• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Taughetti met biefreepjes in Teriyaki saus

Taughetti met biefreepjes in Teriyaki saus

1 juni 2015 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Wie houdt er nou niet van een goed stukje vlees? Wij zijn er dol op en dan het liefst de biologische variant. Momenteel zijn wij bezig om het vlees van Koopeenkoe.nl te testen, dus vandaag maakten wij een recept met taughetti met biefreepjes. Dit wokgerecht heeft een Japans tintje en de taughe dient als vervanger voor noodles. Om je stokjes bij op te eten, zo lekker!

Vervang de pasta door taugetti

Ik heb jullie al vaker laten zien hie je pasta kunt vervangen voor groente. Bijvoorbeeld door taughetti te maken. Zodoende vervang je pasta of noodles door tauge. Je hebt zo een heerlijk lowcarb en glutenvrij alternatief voor je gerechten en het is ook nog eens erg lekker! Met het oog op de #bikinibodychallenge is dit dus een goed gerecht dat heel handig van pas komt. Ben jij ook fan van deze 100% groente spaghetti? Probeer dan ook eens onze Taughetti met Bolognesesaus , deze vegan courgetti met champignons en maissaus of een courgetti met tonijn.

recept_taughetti_met_biefreepjes_in_teriyaki_saus

Zelf Teriyaki saus maken

Teriyaki saus is erg lekker, maar bevat ook suiker. Je kunt de biefreepjes simpelweg ook op smaak brengen met enkel soja saus of sambal, maar Teriyaki saus is toch wel de lekkerste combinatie bij dit recept. Neem hier even een kijkje om zelf aan de slag te gaan met het recept voor homemade Teriyaki saus .


Print

Recept: Taughetti met biefreepjes en teriyaki saus

taughetti met biefreepjes
Print Recipe

Dit wokgerecht heeft een Japans tintje en de taughe dient als vervanger voor noodles. Om je stokjes bij op te eten, zo lekker! Maak zelf eenvoudig deze low carb en glutenvrije taughetti met biefreepjes en teriyakisaus

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 200–250 gram biefstuk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 200 gr sugarsnaps
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr tauge
  • Teriyaki saus
  • (sesam)olie
  • peper & zout

Extra: Wok, wokarang of hapjespan

Instructions

  1. Dep de biefstuk droog, met een stuk keukenpapier en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd vervolgens in grove blokjes. Snijd de uiteindes van de sugarsnaps en verwijder de ‘draad’. Was de broccoli en snijd in kleine hapklare roosjes.
  2. Verhit een scheut (sesam)olie in de wok, op hoog vuur. Bak hierin de biefstuk reepjes rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 1 minuut.  Vervolgens voeg je de sugarsnaps en broccoliroosjes toe en bak deze rondom aan gedurende 2 minuten.
  3. Schenk een scheut teriyakisaus toe en roerbak deze kort mee om op te warmen. Voeg tot slot de tauge toe en wok gedurende 2 minuten om deze beetgaar te maken. Breng op smaak met zout & peper en serveer de taughetti met biefreepjes in Teriyakisaus direct.

Eet smakelijk!

Notes

Tip:  je kunt eventueel dit gerecht nog bestrooien met wat sesamzaadjes die kort aangebakken zijn in een koekenpan. Dit geeft nog meer een typisch Japanse smaak.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept_taughetti_met_biefreepjes_in_teriyaki_saus_2

Category: Vlees Recepten Tags: biefstuk, broccoli, Glutenvrij, Japanse keuken, keto, Koopeenkoe.nl, Low Carb, Paprika, sugarsnaps, tauge, taughetti, teriyaki, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bechamelsaus maken
Volgend bericht: Eetdagboek Week 22 (#bikinibodychallenge2015) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Matty

    29 maart 2016 om 6:03 pm

    Lekker recept. Zou graag recept voor homemade teriyaki ontvangen.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  2. Wendy

    29 maart 2016 om 7:09 pm

    Klinkt heerlijk, maar ik zie ook graag nog het recept voor teriyaki saus. 😀

    Beantwoorden
  3. Danny Smits

    7 november 2016 om 10:13 pm

    Graag zou ik het recept voor de teriyaki saus ontvangen. Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in