Wie houdt er nou niet van een goed stukje vlees? Wij zijn er dol op en dan het liefst de biologische variant. Momenteel zijn wij bezig om het vlees van Koopeenkoe.nl te testen, dus vandaag maakten wij een recept met taughetti met biefreepjes. Dit wokgerecht heeft een Japans tintje en de taughe dient als vervanger voor noodles. Om je stokjes bij op te eten, zo lekker!
Vervang de pasta door taugetti
Ik heb jullie al vaker laten zien hie je pasta kunt vervangen voor groente. Bijvoorbeeld door taughetti te maken. Zodoende vervang je pasta of noodles door tauge. Je hebt zo een heerlijk lowcarb en glutenvrij alternatief voor je gerechten en het is ook nog eens erg lekker! Met het oog op de #bikinibodychallenge is dit dus een goed gerecht dat heel handig van pas komt. Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Probeer dan ook eens onze Taughetti met Bolognesesaus , deze vegan courgetti met champignons en maissaus of een courgetti met tonijn.
Zelf Teriyaki saus maken
Teriyaki saus is erg lekker, maar bevat ook suiker. Je kunt de biefreepjes simpelweg ook op smaak brengen met enkel soja saus of sambal, maar Teriyaki saus is toch wel de lekkerste combinatie bij dit recept. Neem hier even een kijkje om zelf aan de slag te gaan met het recept voor homemade Teriyaki saus .
Recept: Taughetti met biefreepjes en teriyaki saus
Dit wokgerecht heeft een Japans tintje en de taughe dient als vervanger voor noodles. Om je stokjes bij op te eten, zo lekker! Maak zelf eenvoudig deze low carb en glutenvrije taughetti met biefreepjes en teriyakisaus
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Cuisine: Aziatische keuken
Ingredients
- 200–250 gram biefstuk
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- 200 gr sugarsnaps
- 400 gr broccoli
- 100 gr tauge
- Teriyaki saus
- (sesam)olie
- peper & zout
Extra:Â Wok, wokarang of hapjespan
Instructions
- Dep de biefstuk droog, met een stuk keukenpapier en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd vervolgens in grove blokjes. Snijd de uiteindes van de sugarsnaps en verwijder de ‘draad’. Was de broccoli en snijd in kleine hapklare roosjes.
- Verhit een scheut (sesam)olie in de wok, op hoog vuur. Bak hierin de biefstuk reepjes rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 1 minuut. Â Vervolgens voeg je de sugarsnaps en broccoliroosjes toe en bak deze rondom aan gedurende 2 minuten.
- Schenk een scheut teriyakisaus toe en roerbak deze kort mee om op te warmen. Voeg tot slot de tauge toe en wok gedurende 2 minuten om deze beetgaar te maken. Breng op smaak met zout & peper en serveer de taughetti met biefreepjes in Teriyakisaus direct.
Eet smakelijk!
Notes
Tip: Â je kunt eventueel dit gerecht nog bestrooien met wat sesamzaadjes die kort aangebakken zijn in een koekenpan. Dit geeft nog meer een typisch Japanse smaak.
Matty
Lekker recept. Zou graag recept voor homemade teriyaki ontvangen.
Alvast bedankt.
Wendy
Klinkt heerlijk, maar ik zie ook graag nog het recept voor teriyaki saus. 😀
Danny Smits
Graag zou ik het recept voor de teriyaki saus ontvangen. Lijkt me heerlijk!