• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Taughetti met Bolognesesaus (pasta gemaakt van tauge)

Taughetti met Bolognesesaus (pasta gemaakt van tauge)

23 april 2015 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.

Pasta vervangen door Taughetti

Voel je dus totaal niet schuldig voor het naar binnen werken van dit anti-pasta gerecht, maar zie het als een gezonde afwisseling op pasta. En pak meteen die kans aan om meer groente te eten. Het is tevens ook nog eens een super makkelijke maaltijd! Tip! je kunt de groente vers snijden voor dit gerecht, maar je kunt ook heel handig een zak voorgesneden wokgroente aanschaffen. Neem dan wel een variant waar wortel in zit, voor die typische Bolognese smaak!

recept taughetti met bolognesesaus pastarecept alternatieven groente pasta

Nog meer taughetti en courgetti recepten!

Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Naast deze taughetti met bolognese saus kan ik je deze Taughetti met biefreepjes en teriyakisaus ook zeker aanraden! Maar dat is nog niet alles: maak ook eens een keertje vegan, low carb en glutenvrije pasta van reepjes courgette! Wat dacht je van deze courgetti met champignons en maissaus of mijn grote favoriet tijdens een balansdag: courgetti met tonijn. Check hier sowieso 10x courgetti recepten op een rijtjes. Ik ben benieuwd welke jouw favoriet wordt!


Print

Recept: Taughetti met Bolognesesaus

recept taughetti met bolognesesaus lowcarb groente pasta
Print Recipe

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200–250 gram rundergehakt,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram gesneden groente: ui, paprika, wortel en courgette, (of kant en klaar in zak)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 200 gram tauge,
  • olijfolie,
  • peper en zout,
  • verse basilicum en/of oregano.

 

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Pers het teentje knoflook uit en breng op smaak met peper & zout.
  2. Voeg vervolgens de gesneden groente toe en bak aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de tauge toe en bak mee gedurende 1 minuut. De groente zal heerlijk zacht worden.
  3. Giet de gepelde tomaten erbij. Knijp de tomaten fijn met de hand of gebruik een puree stamper. Breng aan de kook, draai het vuur later en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet eventueel een scheutje water in de pan, als het te droog wordt.
  4. Voeg in de laatste minuut een klein handje gescheurde basilicum en/of oregano blaadjes toe, en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept taughetti met bolognesesaus pastarecept alternatieven groente pasta

Category: Vlees Recepten Tags: gehakt, Glutenvrij, keto, knoflook, Low Carb, tauge, tomaten, vlees, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Basisrecept pannenkoeken bakken
Volgend bericht: Odessa Pizza and Grill in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    23 april 2015 om 7:39 am

    Mmm, ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. Emily van Kampen

    23 april 2015 om 7:46 am

    Grappig! Met de taugé wordt het een soort Aziatisch meets Italiaans op één bord. Het lijkt me wel lekker door het knapperige van taugé.

    Beantwoorden
  3. Annemarie

    4 mei 2015 om 8:17 pm

    Vandaag gemaakt, smaakte heerlijk! De knapperige bite van de taugé was verrassend lekker, miste geen spagetti .

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in