• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Thaise curry kroket met kip

Thaise curry kroket met kip

5 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Bij kroketten en bitterballen denk je aan een typische Hollandse snack uit de frituur! Maar qua vulling kun je natuurlijk alle kanten op. Nu met de zomerse temperaturen leek het mij leuk om eens een pittige kroket te maken die doet denken aan verre oorden. En zo werd een Thaise curry kroket een feit!

Thaise curry met kip als kroket vulling

Kroketten zijn geliefd bij velen en de gloeiendhete snacks uit de frituur mogen niet ontbreken tijdens een feestje of borrel. Maar wist je dat je met het maken van de kroketten vulling echt alle kanten op kunt? Ik maakte namelijk deze pittige vulling met typische Thaise smaakmakers. Deze Thaise curry kroket met kip en kokosmelk, maar ook pepertjes en citroengras is een heerlijk alternatief en lekker zomers gefrituurd borrelhapje of snack! De kip is lekker zacht gekookt in bouillon breng je dus heerlijk op smaak. Voeg gerust meer of minder pepers toe in dit recept. Wil je toch liever voor die oer-Hollandse variant voor kroketten met rundvlees gaan, neem dan een kijkje bij dit basis recept.

vulling thaise curry kroket maken

Nog meer lekkere Thaise recepten

Bij Betty’s Kitchen zijn wij groot fan van Thaise curry’s en de bijbehorende curry pasta’s. Niet alleen gebruik je dit om de Thaise curry kroketten met kip mee te maken, maar je maakt er ook deze heerlijke Thaise mosselen met noodles mee klaar! Deze Thaise groene curry met kipfilet en courgette is overigens ook een aanrader en voor de liefhebber van biefstuk is deze rode rundvleescurry met aubergines op de website terug te vinden. Koel je smaakpapillen na afloop af met een lekker Thais dessert van banaan in kokosmelk. Of ga voor een decadent tropisch (soft) ijsdessert geserveerd in een kokosnoot!

recept thaise curry kroket met kip © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Thaise curry kroket met kip

recept thaise curry kroket met kip © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bij kroketten en bitterballen denk je aan een typische Hollandse snack uit de frituur! Maar je kunt natuurlijk ook een pittige vulling  met typische thaise smaakmakers. Deze Thaise curry kroket met kip en kokosmelk is een heerlijk alternatief en lekker zomers gefrituurd borrelhapje of snack!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min + 1 uur + rusten
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 2 uur en 40 minuten
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: borrelhapjes
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Thaise keuken

Ingredients

Scale

Voor de kip:

  • 750 gr kippenpoten
  • 1 L water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 laurierblaadje
  • duimpje gember

Voor de ragout:

  • 2 sjalotjes, zeer fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el gele curry pasta
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem + extra
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 tl geraspte limoen schil

Voor het paneren:

  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 150 gram paneermeel
  • 1 liter zonnebloemolie of frituurolie

Extra:

  • vijzel (of gebruik een blender of hakmolen)
  • frituurpan of grote braadpan

Instructions

  1. Stop de kippenpoten in een ruime pan en overgiet met water. Voeg het bouillonblokje, laurier en gember in dikke plakken toe. Plaats de deksel op de pan. Breng aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat de kippenpoten in 1 uur zachtjes gaar stoven. Giet de kippenpoten af en laat iets afkoelen. (P.S. de kippenbouillon heb je niet nodig maar kun je gebruiken voor een ander recept.) Verwijder het vel en bot. Het kippenvlees hak je in stukken en zet apart. 
  2. Pel de sjalotten en snijd in stukjes. Pel de knoflook en snijd in stukken. Verwijder de steel en snijd de rode peper in stukken. Hak de citroengras in kleine stukjes. Vijzel de sjalotten, knoflook, peper en citroengras in een vijzel (of gebruik een klein hakmolentje) tot een grove pasta. Je wilt de ‘stukjes’ straks nog in de kroket kunnen proeven.
  3. Smelt de boter in een pannetje. Schep de inhoud van de vijzel + currypasta toe en bak het geheel aan gedurende een paar minuten. Schep daarna de bloem erbij en bak gedurende 2- 3 minuten al roerende om. Je krijgt nu een roux die een beetje zanderig en zeer licht bruin zal worden met lekker veel ‘stukjes’ er in.
  4. Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en breng dit al roerende aan de kook. Laat daarna 5 minuten zachtjes doorkoken. Zet daarna het vuur uit.
  5. Spatel vervolgens het gare kippenvlees, de koriander en citroen rasp door de vulling. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Schep de vulling in een ruime ovenschaal en verdeel goed over de bodem. Dek af met huishoudfolie en doe dit rechtstreeks op de vulling zodat je voorkomt dat er zich een ‘velletje’ gaat vormen. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  7. Zet ondertussen vast 3 kommen klaar: een kommetje met bloem, een kommetje met geklutste eieren en een kommetje met paneermeel.
  8. Vorm met natte handen 20 staven van de afgekoelde vulling. Wentel de staven eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel. Leg de Thaise curry kroketten op een bord en zet nogmaals 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Verhit de friteuse tot 180 graden. Als je een pan met olie gebruikt verhit deze dan gerust 2-3 minuten op hoog vuur en doe een stukje broodkorst erin. Zodra deze mooi lichtbruin bakt is de olie klaar voor gebruik en op temperatuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak de Thaise kroketjes in batches gedurende 5 minuten goudbruin. Niet teveel tegelijkertijd frituren hoor! Serveer direct! 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept thaise curry kroket met kip © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Thaise curry kroket met kip!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bloem, bouillon, citroengras, curry, eieren, frituren, kokosmelk, koriander, kroket, limoen, Nederlandse keuken, paneermeel, pittig, rode peper, roux, Thaise Keuken, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene aspergesalade met aardbeien
Volgend bericht: Fritelle di Spaghetti (spaghetti koekjes) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee