• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Vlechtbrood met Nutella

Vlechtbrood met Nutella

22 december 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Nutella doet het altijd goed in zoete baksels. Van koekjes, cake en taart, of gewoonweg op een lepel 🙂 Maar zet deze winter een vlechtbrood van Nutella en bladerdeeg op tafel en je maakt vrienden voor het leven.

Vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg

Vorige week zondag viel de eerste sneeuw van het seizoen in Utrecht. Na buiten een sneeuwpop(je) gemaakt te hebben met dochterlief, kwamen we beiden binnen met rode wangetjes en een lekkere trek naar chocolade. Bladerdeeg heb ik altijd wel in huis, dus het idee voor deze vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg was dan ook zo geboren. Heerlijk met een bite van krokante stukjes hazelnoten erdoor. Daarnaast denk ik dat je met de feestdagen komen week hier ook lekker mee aan de slag kunt gaan!

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen

Nog meer Nutella recepten

Deze dame heeft een lichte Nutella verslaving en naast het heerlijk recept voor dit vlechtbrood met Nutella heb ik nog meer Nutella recepten in de aanbieding. Wat dacht je van deze smeuïge Nutella Brownie Taart met slechts 3 ingrediënten? En de liefhebber maakt ook eens deze Nutella tulband cake met banaan. Ga je liever op de gezondere toer? Beaufood maakte namelijk een gezonde ‘Nutella’ smoothie om je dag mee door te komen!

Print

Recept: Vlechtbrood met Nutella

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit zachte en zoete vlechtbrood met Nutella maak je van bladerdeeg. Een mooi zoet brood voor ontbijt, brunch, dessert en voor bij de koffie.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 8 personen
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 2 koelvers rollen bladerdeeg (40×24 cm),
  • 60 gram hazelnoten, grof gehakt,
  • 300 gram Nutella,
  • 1 ei, geklutst,
  • poedersuiker enof cacaopoeder.

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en Rol de vellen bladerdeeg af. Laat op het bakpapier liggen en leg plat op het aanrecht.
  2. Besmeer beiden stukken bladerdeeg met zachte Nutella. Je kunt hiervoor het beste je kommetje met Nutella even 20-30 seconden in de magnetron verwarmen. Gebruik een groot paletmes om de Nutella even dik uit te smeren over het bladerdeeg, maar laat 1-2 cm van de randen vrij. Bestrooi vervolgens met de gehakte hazelnoten.
  3. Rol het bladerdeeg in de lengte op, zodat je 2 hele lange dunne rollen van 40 cm krijgt. Druk de rand een beetje aan en plaats de naad onderop. Snijd met een koksmes de rollen in de lenge 1x door, maar houd 1 uiteinde ‘gesloten’.
  4. Plaats de twee ‘gesloten’ uiteindes over elkaar en leg de 4 slierten gespreid uit over het bakpapier. Nu kan het vlechten gaan beginnen.
  5. Zodra je aan het einde van de vlecht bent gekomen, gebruik je een deegroller om beiden uiteinden van het de vlecht iets te pletten. Nu kun je de uiteinden makkelijk naar binnen vouwen en onder het brood plaatsen. Dit oogt ook mooier.
  6. Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat. Roer vervolgens 1 eetlepel water door het geklutste ei en besmeer hiermee de vlechtbrood met Nutella. Wellicht heb je niet alles nodig.
  7. Bak de vlechtbrood gedurende 20-25 minuten af in de oven, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. Bestrooi daarna met wat poedersuiker en laat iets afkoelen. Serveer direct.

Notes

Heb je nog vlechtbrood met Nutella over? Laat volledig afkoelen en wikkel in zilverfolie. Je kunt deze gerust nog een dag, of twee, op het aanrecht bewaren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: bladerdeeg, brood, brunch, chocolade, deeg, hazelnoten, nutella, poedersuiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerstboom pizza met spinazie en kaas
Volgend bericht: Kerstgroet! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jelle

    25 december 2019 om 10:21 am

    Misschien handig om erbij te zetten hoe je de vlecht precies moet maken. Heb er zelf maar iets van gemaakt want mij lukte het niet 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 december 2019 om 12:09 pm

      Hi Jelle,
      daarom had ik de foto’s ook toegevoegd aan het recept. Ik hoopte zo een beetje een voorzetje te kunnen geven. Maar het komt allemaal niet zo zo nauw hoor. Je kunt ook bijv. twee strengen om elkaar heen draaien en tegen de ander set aanzetten.Of zelfs in een bakblik stoppen. Laat je fantasie de vrije loop, want lekker wordt het toch wel! Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee