Print

Recept: Tulband met banaan en Nutella (cake)

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote bananen,
  • 200 gram roomboter (+ extra) ,
  • 200 gram (licht)bruine basterd suiker,
  • 100 ml melk,
  • 4 eieren,
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (+ extra),
  • 34 eetlepels Nutella (in een glazen potje),
  • eventueel een beetje poedersuiker.

Instructions

  1. (Laat altijd eerst alle ingrediënten in 30 minuten op kamertemperatuur komen.)
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden / 145 hete lucht. Vet een tulbandvorm in met boter, en bestuif met een klein beetje bloem om plakken van de cake tegen te gaan.
  3. Prak de bananen fijn met een vork en zet apart. Klop met een handmixer de boter en de rest van de suiker smeuïg: dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  4. Voeg de eieren een voor een toe en tot slot de melk. Blijf ondertussen door kloppen. Schep nu in 2 delen het bakmeel toe, en blijf tussendoor goed kloppen.Tulband met banaan en Nutella
  5. Voeg tenslotte de geprakte bananen toe, en klop nog 1 minuut door. Giet 2/3 van het beslag in de tulband vorm.
  6. Verwarm het potje nutella in de magnetron (zonder deksel), zodat deze een beetje vloeibaar wordt (bij mij duurt dat 30 seconden.) Voeg 3-4 eetlepels nutella toe aan het de overgebleven 1/3 beslag, en roer goed door. Giet het Nutella mengsel bovenop het beslag in de tulband en gebruik een mes om er een paar strepen doorheen te trekken. Dit geeft een ‘marmer’ effect aan de cake.
  7. Dek de vorm af met zilverfolie en plaats de cake in het midden van de oven. Bak deze in 75 minuten gaar, maar verwijder de zilverfolie al na 30 minuten. De cake is gaar als je er een saté prikker in kunt steken, en deze er helemaal schoon uitkomt. Laat de cake goed afkoelen alvorens deze uit de vorm te halen.
  8. Poeder een beetje poedersuiker over de afgekoelde tulband en snijd in plakken.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty