• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi

Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi

15 mei 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke en gezonde wilde rijstsalade met gegrilde halloumi. Dat is weer eens wat anders dan een salade met bladsla of spinazie als basis?

Onlangs at ik deze combinatie bij mijn zus en dat inspireerde me voor een nieuwe Meatless Monday! Ik ben echt zo blij met al die goede koks en kokkinnen om me heen, inspiratie alom…

Wilde Rijstsalade

Wilde rijst en halloumi zijn nu niet echt alledaagse ingrediënten. Wilde rijst is gek genoeg officieel geen rijst, maar een gras. Daarom is het ook geschikt voor een glutenvrije maaltijd. Nu heb ik een combinatie van witte en wilde rijst gebruikt in dit recept, maar je kunt er dus ook voor kiezen om slechts het een of het ander te gebruiken.

Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi

Gegrilde Halloumi

Daarnaast gebruik ik Halloumi: een ongerijpte geitenkaas. Het komt uit Cyprus en tijdens een vakantie daar heb ik het ook regelmatig gegeten. Halloumi Het lijkt een beetje op feta, maar zonder die zeer uitgesproken smaak. Maar in tegenstelling tot feta kun je halloumi goed verwarmen en gegrilde halloumi is ideaal voor (lauw)warme salades. Ook mooi om te zien met zo’n lekker bruin grill randje er op.

Heb je meer of andere groenten in de koelkast liggen? Dit is typisch zo’n gerecht die je kunt vullen met leftovers, dus geef er vooral je eigen draai aan! En wil je vaker een gezonde rijstsalade maken? Probeer dan ook eens deze Koude rijstsalade voor bij de BBQ of deze Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen.


Print

Recept: Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi

Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke en gezonde wilde rijstsalade met gegrilde halloumi. Dat is weer eens wat anders dan een salade met bladsla of spinazie als basis?

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 3 porties 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 300 gram wilde rijst of combinatie witte en wilde rijst
  • 225 gram halloumi
  • 2 flinke stengels bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 125 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Paar takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • 1 el. extra vierge olijfolie
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de rijst. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het bereiden wat afkoelen.
  2. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 0.5 cm. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten. Gebruik niet teveel olijfolie want er komt waarschijnlijk ook nog wat vocht uit de halloumi en dan wordt het te nat.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster daarin de cashewnoten lichtbruin. Voeg naar smaak wat zout en (chili)peper toe. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Snij de bleekselderij, paprika en gedroogde abrikozen fijn. Stop dit alvast in de kom en zet apart. 
  5. Meng de Griekse yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook, de extra vierge olijfolie en een snuf zout en peper naar smaak. Knip of snij de verse koriander fijn en roer dit er ook doorheen.
  6. Zodra de rijst wat afgekoeld is roer je de yoghurt erdoorheen. Voeg het mengsel toe aan de kom met de groenten en voeg ook de cashewnoten toe. Serveer de wilde rijstsalade met de gegrilde halloumi erbovenop.

Bewaartip: je kunt dit gerecht lauwwarm of koud eten. Als je over hebt bewaar het dan vooral voor de lunch de dag erna!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bleekselderij, cashewnoten, gedroogd fruit, Glutenvrij, Griekse yoghurt, halloumi, hoofdgerechten, Nanda Appelman, Paprika, rijst, vegetarisch, wilde rijst

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Halva – Griekse griesmeel cake
Volgend bericht: Blauwe bessen jam maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in