• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Koude rijstsalade voor bij de BBQ

Koude rijstsalade voor bij de BBQ

18 juni 2014 Door Betina Oostveen Reageer

Wat hebben we afgelopen weekend toch een heerlijk weertje gehad! Overal kwamen de BBQ’s tevoorschijn en kwamen de geuren van gegrild vlees en vis je tegemoet. En nu heb ik een heerlijk recept om bij je gegrilde vlees te serveren: een koude rijstsalade.

Nu kun je je stukje vlees natuurlijk verdrinken in een dikke laag saus, maar je kunt een BBQ ook gezond en lekker houden. De koude rijstsalade kun je vantevoren helemaal voorbereiden, en daarna enkele uren in de koelkast zetten om daarna ijskoud te serveren. Dit is een ideaal bijgerecht voor op die warme zomerse dagen.

koude_rijstsalade_voor_bij_de_bbq_1-001

Verdeel de salade desnoods over twee kommen, voor als je twee dagen achter elkaar gaat BBQén.  (Handig als je je bedenkt om de kliekjes van de BBQ morgen ook maar op het vuur te gooien..)


Print

recept: Koude rijstsalade voor bij de BBQ

Print Recipe

Deze koude rijstsalade met bruine bonen, tomaten en paprika is een fantastisch bijgerecht voor de BBQ. Deze vullende en vezelrijke salade gaat heel goed samen met diverse vlees, gevogelte en vis van de grill.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + koelen
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: > 1 uur
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: BBQ
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 350 gram (zilvervlies) rijst,
  • 1 blikje bruine bonen (blik, 400 gram)
  • 1 grote rode ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 gele paprika,
  • 1 komkommer,
  • 125 gram kerstomaatjes,
  • sap van 1 citroen,
  • peper en zout.
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • bosje platte peterselie.

Instructions

  1. Kook de rijst en de bruine bonen volgens gebruiksaanwijzing (In twee separate pannen uiteraard). Giet hierna af en spoel even na onder de koude kraan. Dit remt het garingsprocess en zorgt voor een snellere koeling.
  2. Pel de rode ui en snijd deze in hele fijne blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, snijd deze overlangs in plakken, elke plak in repen, en elke reep vervolgens in blokjes. Was de kerstomaatjes en snijd in vieren parten. Hussel in een grote schaal de rijst, bruine bonen, en fijngesneden groente met elkaar.
  3. Maak in een apart schaaltje de dressing: Meng de olijfolie met het citroensap. Hak de peterselie fijn en roer door elkaar. Giet de dressing over de salade, en breng op smaak met zout en peper. Hussel de salade wederom goed door, dek de kom af met zilver- of aluminiumfolie en zet in de koelkast. Deze koude rijstsalade kun je dus gerust s’ochtends voorbereiden, en s’avonds pas serveren bij de BBQ.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: bijgerecht, rijst, bonen, peulvruchten, paprika, citroen, peterselie, BBQ

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

koude_rijstsalade_voor_bij_de_bbq_2-001

Category: Bijgerechten, Salade recepten Tags: BBQ Recepten, citroen, Glutenvrij, komkommer, Nederlandse keuken, Paprika, rijst, uien, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x restaurants met humor
Volgend bericht: Gestoomde witte asperges met kruidendressing »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in