Het is weer een Meatless Monday, dus zet jij vanavond ook deze verse pasta met salieboter, paddenstoelen en geroosterde pijnboompitten op tafel? Geloof mij, hier ga je van smullen!
Eenvoudige pasta met salieboter
Ik ben iedere keer weer verbaasd over de eenvoud van vele Italiaanse gerechten die heerlijk smaken. Door te werken met kwalitatief goede en verse ingrediënten kun je op een hele simpele manier een verrukkelijke maaltijd op tafel zetten. Zo ook deze eenvoudige pasta met salieboter.

Zelf pasta maken
Helaas heb ik geen keukenapparaat om zelf verse pasta te kunnen maken. De verse pasta die ik heb gebruikt komt dan ook gewoon uit de koeling van de supermarkt. Als jij wel de mogelijkheid hiertoe hebt; maak dan vooral lekker zelf de pasta.
Eet meer salie 🙂
Wist je trouwens dat salie voedingsstoffen bevat die onder andere kunnen helpen bij het verminderen van o.a. stress en menstruatie- of overgangsklachten? Mocht je dan ook een takje over hebben kun je hier thee van trekken. Maar daarnaast gewoon lekker gebruiken in de keuken, bij je recepten voor pasta met salieboter of bijvoorbeeld in deze saltimbocca!
Recept: Pasta met salieboter en paddenstoelen

Deze pasta met salieboter en paddestoelen is een overheerlijke en makkelijke maaltijd. De eenvoudige saus van boter en salie combineert goed met de pasta.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 20 min.
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 5 takjes verse salie (ongeveer 10 gram)
- 75 gram ongezouten roomboter
- 250 gram verse pasta met vulling naar eigen keuze
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram paddenstoelenmix (ik gebruikte oesterzwammen, cantharellen en kastanjechampignons)
- Een flinke hand rucola
- 3 el. pijnboompitten
- 2 el. geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Instructions
- Breng een pan met water aan de kook voor de verse pasta. Snij ondertussen de paddenstoelen wat fijner en pers de knoflook alvast uit. Ook snij of knip je de salie alvast fijn. Bereid de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de pasta gaar is, bewaar 2 el. kookvocht voor de saus.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zet nog even apart.
- Verwarm de boter in een ruime pan. Voeg de salie en paddenstoelen toe aan de boter. Roer goed door. Bak totdat de champignons lichtbruin beginnen te kleuren. Schep de verse knoflook en 2 el. van het kookvocht van de pasta erdoorheen.
- Voeg de verse pasta toe aan de salieboter en paddenstoelen, samen met de Parmezaanse kaas. Schep goed door, proef en voeg naar eigen wens nog peper en zout toe.
- Serveer de verse pasta met salieboter en met de rucola.
Hoe makkelijk kan het zijn? 😉
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Keywords: pasta, vegetarisch, salie, paddestoelen

Geef een reactie