Met al die regen op de achtergrond verlangde ik ook heel erg naar deze hartverwarmende tortellini pasta met champignons roomsaus. In Italie misschien beter bekend als ‘Tortellini ai Funghi‘ met een lekker romige saus van paddenstoelen, slagroom en een beetje truffel voor de liefhebber.
Pasta met champignons en roomsaus maken
Mijn verse tortellini koop ik het liefst bij Bigoli in Utrecht, maar je bent natuurlijk vrij om een verse tortellini uit de supermarkt te namen. Ravioli zou ook nog wel kunnen trouwens. Ga dan het liefste voor een pasta gevuld met porcini, champignons en kaasvulling. Maar een tortellini met vleesvulling kan natuurlijk ook. Ik bak er in ieder geval nog wat extra paddenstoelen bij en maak het geheel af met een romige saus met truffel! Dit gerecht is ook koud erg lekker: handige tip om mee te nemen naar het werk.
Nog meer lekkere Italiaanse recepten met paddenstoelen
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij vinden pasta met champigons een hele goede combinatie. Niet alleen in dit recept voor Tortellini ai Funghi, maar probeer ook zeker eens een van deze andere lekkere Italiaanse recepten met paddenstoelen!
- Aardappelpuree met parmezaan en paddenstoelenjus
- Pasta met salieboter, paddenstoelen en burrata kaas
- Risotto met uien en Port
- Risotto met champignons en porcini
- Romige gnocchisoep met paddenstoelen
Recept: Tortellini ai Funghi (pasta met champignons)
Een super snel en makkelijk recept voor een doordeweekse dag. Deze Tortellini Ai Funghi zet je in een handomdraai op tafel met verse pasta die in een paar minuten gaar is. Deze pasta serveer je met een eenvoudige saus van gebakken paddenstoelen, slagroom en tijm.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 500 gram verse tortellini pasta, met paddenstoelen vulling (vleesvulling kan ook)
- 2 el. olijfolie, voor bakken
- 2 – 3 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 200 – 250 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes gesneden
- 1 tl. gedroogde tijm
- 2 el. cognac of sherry (30 ml)
- 1 el. roomboter
- 150 ml slagroom of kookroom
- 1 flinke eetlepel truffeltappenade
- ½ citroen, sap en zeste
- 50 gram pecorino of parmezaanse kaas
- peper & zout
Instructions
- Breng alvast een (pasta)pan met water aan de kook en voeg hier een beetje zout aan toe.
- Verhit de olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, knoflook, paddenstoelen en tijm op middelhoog vuur. Voeg na 4 – 5 minuten de cognac of sherry toe en laat zo’n 2 -3 minuten extra meebakken om merendeels te verdampen (maar de smaak blijft). Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen. Verse tortellini heeft vaak maar een paar minuten nodig. Schep een kopje pasta water uit de pan en giet de rest af in een vergiet of bolzeef.
- Draai het vuur van de koekenpan iets lager en voeg de roomboter en slagroom toe aan de paddenstoelen. Breng zachtjes aan de kook tot een licht gebonden saus.
- Tot slot voeg je de truffel tapenade, samen met sap en zeste van citroen toe. Roer goed door en stop de gekookte tortellini erbij in de pan, met tevens een klein scheutje van het pasta water. Schep goed om tot alles bedekt is in de saus.
- Serveer de tortellini ai funghi in een diep bord met wat geraspte pecorino of parmezaanse kaas er overheen. Lekker met bijvoorbeeld een groene salade erbij!
Eet smakelijk!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Tortellini ai Funghi pasta met champignons wilt gaan maken!
Geef een reactie