebruiken als zoetmiddel en binding voor het maken van baked oats recepten?! Dat wordt lekker smullen dus!

Wil je ook de receptvideo van dit recept bekijken? Neem dan een kijkje op het Youtube kanaal!


Print

Recept: Zelf Bananabread maken

recept bananabread maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als er een lekker en gezond tussendoortje is dat wij graag maken, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van overrijpe bananen is lekker natuurlijk zoet van smaak, zonder geraffineerde suikers, zit boordevol vezels en mineralen en geeft je een lekkere powerboost!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 1 brood 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 4 rijpe bananen
  • 75 gram ontpitte medjool dadels
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 100 gram (volkoren) havermout vlokken
  • 100 gram (volkoren) tarwebloem
  • 2 tl. gemalen kaneel
  • 2 tl. bakpoeder
  • 1 tl. baking soda

Extra:

  • Blender
  • Cakeblik 25 cm
  • bakspray
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (160 hete ucht). Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels zout en eieren glad en luchtig in een keukenmachine. 
  3. Voeg dan havermout, (volkoren) bloem, kaneel, baking soda en bakpoeder erbij en laat de machine draaien tot je een mooi beslag krijgt. Giet het beslag in het cakeblik en tik de vorm even op het aanrecht om luchtbelletje te verwijderen.
  4. Extra tip van Betty: doop een mes in zonnebloem olie en trek een streep door het midden van het beslag. Dit zorgt voor een betere ‘spring’ opening aan de bovenkant. Dit doe ik ook regelmatig met cake of muffins.
  5. Bak de bananabread in het midden van de oven in ongeveer 40-45 minuten af. Laat hierna de cake slechts een paar minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
  6. Laat het liefst in bakpapier en daaromheen aluminium folie gewikkeld op het aanrecht staan voor max 3 dagen. Maar je kunt ook plakjes invriezen (met bijv. een stukje bakpapier ertussen) voor max. 3 maanden. 

Eet smakelijk!

Notes

  • Gebruik je een kleinere bakvorm (bijv. 22 cm) dan kun je 25% van de ingrediënten af halen.
  • Varieer ook eens met meel- en bloemsoorten. Je kunt namelijk 100% havermout gebruiken in plaats van een deel bloem. Of ga voor een andere (glutenvrije) graan of meelsoort.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bananabread maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf bananabread wilt gaan maken zoals wij regelmatig doen in Betty’s Kitchen

recept bananabread maken © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: bananabread, bananen, basis recept, eieren, Glutenvrij, havermout, kaneel, mijn filmpjes, suikervrij, tussendoortjes, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Geroosterde Romanesco met tahin en granaatappel
Volgend bericht: Pizza met Spianata Romana »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee