Print

Recept: Vegan Millionaires Shortbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Oeh la la! Een van de meest decadente versnaperingen is natuurlijk een combinatie van karamel en chocolade! Deze Millionaires shortbread zijn een vegan alternatief op het echte werk. Met een bodem van amandel en kokos en een verrukkelijke tussenlaag van dadelpasta karamel! Alleen nog aftoppen met chocolade en je voelt je de koning te rijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minuten + koelen
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Ingredienten shortbread bodem:

  • 100 gram gemalen kokos,
  • 100 gram amandelmeel,
  • ½ theelepel bakpoeder,
  • 80 gram kokosolie, gesmolten,
  • 50 gram dadelpasta,
  • 1 theelepel vanille extract.

 

Ingredienten vegan karamel:

  • 200 gram dadelpasta,
  • 200 ml kokosmelk, uit blik,
  • Snufje zout.

 

Topping:

  • 100 gram pure vegan chocolade, in blokjes,
  • 100 gram vegan melk chocolade, in blokjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de binnenzijde van een vierkant bakblik (25×25 cm) met bakpapier.
  2. Maak als eerste de shortbread bodem: Meng hiervoor de kokos, het amandelmeel en bakpoeder in een ruime kom. Voeg de gesmolten olie, dadelpasta en vanille toe en kneed goed door tot een compact deeg. (Dit kan eventueel ook in een foodprocessor gemengd worden).
  3. Druk het deeg uit tot een egale plak in het bakblik. Bak de shortbread gedurende 20 minuten in de oven. Haal uit en laat goed afkoelen.
  4. Ondertussen maak je de vegan karamel: Stop de dadelpasta in een kookpannetje, schenk de kokosmelk erbij en verwarm al roerende tot een pasta. Breng op smaak met een snufje zout. Giet de vegan karamel op de shortbread bodem. Dek het bakblik af met folie en laat de karamel opstijven gedurende 3 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de pure en melk chocolade blokjes au-bain-marie en giet dit bovenop de karamel laag. Kantel het bakblik met je handen om de gesmolten chocolade egaal te verdelen. Zet het blik nog een extra uur in de koelkast om de chocolade te laten opstijven.
  6. Snijd de vegan Millionaire’s shortbread in vierkantjes of driehoekjes en geniet. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty