Print

Recept: Wilde rijstsalade met gegrilde halloumi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke en gezonde wilde rijstsalade met gegrilde halloumi. Dat is weer eens wat anders dan een salade met bladsla of spinazie als basis?

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 3 porties 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 300 gram wilde rijst of combinatie witte en wilde rijst
  • 225 gram halloumi
  • 2 flinke stengels bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 125 gram ongezouten cashewnoten
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Paar takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • 1 el. extra vierge olijfolie
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de rijst. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst na het bereiden wat afkoelen.
  2. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 0.5 cm. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten. Gebruik niet teveel olijfolie want er komt waarschijnlijk ook nog wat vocht uit de halloumi en dan wordt het te nat.
  3. Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster daarin de cashewnoten lichtbruin. Voeg naar smaak wat zout en (chili)peper toe. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Snij de bleekselderij, paprika en gedroogde abrikozen fijn. Stop dit alvast in de kom en zet apart. 
  5. Meng de Griekse yoghurt met het uitgeperste teentje knoflook, de extra vierge olijfolie en een snuf zout en peper naar smaak. Knip of snij de verse koriander fijn en roer dit er ook doorheen.
  6. Zodra de rijst wat afgekoeld is roer je de yoghurt erdoorheen. Voeg het mengsel toe aan de kom met de groenten en voeg ook de cashewnoten toe. Serveer de wilde rijstsalade met de gegrilde halloumi erbovenop.

Bewaartip: je kunt dit gerecht lauwwarm of koud eten. Als je over hebt bewaar het dan vooral voor de lunch de dag erna!