Print

Recept: Zelf Bananabread maken

recept voor zelf bananabread maken met video

Als er een (gezonde) tussendoortje is dat langzamerhand de wereld aan het overnemen is, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen geeft je een lekkere powerboost en is best gezond!

Ingredients

Scale

Tip: voor havermeel: mix 150 gram (glutenvrije) havermout vlokken in je keukenmachine tot meel

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren en het kaneel toe ‘pulseer’ totdat alles vermengd is.
  3. Spatel vervolgens de havermoutmeel er doorheen. Als laatste roer je hier de bakingsoda door heen. Schep het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  4. Bak de bananabread in ongeveer 40-45 minuten af. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Keywords: bananabread, bananen, suikervrij, cake, brood, bakken