Print

Recept: Zelf Bananabread maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als er een (gezonde) tussendoortje is dat langzamerhand de wereld aan het overnemen is, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen geeft je een lekkere powerboost en is best gezond!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 1 brood 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 3 rijpe bananen,
  • 50 gram dadels (zonder pit),
  • snuf zout,
  • 3 eieren,
  • 1/2 eetlepel kaneel,
  • 150 gram (glutenvrij) havermeel of ander meel *,
  • 2 theelepels baking soda,

Tip: voor havermeel: mix 150 gram (glutenvrije) havermout vlokken in je keukenmachine tot meel

Extra:

  • Cakeblik 22 cm
  • bakspray
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren en het kaneel toe ‘pulseer’ totdat alles vermengd is.
  3. Spatel vervolgens de havermoutmeel er doorheen. Als laatste roer je hier de bakingsoda door heen. Schep het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  4. Bak de bananabread in ongeveer 40-45 minuten af. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!