• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Teriyaki Saus maken

Teriyaki Saus maken

14 april 2016 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Ben je liefhebber van de Japanse keuken? Dan mag teriyaki saus niet ontbreken in de keuken. Deze zoet-zoute saus is heerlijk voor bij vlees, vis of vegetarische gerechten. En maak je af met een beetje sesamzaadjes er overheen gestrooid.

Teriyaki saus marinade

Je kunt Teriyaki saus gebruiken om vlees, vis of bijv. tofu te marineren. Maar je kunt hem ook gebruiken om tijdens het bakken je vlees, vis of vega ‘af te lakken’. Zo wordt jakitori bijvoorbeeld ook gemaakt. Doordat de teriyaki saus bij verhitting een beetje stroperig wordt, geeft het een gekarameliseerd en stroperig jasje aan je gerechten.

recept voor zelf teriyaki saus maken © bettyskitchen.nl

Recepten met teriyaki saus of marinade

Maar deze overheerlijke Japanse saus serveer je natuurlijk bij de meest uiteenlopende gerechten uit de Japanse keuken of meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Teriyaki Tofu Spiesjes van de barbecue? Of maak er een heerlijke vegetarische portobello met ei en noodles van. Ook lekker: Taughetti met beef teriyaki! Weet je wat ook een lekkere saus is? Okonomiyaki! Ik maakte er een geweldige Japanse pannenkoek mee klaar!


Print

Zelf Teriyaki Saus maken

recept voor zelf teriyaki saus maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★★

5 from 2 reviews

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Sauzen
  • Cuisine: Japanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 eetlepels Soja Saus,
  • 4 eetlepls Rijstewijn / Mirin,
  • 4 eetlepels bruine suiker,
  • 2 eetlepels water,
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel gehakte gember,
  • ½ – 1 tl maizena.

Instructions

  • Stop alle ingredienten, met uitzondering van de maizena, in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken en alle smaken opnemen.
  • Roer de maizena los met 1 eetlepel water. Giet dit bij de teriyaki saus om in te dikken.
  • Laat hierna nog 1-5 minuten zachtjes doorkoken tot gewenste dikte. Let op, de saus wordt iets stroperiger tijdens afkoelen.

Gebruik de teriyaki saus als marinade voor vis, vlees, of vega. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor zelf teriyaki saus maken © bettyskitchen.nl

Foto’s via Shutterstock: Louno Morose , Louno Morose.

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: Aziatische keuken, gember, Japanse keuken, knoflook, maizena, rijstwijn, saus, sojasaus, suiker, teriyaki, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Aangenaam in Haarlem
Volgend bericht: Wafels bereiden op de BBQ »

Lees Interacties

Reacties

  1. Johan

    3 september 2020 om 11:27 pm

    vandaag hebben wij een mie-wol-schotel gemaakt met deze teriyaki saus….. groot succes. Nooit meer anders. Alleen hadden wij geen rijstwijn en daarvoor in de plaats medium dry Sherry gebruikt.
    Dank voor dit recept!

    ★★★★★

    Beantwoorden
  2. Nicolette

    8 oktober 2020 om 9:11 am

    Ontzettend lekkere Teriyaki saus!
    Ik heb meerdere recepten geprobeerd, maar deze is tot nu toe de beste die ik heb geproefd.
    Zeker aan te raden!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 oktober 2020 om 4:53 pm

      Wat ontzettend leuk om te horen! dank je wel!

      Beantwoorden
  3. Landa van Haren

    22 december 2020 om 8:46 am

    Goedemorgen,

    Ik wil deze saus bij de teppanyaki serveren. Welke sojasaus kan ik het best gebruiken, de groene of de rode kikkoman?

    Groetjes Landa.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 december 2020 om 12:44 pm

      Hi Landa, je kunt ze beiden gebruiken hoor!
      Volgens mij is de rode de ‘normale’ en de groene een variant met minder zout.
      Net wat jij prettig vind dus.

      groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in