• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Bijgerechten / Koude rijstsalade voor bij de BBQ

Koude rijstsalade voor bij de BBQ

18 juni 2014 Door Betina Oostveen Leave a Comment

koude_rijstsalade_voor_bij_de_bbq_1-001Wat hebben we afgelopen weekend toch een heerlijk weertje gehad! Overal kwamen de BBQ’s tevoorschijn en kwamen de geuren van gegrild vlees en vis je tegemoet. En nu heb ik een heerlijk recept om bij je gegrilde vlees te serveren: een koude rijstsalade.

Nu kun je je stukje vlees natuurlijk verdrinken in een dikke laag saus, maar je kunt een BBQ ook gezond en lekker houden. De koude rijstsalade kun je vantevoren helemaal voorbereiden, en daarna enkele uren in de koelkast zetten om daarna ijskoud te serveren. Dit is een ideaal bijgerecht voor op die warme zomerse dagen.

Verdeel de salade desnoods over twee kommen, voor als je twee dagen achter elkaar gaat BBQ茅n. 聽(Handig als je je bedenkt om de kliekjes van de BBQ morgen ook maar op het vuur te gooien..)

Recept voor Koude rijstsalade voor bij de BBQ:

(Vegetarisch – bijgerecht voor meerdere personen)

Ingredi毛nten:

  • 350 gram (zilvervlies) rijst,
  • 1 blikje bruine bonen (blik, 400 gram)
  • 1 grote rode ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 gele paprika,
  • 1 komkommer,
  • 125 gram kerstomaatjes,
  • sap van 1 citroen,
  • peper en zout.
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • bosje platte peterselie.

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst en de bruine bonen volgens gebruiksaanwijzing (In twee separate pannen uiteraard). Giet hierna af en spoel even na onder de koude kraan. Dit remt het garingsprocess en zorgt voor een snellere koeling.
  2. Pel de rode ui en snijd deze in hele fijne blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, snijd deze overlangs in plakken, elke plak in repen, en elke reep vervolgens in blokjes. Was de kerstomaatjes en snijd in vieren parten. Hussel in een grote schaal de rijst, bruine bonen, en fijngesneden groente met elkaar.
  3. Maak in een apart schaaltje de dressing: Meng de olijfolie met het citroensap. Hak de peterselie fijn en roer door elkaar. Giet de dressing over de salade, en breng op smaak met zout en peper. Hussel de salade wederom goed door, dek de kom af met zilver- of aluminiumfolie en zet in de koelkast. Deze koude rijstsalade kun je dus gerust s’ochtends voorbereiden, en s’avonds pas serveren bij de BBQ.

Eet smakelijk!

 

koude_rijstsalade_voor_bij_de_bbq_2-001

Category: Bijgerechten Tags: BBQ, citroen, Glutenvrij, komkommer, Paprika, rijst, salades, tomaat, uien, vegetarisch

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

« 10x restaurants met humor
Gestoomde witte asperges met kruidendressing »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 馃槈
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical
  • NU ONLINE
Zondag-bakdag! En deze overheerlijke chocoladebrood met zoete aardappel kun je lekker meal prepped vandaag. Zorgt voor een goed en lekker ontbijt of tussendoortje. Wie lust er wel een plakje? 馃槏
#weekend #zondag #bakdag #heelhollandbakt #chocolade #chocoladebrood #zoeteaardappel #glutenvrij #granaatappel #hazelnoten  #breakfast  http://bit.ly/2qwjwIt
  • Zijn jullie al eens wezen eten in de (nieuwe) food court van Hoog Catharijne? Met o.a.Sla, Comptoir Libanese, Leon en @theburgerfederation ? Utrecht wordt steeds leuker vind ik, dus ik mocht jullie een lekkere Lunch foto dan ook niet onthouden 馃榿
Maak er een mooi weekend van!
#utrecht #lunch #burgers #fries #hoogcatharijne #hollandsetoren #burgerfederation #zaterdag #weekend
  • Drink jij wel genoeg water??
Met deze knapperds ben ik namelijk deze week in Chaudfontaine, waar we alles te weten komen over heilzaam mineraal en thermaal water. Gisteren hebben we zelfs een waterproeverij gehad met een echte watersommelier.(zie stories.) Wie had verwacht dat er zoveel verschil tussen water en water kon zitten.
#ergaathiereenwereldvoormijopen #chaudfontaine #mineraalwater #Chaudfontainefusion #gebotteldwater #platwater #bruisenwater #water #aqua #charliesangels 馃摳 door @susanaretz

Copyright © 2018 Betty's Kitchen 路 disclaimer 路 ·Foodie Pro Theme 路 Genesis Framework by StudioPress 路 WordPress 路 Log in 路 www.Hypersmash.com