• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Vlechtbrood met Nutella

Vlechtbrood met Nutella

22 december 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Nutella doet het altijd goed in zoete baksels. Van koekjes, cake en taart, of gewoonweg op een lepel 🙂 Maar zet deze winter een vlechtbrood van Nutella en bladerdeeg op tafel en je maakt vrienden voor het leven.

Vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg

Vorige week zondag viel de eerste sneeuw van het seizoen in Utrecht. Na buiten een sneeuwpop(je) gemaakt te hebben met dochterlief, kwamen we beiden binnen met rode wangetjes en een lekkere trek naar chocolade. Bladerdeeg heb ik altijd wel in huis, dus het idee voor deze vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg was dan ook zo geboren. Heerlijk met een bite van krokante stukjes hazelnoten erdoor. Daarnaast denk ik dat je met de feestdagen komen week hier ook lekker mee aan de slag kunt gaan!

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen

Nog meer Nutella recepten

Deze dame heeft een lichte Nutella verslaving en naast het heerlijk recept voor dit vlechtbrood met Nutella heb ik nog meer Nutella recepten in de aanbieding. Wat dacht je van deze smeuïge Nutella Brownie Taart met slechts 3 ingrediënten? En de liefhebber maakt ook eens deze Nutella tulband cake met banaan. Ga je liever op de gezondere toer? Beaufood maakte namelijk een gezonde ‘Nutella’ smoothie om je dag mee door te komen!

Print

Recept: Vlechtbrood met Nutella

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen
Print Recipe

Dit zachte en zoete vlechtbrood met Nutella maak je van bladerdeeg. Een mooi zoet brood voor ontbijt, brunch, dessert en voor bij de koffie.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 koelvers rollen bladerdeeg (40x24 cm),
  • 60 gram hazelnoten, grof gehakt,
  • 300 gram Nutella,
  • 1 ei, geklutst,
  • poedersuiker enof cacaopoeder.

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchenrecept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en Rol de vellen bladerdeeg af. Laat op het bakpapier liggen en leg plat op het aanrecht.
  2. Besmeer beiden stukken bladerdeeg met zachte Nutella. Je kunt hiervoor het beste je kommetje met Nutella even 20-30 seconden in de magnetron verwarmen. Gebruik een groot paletmes om de Nutella even dik uit te smeren over het bladerdeeg, maar laat 1-2 cm van de randen vrij. Bestrooi vervolgens met de gehakte hazelnoten.
  3. Rol het bladerdeeg in de lengte op, zodat je 2 hele lange dunne rollen van 40 cm krijgt. Druk de rand een beetje aan en plaats de naad onderop. Snijd met een koksmes de rollen in de lenge 1x door, maar houd 1 uiteinde ‘gesloten’.
  4. Plaats de twee ‘gesloten’ uiteindes over elkaar en leg de 4 slierten gespreid uit over het bakpapier. Nu kan het vlechten gaan beginnen.
  5. Zodra je aan het einde van de vlecht bent gekomen, gebruik je een deegroller om beiden uiteinden van het de vlecht iets te pletten. Nu kun je de uiteinden makkelijk naar binnen vouwen en onder het brood plaatsen. Dit oogt ook mooier.
  6. Verplaats het bakpapier naar een ovenplaat. Roer vervolgens 1 eetlepel water door het geklutste ei en besmeer hiermee de vlechtbrood met Nutella. Wellicht heb je niet alles nodig.
  7. Bak de vlechtbrood gedurende 20-25 minuten af in de oven, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. Bestrooi daarna met wat poedersuiker en laat iets afkoelen. Serveer direct.

Notes

Heb je nog vlechtbrood met Nutella over? Laat volledig afkoelen en wikkel in zilverfolie. Je kunt deze gerust nog een dag, of twee, op het aanrecht bewaren.

Keywords: bladerdeeg, deeg, bakken, Nutella, chocolade, hazelnoten, zoet

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vlechtbrood met nutella en bladerdeeg © betty's Kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: bladerdeeg, brood, brunch, chocolade, deeg, hazelnoten, Kerst recepten, nutella, poedersuiker, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerstboom pizza met spinazie en kaas
Volgend bericht: Kerstgroet! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jelle

    25 december 2019 om 10:21 am

    Misschien handig om erbij te zetten hoe je de vlecht precies moet maken. Heb er zelf maar iets van gemaakt want mij lukte het niet 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 december 2019 om 12:09 pm

      Hi Jelle,
      daarom had ik de foto’s ook toegevoegd aan het recept. Ik hoopte zo een beetje een voorzetje te kunnen geven. Maar het komt allemaal niet zo zo nauw hoor. Je kunt ook bijv. twee strengen om elkaar heen draaien en tegen de ander set aanzetten.Of zelfs in een bakblik stoppen. Laat je fantasie de vrije loop, want lekker wordt het toch wel! Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in