• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Courgetti met champignons en maissaus

Courgetti met champignons en maissaus

29 maart 2021 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Het is weer Meatless Monday en vandaag serveren wij deze heerlijke vegan Courgetti met champignons en maissaus. Want in plaats van een traditionele pasta, gemaakt van bloem, kun je ook eens dunne reepjes courgette serveren.

Pasta gemaakt van courgette en groentensaus

Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente.  Dit gerecht zit bomvol groenten. Van pasta gemaakt van groenten tot vulling en die romige saus is ook lekker skinny en wordt gemaakt met groente. Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! Check hier sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen!

recept courgetti met maissaus © bettyskitchen.nl - pasta gemaakt van courgette met mais en champignons

Courgette en mais is een goede combinatie

Je kunt natuurlijk ook hele goede glutenvrije pasta’s in de winkel kopen, maar het feit dat courgetti voor 100% uit groente bestaat, geeft dit weer een aanvulling op de dagelijkse portie groente, vitamines en mineralen. Enne.. het is ook nog eens heel lekker! Probeer het zelf ook eens en wellicht vervang jij dan ook wel eens vaker de pasta door courgetti. Het heeft namelijk zo’n heerlijke bite en het is beter voor je heupen. En wij serveren deze courgetti met champignon, maar je kunt natuurlijk ook afwisselen met bijvoorbeeld gewokte stukjes kipfilet. Dan past dit recept ook perfect in een low carb of keto lifestyle. Probeer dan ook eens onze Taughetti met Bolognesesaus. Weet je wat ook lekker is? Een Mexicaanse soep met mais om van te smullen. Maar courgette en mais is ook een goede combinatie in dit recept voor overheerlijk Amerikaanse cornbread met courgette maken!


Print

Recept: Courgetti met champignons en maissaus

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 review

Het is weer Meatless Monday en vandaag serveren wij deze heerlijke vegan Courgetti met champignons en maissaus. Want in plaats van een traditionele pasta, gemaakt van bloem, kun je ook eens dunne reepjes courgette serveren. Lekker met een romige vegan saus van mais!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 kleine courgettes,
  • 2 rode uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 200 gram (kastanje)champignons,
  • 300 gram maiskorrels (uit pot), uit gelekt,
  • 6 eetlepels water,
  • 3 eetlepels sojaroom,
  • verse peterselie of oregano,
  • (kokos)olie, 
  • peper & zout.

Extra:

  • klein kookpannetje,
  • julienne rasp,( bijvoorbeeld: deze raspen via Bol.com, of deze spiraalsnijder),
  • wokpan,
  • blender (of staafmixer).

Instructions

 

  1. Was de courgette en schil met een julienne rasp de 4 zijdes. Zo krijg je die mooie dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Zet de courgetti daarna apart.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in parten. Verhit een scheutje (kokos)olie in de wokpan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, totdat deze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak mee gedurende 5 minuten.
  3. Ondertussen ga je de maissaus maken:  Vul het kleine kookpannetje met ruim water + zout en verwarm hierin de maiskorrels. Het hoeft slechts een paar minuten te koken. Giet af en stop de maiskorrels in de blender met de sojaroom, water en een klein handje peterselie. Laat draaien tot je een gladde saus hebt. Schenk de maissaus terug in het pannetje en verwarm op middelmatig vuur. 
  4.  Voeg de courghetti toe aan de wokpan met groente en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken. Bij mij is max. 2 minuten wokken perfect. Giet daarna de maisssaus erbij. Breng op smaak met peper & zout en serveer deze courgetti met champignons en maissaus direct.

Keywords: pasta, courgetti, courgette, mais, champiginons, vegan

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept courgetti met maissaus © bettyskitchen.nl - pasta gemaakt van courgette met mais en champignons

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze courgetti met champignons en maissaus wilt maken!

recept courgetti met maissaus © bettyskitchen.nl - pasta gemaakt van courgette met mais en champignons

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: champignons, courgetti, Glutenvrij, groenten, Italiaanse keuken, knoflook, mais, peterselie, sojaroom, uien, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Paas Taart met Advocaat
Volgend bericht: Betty’s Favorieten – Lente 2021 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Rakhee

    29 juni 2022 om 9:20 pm

    Waauw, superlekker dit gerechtje!
    Aangezien de courgettes alweer uit de moestuin springen, zocht ik een simpel en zowel lekker smakend als uitziend gerechtje. Bedankt!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 juni 2022 om 10:14 am

      Superleuk om te horen! dank je wel en geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in