• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Vegan Lemon Cake Balls

Vegan Lemon Cake Balls

7 maart 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jongens wat heb ik weer zin in de zomer! En met deze felgekleurde vegan lemon cake balls tover je vanzelf een zomerse glimlacht op je gezicht.

Gezonde vegan cake balls

Sowieso ben ik fan van gezonde tussendoortjes omhanden hebben. De kans dat je dan een ‘slechte’ snaaibui inlast is natuurlijk veel kleiner. Dus kies voor ingredienten die ook echt wat voor je doen. Noten zijn altijd een heerlijk en gezond tussendoortje, en samen met de frisse citroen en kokos zet je verrukkelijke vegan lemon cake balls op tafel.

recept vegan lemon cake balls © bettyskitchen.nl

Nog meer gezonde balletjes recepten

In Betty’s Kitchen spenderen we heel wat uren met het in elkaar draaien van gezonde balletjes recepten. Als je grote fan bent van deze Lemon Cake balls als tussendoortje, probeer dan ook eens deze chocolade-cranberry balletjes of de mango-kokosballetjes voor de lekkere trek! Dat wordt lekker gezond genieten!


Print

Recept: Lemon Cake Balls

recept vegan lemon cake balls © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze vegan lemon cake balls zijn ideaal voor de lekkere trek! Gemaakt van cashewnoten en verse citroen maakt dit een lekker fris tussendoortje voor elk moment van de dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Total Time: 10 minutes.
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Vegan

Ingredients

Scale
  • 150 gram raw cashewnoten, geweekt *
  • 60 ml verse citroensap
  • rasp van 1 schoongeboende citroen
  • 50 gram agave siroop **
  • 50 gram geraspte kokos
  • 25 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel kurkuma

Extra:

  • geraspte kokos om in te rollen
  • Keukenmachine (=Foodprocessor)

Instructions

*De avond van tevoren: Stop de raw cashewnoten in een kom of kan en vul aan met koud water. Laat dit een nachtje weken om de noten wat zachter te maken. Giet daarna af en laat uitlekken.

  1. Stop de cashewnoten in de foodprocessor, samen met alle overige ingrediënten voor de vegan lemon cake balls en laat laat deze een minuut draaien. (** voor keto proof vervang de agave door zero carb syrup zoals steviala, GoodGood of Walden Farms)
  2. Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
  3. Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom en rol hier Vegan Lemon Balls van, ter grootte van een walnoot. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Je kunt totaal 20 vegan lemon cake balls maken. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Notes

Stop de energieballetjes in een hersluitbaar zakje of bakje en bewaar gerust nog een week in de koelkast.

Keywords: vegan, cake balls, snack, tussendoortje, citroen, kokos

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegan lemon cake balls © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, bliss balls, cashewnoten, citroen, energybar, fat bombs, Glutenvrij, keto, kokos, kokosmeel, kokosolie, suikervrij, tussendoortjes, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « GÅRD Taste Scandinavian Restaurant in Amsterdam
Volgend bericht: Vegan Rendang met Jackfruit »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in